ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1076/3191)

Sernik z malinami 197

Sernik, który dzisiaj prezentuję różni się tym od innych senników, że smakuje trochę sernikowo i malinowo. Maliny, które znajdują się na górze ciasta, nadają nie tylko wykwintnego smaku, ale stanowią również piękną dekorację. Polecam wypróbujcie, bo warto. SKŁADNIKI 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego  1 kostka (200 g) masła 1 szklanka cukru 5 jajek 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki(...)łyżce twarogu. dalej ucieramy. na koniec dodajemy  ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia.  Przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku. W między czasie wrzucamy do garnka maliny rozgrzewamy dodajemy cukier i chwilę smażymy, aż woda odparuje. W 1/4 szklanki gorącej wody rozprowadzamy

W kuchennym oknie Ewy
Szybkie mini pączki z jabłkami 105

dokładnie rozdrobnij za pomocą widelca (lub zmiel w maszynce do mielenia). Następnie wymieszaj go z cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i śmietaną. Do masy dodaj jajka i dokładnie wymieszaj. Kolejno dosypuj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być dość gęste. Na koniec dodaj jabłka i ponownie dokładnie wymieszaj. Z tak powstałej masy uformuj niewielkie kuleczki, układaj

365 dni dookoła kuchni
Król lew – ciasto bez pieczenia! 2382

Król lew – przepyszne ciasto bez pieczenia! Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. Polecam!   Składniki: ok 55 sztuk herbatników 1 puszka masy kajmakowej 5 batoników Lion 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 1 śmietan-fix 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru pół tabliczki gorzkiej czekolady(...)gładką masę. Na koniec dodajemy posiekane batoniki i całość mieszamy razem, za pomocą łyżki. Tak powstałą masę wykładamy na herbatniki *** *** Na masę ponownie wykładamy herbatniki. Resztę śmietanki (250ml) ubijamy ze śmietan-fixem i wykładamy na wierzch ciasta *** *** Gorzką czekoladę ścieramy na tarce i obsypujemy nią ciasto *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** Wierzch ciasta dekorujemy pokrojonym na plasterki batonikiem

Blog z Apetytem
Sałatka z owocami morza. 134

ostygnięcia. Kalmary rozmrażamy i myjemy. Przygotowujemy ciasto. Do niedużej miski przesiewamy mąkę z solą. Dodajemy jajko, bazylię i wodę. Ubijamy na jednolitą masę. W głębokiej patelni rozgrzewamy większą ilość oleju rzepakowego. Przy użyciu widelca krążki maczamy w cieście i wrzucamy na tłuszcz. Smażymy 2-3 minuty, aż ciasto się lekko zarumieni. Odsączamy na ręczniku papierowym. Wszystkie składniki na sos umieszczamy

DominikaDolci
najlepsze ciasto z resztek po soku ze śliwkami i białą czekoladą... 161

śliwki, jabłka, można uzyć z sokowirówki, ale z wyciskarki te resztki są lepsze jakościowo i używam różne z owoców czy warzyw do ciast, placuszków, surówek = jajka, miękką margarynę, cukier mikserem utrzeć na dużych obrotach z 3 minuty, masa będzie "zważona" ale taka ma być wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i mikserem połączyć składniki do masy dodać resztki

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe eklery z budyniem 194

Lubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Domowe eklery z budyniem 194

Lubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
torcik z truskawkami na dobry początek 125

sztywno dodając szczyptę soli. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku i po 1 łyżce cukru oraz cukier waniliowy. Do dobrze ubitej masy wsypać mąkę z wymieszaną z kakao i proszek do pieczenia, wymieszać lekko łyżką. Wlać ciasto do wysmarowanej posypanej mąką tortownicy i piec 20 minut w temp 190 stopni C (termoobieg) Masa: serek mascarpone 250 g śmietana kremówka

noteskulinarnyfiga
Cytrynowa babka Gogo (składniki łatwe do zapamiętania) 115

Następnie, nie przerywając miksowania - powoli dodać żółtka, sok z cytryny i kolejno mąkę, cukier waniliowy, skórkę cytrynową oraz proszek do pieczenia.  Na końcu puszystą masę połączyć z uprzednio roztopionym i ostudzonym masłem.  Ciasto przelać do formy (**) wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.  Piec (w rozgrzanym piekarniku) przez 45-60 min (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach

Di gotuje
Pyszysta babka pomarańczowa 133

jajek wraz z sokiem pomarańczowym, cukrem waniliowym oraz otarta skórka pomarańczową. Białka ubijamy na sztywna piane wraz ze szczypta soli i delikatnie przekładamy do masy. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia składników (ciasto będzie bardzo gęste) i przelewamy do przygotowanej formy.  Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 40 minut z termoobiegiem do suchego patyczka ( u mnie

ChilliJemy
Wiosna / Lato 2017: Biszkopt z bitą śmietaną i musem truskawkowo-rabarbarowym 163

sztywno ze szczyptą soli. Do sztywnej piany, nie przerywając ubijania, dodaj cukier. Następnie, cały czas ubijając, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec w masę jajeczną wmieszaj delikatnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto przełóż na blachę, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz przez około 30 minut. Biszkopt będzie gotowy, gdy wbity w ciasto(...)drewniany patyczek lub wykałaczka po wyjęciu będzie sucha. Upieczone ciasta wyjmij z piekarnia i odstaw do przestudzenia. Przygotuj mus truskawkowo-rabarbarowy. Owoce umyj, łodygi rabarbaru obierz z zewnętrznej warstwy i pokrój na małe kawałki, a truskawki odszypułkuj i także pokrój na mniejsze kawałki. Do garnka przełóż owoce i cukier. Całość podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem przez

blog.moje-pasje.info
Prawie sernik na kruchym czekoladowym spodze 157

wystudzeniu przechowuj ciasto w lodówce, spokojnie ,może tam postać kilka dni. Składniki na formę o średnicy 26 cm: ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g oleju (delikatnego np. słonecznikowy, rzepakowy, kokosowy) 50 g cukru 1 banan 50 g kakao szczypta solo masa „serowa” 700 g ziemniaków (waga ze skórką przed gotowaniem) 200 g gęstego mleka kokosowego łyżeczka esencji(...)minut. Wyjmij schłodzone ciasto, połóż na nim kawałek papieru do pieczenia a na niego np. fasolę, która obciąży ciasto podczas pieczenia i nie pozwoli mu wyrosnąć. Piecz spód przez 30 minut w temp. 180 C. W międzyczasie zblenduj wszystkie składniki na masę serową, które przełóż na podpieczony i lekko wystudzony spód. Piecz wszystko razem przez 25-30 minut w temp

greenscarf
Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami 439

cukrem i esencją waniliową na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę i proszek przesiać dodać kokos i wymieszać. Dodawać stopniowo do masy wymieszać do połączenia się składników. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, wymieszać. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Wlać masę kakaową, ułożyć truskawki oprószone mąką(...)wyrównać powierzchnię. Wylać białą masę,ułożyć pokrojony rabarbar oprószony mąką lekko wciskając do środka. Piec w 170 stopniach około 60 min. Do suchego patyczka. Wyjąć z pieca, po 10 minutach ciasto wyjąć z formy i studzić na kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Forma 25* 10 cm. Inspiracja - gazeta

Ala piecze i gotuje
Pierniczki teściowej ... pyszne (od razu miękkie, nie twardnieją) 40073

sztywną pianę, następnie dodać żółtka i wymieszać.  Do białek z żółtkami dodać mąkę i wystudzoną masę maślano - kakaowo - miodową. Dokładnie wymieszać. Na koniec do masy dodać śmietanę z sodą i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie dosyć klejące, ale nie przejmujcie się, bo należy je jeszcze włożyć na noc do lodówki i wtedy zgęstnieje. RANO:  Ciasto wyjmujemy z lodówki

IMPRESJA SMAKU
Wielkanocny mazurek z powidłem, kajmakiem i bakaliami. 133

wykonania mazurka użyłam produktów, które otrzymałam od HELIO   w ramach  świątecznej współpracy . A użyłam: masy krówkowej o smaku kajmaku ,  płatków migdałowych i  żurawiny suszonej . Wszystkie produkty są bardzo wysokiej jakości i bardzo je polecam. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru pudru 25 dag masła lub margaryny pół małej łyżeczki proszku do pieczenia(...)żółtka Dodatkowo: słoiczek powidła śliwkowego ( około 30 dag ) pół puszki masy krówkowej o smaku kajmaku   ( 20 dag ) 3 łyżki żurawiny suszonej 3 łyżki płatków migdałowych mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. 2. Następnie trochę ciasta wałkujemy i foremką w kształcie kwiatka wycinamy

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania