chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:29/52)

Gofry z batata – 2 składniki! 95

gofry nie mają w sobie ani trochę mąki a do ich przygotowania potrzebujesz TYLKO 2 SKŁADNIKÓW! Naprawdę, Też nie wierzyłam że to możliwe a gofry wyszły naprawdę pyszne i chrupiące. To zdecydowanie coś dla wielbicieli batatów i ich słodkawego smaku. Przeczytaj dokładnie przepis i podążaj za moimi wskazówkami. Wtedy Twoje gofry udadzą się idealnie. Nie chcesz już przegapić żadnego przepisu

nietylkopasta.pl
Gofry gryczane z komosą ryżową 119

Mąka gryczana okazała się smakować nawet niemowlakom. Wychodzą z niej pyszne chleby , naleśniki , placki , kopytka czy gofry. Podane z domowymi powidłami – niebo w gębie! Dzisiejsza wersja wzbogacona jest w komosę ryżową i proso, przygotowana na mleku roślinnym, bez jajek. Danie wegańskie. PRZEPIS GOFRY GRYCZANE Z KOMOSĄ RYŻOWĄ Składniki: 3 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka kaszki z komosy ryżowej(...)gładkie konsystencji. Ciasto musi być dość gęste – gęściejsze niż naleśnikowe ale nadal lekko płynne. Potem rozgrzewamy mocno gofrownicę. Następnie do gofrownicy wylewamy porcje ciasta i pieczemy gofry. Jeśli chcemy by pozostały chrupiące, studzimy je na kratce, jeśli chcemy by były miękkie studzimy na talerzu, desce czy innej płaskiej powierzchni by zaparowały. Artykuł Gofry gryczane z komosą ryżową pochodzi

Dorota Smakuje
Gofry 2577

Poznaj mój prosty przepis na gofry , które są idealnie rumiane i chrupiące. Nie musisz już szukać sprawdzonego sposobu na to, jak zrobić ciasto na gofry. Te gofry smakują dosłownie jak z budki.. a może lepiej?! To idealny bazowy przepis na gofry, którymi śmiało naje się głodna czteroosobowa rodzina :) Możesz je podać z owocami lub dżemem. Krem śmietanowy też będzie

AniaGotuje.pl
Gofry 185

Gofry to przekąska na słodko, którą jesteście w stanie przygotować z łatwo dostępnych składników i już w ciągu 30 minut możecie delektować się ich pysznym smakiem, Gofry z poniższego przepisu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Przed podaniem polecam posypać je cukrem pudrem i podawać z sezonowymi owocami.  Składniki na 6-8 gofrów: 1,5 szklanki mąki

Ugotować
Gofry maślankowe 154

Dawno nie było u mnie gofrów. Zapraszam zatem na gofry upieczone na maślance. Są delikatnie chrupiące po ostygnięciu, a środek mają cudownie mięsisty, trochę racuchowaty, taki sam jak orginalne gofry belgijskie. Te przygotujesz jednak w expresowym tempie, odpada czekanie na wyrośnięcie drożdżowego ciasta. Zjedliśmy posypane tylko cukrem pudrem i z jeżynami. Składniki na 8 gofrów : 2 jajka 100 g miękkiego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gofry 127

Gofry, podobnie z resztą jak najlepsze pralinki, frytki z majonezem i najlepsze piwa, pochodzą z Belgii. Najbardziej popularne są te brukselskie. Lekkie, chrupiące z zewnątrz a miękkie w środku, polane czekoladą, bitą śmietaną i udekorowane truskawkami. Podobno gofry w Belgii robiono już w X wieku, jednak te oficjalnie uznane za pierwsze, czyli wafle z Liege powstały w XVIII wieku(...)zakochał się w nim bez pamięci. Dla mnie gofry zawsze były punktem obowiązkowym wakacji nad morzem i bardzo za tym czasem tęsknię. Ale czasy mamy jakie mamy, wiadomo, pandemia... Trzeba sobie radzić. A ja radzę sobie przygotowując smakołyki dla mojej rodziny i gofry są ostatnio u nas stałym punktem programu. Słodkie, chrupiące, z ulubionymi dodatkami. Prawie tak dobre

Smakowity Blog Kulinarny
Gofry 105

jest ktoś, kto nie lubi gofrów? Z goframi sprawa jest o tyle fajna, że właściwie nie istnieje jakiś jeden konkretny przepis na gofry. Przepisów jest nieskończenie wiele, to właśnie jest w nich piękne. Jedne gofry są puszyste, inne za to bardziej chrupiące, kolejne mogą być miękkie, a inne smakować wanilią. Znam też gofry wytrawne, gofry pikantne, gofry z dodatkiem ziół

Marder&Marder Manufacture
BANANOWE GOFRY 142

Jeśli można zrobić babkę czy babeczki z banana to czemu by nie zrobić bananowe gofry. Przepis to mój eksperyment, na szczęście udany.  Metodą prób wyszły mi gofry idealne, doskonale wypieczone w środku, chrupiące z wierzchu a do tego mega bananowe :) Wystarczy tylko kilka składników i dobra gofrownica. Gofry najlepiej spożywać od razu po upieczeniu i przestudzeniu, wtedy są najlepsze

Zrób to smacznie
Gofry z truskawkami - jak z budki 114

trzech) przepisów skleciłam jeden i to bardzo udany - gofry smakują jak te z naszej ulubionej budki przy rynku w Kazimierzu Dolnym - miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz :) Składniki na 12 gofrów: 3 jajka 1/2 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 3 szkl. mąki 1/2 szkl. oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatki: truskawki

Kolorowy Przepisownik
NIETYPOWE GOFRY NA SŁODKO 189

dzisiaj gości w moim domu zajmując pierwsze miejsce wśród producentów gofrownic i opiekaczy. Moim ulubionym sprzętem od jakiegoś czasu jest opiekacz befsztyk gofry, w którym oprócz tego, że zapiekam mięsa , piekę również gofry- bo kto powiedział, że gofry muszą być albo prostokątne albo w kształcie serduszek? Te z tego opiekacza w  smaku niczym nie różnią się od tych tradycyjnych(...)delikatnie mieszamy.   * Nagrzewamy gofrownicę. Nalewamy porcjami ciasto, pieczemy ok 3-4 minut.    *Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Często spotykam się ze stwierdzeniami, że gofry nie są chrupkie, że szybko stają się gumowe, że trudno dobrze je upiec. Sekret dobrych gofrów tkwi w wyborze dobrej gofrownicy. Sama przetestowałam ich kilka i stwierdzić muszę, że mercedesem najlepszej klasy

Z Majeczką w kuchni
Letnie gofry 203

koniec ubijania partiami dodając cukier.  Żółtka utrzeć z serkiem, następnie na zmianę dodawać mąkę i mleko. Wlać olej, połączyć. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Smażyć gofry w gofrownicy, aż będą chrupiące. Owoce umyć i osuszyć. Truskawki pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki. Jeżyny, jeśli są duże, przekroić na pół. Wszystkie owoce przełożyć do miski, dodać posiekane listki mięty. Miód

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PYSZNE GOFRY CZEKOLADOWE 147

Gofry przypominają mi dzieciństwo, lato, długie kolejki przy budce nad morzem. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, chrupiące z zewnątrz, puszyste w środku gofry czekoladowe.  Idealne do kawki, na podwieczorek. Podane z cukrem pudrem, konfiturą, bitą śmietaną, owocami smakują obłędnie.  Ja uwielbiam a Wy? Gofry podałam swojej rodzince z konfiturą  truskawkowy rabarbar  od  Małe

Zrób to smacznie
Gofry z cukrem pudrem 117

Gofry z cukrem pudrem to jeden z ulubionych deserów dzieci. Jednak muszę przyznać, że nie tylko ich, mój też :) Czasem zamiast cukru pudru przygotujemy domową bitą śmietanę, jednak jak potrzebujecie przygotować deser na szybko to polecam wersję z cukrem pudrem. Gofry z tego przepisu są chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Składniki (na 4 porcje) 1 jajko 1 szklanka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!