SKŁADNIKI: ( ok 40 sztuk ) 380 g mąki pszennej 200 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 1 jajko 16 g cukru wanilinowego WYKONANIE: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół. 2. Do malaksera włożyć masło, dodać cukier puder i cukier wanilinowy. Wymieszać do połączenia składników. 3. Dodać jajko i mąkę. Zagnieść wszystko na jednolite, zwarte ciasto. 4. Zawinąć w folię spoż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...