ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1121/3191)

Ciasto z rabarbarem i kruszonką 180

garnka z kilkoma łyżkami wody. Cały czas mieszamy, aż do powstania musy. Na koniec dodajemy cynamon. Przekładamy do miseczki, aż do wystudzenia. Ciasto: Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszę do pieczenia i aromat śmietankowy. Miksujemy do dokładnego połączenia składników. Pod koniec miksowania dodajemy jogurt naturalny i ponownie miksujemy tylko do połączenia

Truskawkowa Fiesta
Migdałowy sernik z jeżynami. Absolutnie wspaniały 213

Jakby ktoś zapomniał, powtórzę: jeżyny opanowały moją kuchnię. Są wszędzie: w ciastach, lodach, przetworach, a nawet w mrożonej herbacie (która ma absolutnie obłędny kolor i smakuje wyśmienicie). Nie umiem się im oprzeć - co przechodzę obok krzaczka, zrywam najpierw kilka najdorodniejszych, które od razu lądują w buzi. A potem patrzę na te niezwykle urokliwe owoce i nie potrafię sobie odmówić uzbierania(...)niemal czarnymi owocami da co najmniej zadowalający efekt. Nie pomyliłam się.Miałam w lodówce trochę białek, wymyśliłam więc, że ciasto upiekę tylko na nich. Dzięki temu ma idealnie biały kolor. Na spód dałam ciasteczek amaretti, a do masy dodałam ekstrakt migdałowy. Wierzch posypałam jeżynami i płatkami migdałów. Efekt przeszedł moje oczekiwania: sernik, jako, że został wykonany na polskim, prawdziwym twarogu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto MICHAŁEK Z GRUSZKAMI 476

podania składników na warstwę gruszkową z galaretką, bo jej zastyganie trwa długo ( ok. 2 godziny w zimnym miejscu) i najlepiej zrobić ją najwcześniej, żeby później nie czekać z przekładaniem ciasta. Warstwa gruszkowa: 1 kg gruszek ( waga po obraniu i wycięciu gniazd nasiennych) 1/3 szklanki wody 2 galaretki gruszkowe (lub inne zielone np. agrestowe) Obrane, oczyszczone gruszki zetrzeć na tarce(...)dalej już używać tylko łopatki lub łyżki. Mąkę połączyć z kakao i budyniem  i przesiewając stopniowo, bardzo delikatnie łączyć z masą jajeczną w taki sposób, aby jak najwięcej powietrza dostało się do ciasta. Wylać biszkopt do formy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wyrównać. Piec ok. 25 minut ( do suchego patyczka). Po całkowitym ostudzeniu wyjąć z formy

Maślane ciasteczko
Orkiszowe babeczki z mandarynkami (bez cukru) 162

mokrymi, a następnie z roztopionym masłem/margaryną i miodem.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. W każdej papilotce umieścić po 1 (solidnej) łyżce ciasta i 2-3 kawałkach mandarynki. Całość uzupełnić resztą masy (do 3/4 wysokości papilotek) oraz wstawić do rozgrzanego piekarnika.   Piec około 23-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.   (Posiadam piekarnik

Di gotuje
Torcik kakaowy z masą mascarpone, czekoladą i owocami 172

Letni torcik kakaowy z masą mascarpone, czekoladą i owocami.  Bez cukru, idealny na letnie przyjęcia.  Delikatny, mokry biszkopt + czekoladowy krem + świeże owoce = ❤️ Składniki na

Czarnawisienka
Shortbread, czyli szkockie ciasteczka maślane 194

kostkę i cukier przełożyć do miski. Masło zagnieść z cukrem, po czym dodać mąkę przesianą przez sito. Mąkę zagnieść z masłem aż powstanie jednolita masa. Masę lekko rozwałkować, po czym wyłożyć nią niewielką blaszkę. Ciasto delikatnie ugnieść i docisnąć do blaszki, nakłuć widelcem, delikatnie naciąć nożem formując kształt ciasteczek, aby po upieczeniu ciasto łatwo się przełamywało. Piekarnik nagrzać

Codzienne Gotowanie
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką 204

miało właśnie konsystencję kruszonki – jednak masło musi być połączone z mąką. Składniki można wymieszać także w robocie kuchennym. Tak przygotowane ciasto koniecznie trzeba schłodzić, minimum 30 minut w lodówce. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę. Wbijamy po jednym jajku i ucieramy lub delikatnie miksujemy do połączenia składników. Następnie stopniowo dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia(...)Gotową masę przelewamy do tortownicy. Na wierzchu układamy oczyszczone truskawki, który można delikatnie obtoczyć w mące lub kaszy mannej. Ciasto posypujemy zimną kruszonką i pieczemy ok 60 minut w temperaturze 180°C. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Osobiście do ciasta ucieranego wybieram formy silikonowe - są bardzo wygodne w użyciu i pięknie się prezentują. Ciasto z truskawkami w czerwonej formie wygląda

Korniszonki
SERNIK ANANAS 229

Sernik ananas ,  jest to bardzo łatwe w wykonaniu ciasto , w kształcie torcika. Wykonany na spodzie ciasteczkowym, z masą serowo kokosową i galaretką, daje nam bardzo łagodny i delikatny smak.  Jak wykonać sernik ananas pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości.  SERNIK ANANAS  SKŁADNIKI: Spód: ciastka owsiane

RITA food channel
Rogal-love ciasto drożdżowe z masłem orzechowym i migdałami 173

szczyptą soli, oraz 2 łyżkami cukru. Zaraz po upieczeniu, ciasto – rogale smarujemy białkiem, posypujemy skórkami pomarańczy, płatkami migdałów. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 110°C.   Ciasto wstawiamy na 5 – 10 min, tylko tyle, żeby masa z białek nam zastygła

Moniki Smakołyki
ZIELONE MUFFINKI KOKOSOWE 190

składniki: mąkę, wiórki kokosowe,cukier oraz proszek do pieczenia - wymieszać. Do blendera wrzucić umyty,osuszony szpinak,wlać mleko,olej oraz ocet i zmiksować na jednolitą masę. Mokre składniki połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek umieszczonych w formie do muffinów.  Piec ok 20-30 min w 180 st.C.  Wystudzić Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać

Niespełnione zdolności kulinarne
Wielkanocny keks z migdałami i skórką pomarańczową. 197

likieru jajecznego ( ajerkoniaku ) szczypta soli Dodatkowo: 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej HELIO 3 i pół dag płatków migdałowych HELIO Wykonanie pysznego keksu: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy.Wsypujemy obie mąki, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, wlewamy mleko, likier jajeczny i dokładnie ucieramy

Izabelawkuchni
Kokosowe ciasteczka z ricottą, bez jajek (Biscotti al cocco e ricotta) 168

kokosowe, cukier i proszek do pieczenia.   Na końcu dodajemy ricottę (wcześniej odsączamy ją z nadmiaru płynu) i 2 łyżki oleju. Ciasto dokładnie mieszamy do połączenia się składników.  Z powstałej masy formujemy kuleczki. Masa jest dość klejąca, dlatego w czasie formowania ciasteczek radziłabym od czasu do czasu moczyć dłonie w zimnej wodzie.  Przygotowane ciasteczka

La grande e la piccola cuoca
Sernik z białą czekoladą i borówkami-zamiast borówek-żurawina 238

książki pani Renaty Czelny -Kawa książka jest na zdjęciu . składniki na spód 200 g herbatników petitków 90 g masła 1 łyżka esencji waniliowej wierzch ciasta 300 g borówek ( ja mam żurawinę ) 1 limonka masa serowa 1 kg sera tłustego twarogu zmielonego 5 jajek 1 budyń waniliowy 1 szklanka kryształu 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka śmietany kremówki 1 limonka wykonanie

Moje Wyroby
Wielkanocne ciasteczka 238

szukacie kulinarnego gadżetu na prezent fajnym pomysłem może być spersonalizowana  deska do serów   lub  obrotowa deska  do podawania pizzy, ciast czy owoców. Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii : Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Mąka pszenna 1262 380 41.8 8.74 239.4 Cukier puder 389 100 0 0 99.77 Masło ekstra 1434 200 1.7 162.22 0.12 Jajko

Atlas Smaków
Ciasteczka z kawałkami czekolady (Cookies con gocce di cioccolato) 179

pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli; mieszamy.  Dodajemy jajko, rozpuszczone i ostudzone masło a na końcu kropelki czekoladowe.  Ciasto dokładnie mieszamy do połączenia się składników.  Z powstałej masy formujemy kuleczki (ok. 15 sztuk).  Przygotowane kuleczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w znacznej odległości od siebie (rosną

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania