Lubicie gofry? Ja i moja rodzinka bardzo! Dziś mam dla Was propozycję nie do odrzucenia – bananowe gofry na kefirze. Pyszne, delikatnie słodkie i chrupiące. Idealne na weekendowe śniadanko albo do zabrania na piknik. Świetnie komponują się z domową konfiturą i świeżymi owocami. Polecam Takie gofry to także fajna propozycja dla najmłodszych. Mój 7 miesięczny synek chętnie się nimi zajadał
Natka Pietruszkilubi muffinki na wytrawnie, polubi też te gofry. Wychodzą pyszne, choć raczej nie tak chrupiące, jak lubicie. Mimo to, polecam wypróbować:) Jeśli jeszcze podobnych nie robiliście, polecam zrobić i zaobserwować miny domowników, gdy podacie im gofry polane ketchupem – bezcenne 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szkl. maślanki w temp. pokojowej 1/4 szkl. oleju kilka
Smaki Na Talerzułyżeczka ksylitolu czy syropu klonowego). Chyba, że Twoje dodatki będą bardzo słodkie, jak np. dżem czy dojrzałe banany, wtedy pomiń dodatek słodzika nawet w cieście. Gofry wychodzą przepyszne! Są niezwykle lekkie, bardzo chrupiące, nie miękną, a pozostają, jakby to określić - "sztywne" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi 😂). Bardzo polecam. Składniki: (3 gofry): 50 g mąki orkiszowej 1 jajko
Zdrowie na języku :PPrzepis pochodzi od przyjaciółki z Polski- z Uszwi dokładnie. Otrzymałam go wirtualnie - takie czasy. Dzieci uznały te gofry jako gofry doskonałe. Nam również bardzo smakowały. Chrupiące i miękkie w środku. Nie są bardzo słodkie, więc można zajadać się nimi z najróżniejszymi dodatkami. Ten przepis wchodzi na stałe w nasze dziecięce menu. Polecam
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzachęcić swoje pociechy do spożywania deserów przygotowanych w domu, ponieważ takie wypieki są zdrowsze, a często także smaczniejsze. Przedstawiamy 3 desery, które dzieci lubią najbardziej. Gofry domowe Gofry to pyszne, pulchne, a zarazem chrupiące wafle, które można przygotować samodzielnie. Potrzebna do tego jest gofrownica oraz następujące składniki: 1 i pół szklanki mąki pszennej, 1 i pół łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchcik gotujetrzeba dodać mąki, cukru itd.Przy tych gofrach dobrze jest przed każdą kolejną wlewaną porcją masy natłuścić gofrownicę olejem za pomocą pędzelka.Gofry, jeszcze gorące, świeżo po wyjęciu z gofrownicy wydają się być wiotkie. Po chwili stają się chrupiące, więc warto dać im sekundę na ogarnięcie się, zanim trafią do naszych żołądków! Można rzec, że są jak kobiety – potrzebują chwilki(...)siebie, by móc zachwycić.Temat gofrów, to temat rzeka, więc pewnie będziemy nimi zasypywać. W naszym gofrowym repertuarze m.in. bezglutenowe: czekoladowe, cynamonowe, amarantusowe, bardzo chrupiące, owocowe, kawowe, mocno maślane, orzechowe, kokosowe, migdałowe, bakaliowe, anyżowe, kukurydziane, pikantne, paprykowe itd. Wszystkie te „odmiany” oczywiście można wykonać w wersji nie-bezglutenowej. Ostatnio też wyczarowałyśmy gofry dietetyczne, proteinowe, dozwolone na diecie Dukana! Jeśli macie
Wypisz Wymalujwłaśnie sposób wykombinowałam gofry. Normalnie użyłabym babanów, ale nie miałam więc wykorzystałam puree z dyni (z musu z jabłek robiłam następnego dnia i też wyszły super). Baterie do wagi też mi się wyczerpały, więc miarą jest dowolny kubek lub szklanka. ps. Gofry po lekkim wystygnięciu robią ssię chrupiące, ale dzięki dodatkowi musu owocowego są w środku lekko wilgotnie, ideał poprostu
greenscarflatem i beztroskim dzieciństwem. Nie wyobrażam sobie aby nie zjeść nad morzem gofra z bitą śmietaną, dużą ilością polewy i owocami. Najlepsze są te chrupiące zewnątrz i miękkie wewnątrz. #mpm #wlaczgoscinnosc Ja przygotował belgijskie gofry w formie sticky waffles czyli gofry na patyku. Takie gofry sprawdzą się nie tylko podczas wypadku za miasto na piknik ale także jako słodka przekąska
Kuchnia w oparachUwielbiam gofry a te z nutką wanilii wyjątkowo przypadły mi do gustu. Są chrupiące z wierzchu i wyjątkowo puszyste w środku, pychotka! Składniki: 2 szklanki mąki 3 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka 8 łyżek rozpuszczonego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru szczypta soli. Sposób przygotowania: Produkty suche należy ze sobą starannie wymieszać(...)Jajka ubić i połączyć z resztą płynnych składników. Wymieszać wszystko razem i smażyć gofry na złoty kolor. Najlepiej studzić je na metalowej kratce, będą dużej chrupiące. A tak wyglądał goferek, gdy wyszłam na sekundę z pokoju. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytciasto. Dodaj pod koniec wyrabiania masło i pokruszone orzechy - wymieszaj. Odstaw je na około 30 minut. Nagrzej gofrownicę. Ciasto nałóż łyżką, upiecz gofry do chwili aż będą rumiane i chrupiące. Podajemy z wiejskim twarożkiem z kiełkami rzodkiewki, oprószone solą i pieprzem. W wersji słodkiej podaj z twarożkiem i dżemem śliwkowym.. Jeśli lubisz oprósz gofry
Gotuj Sam!Gofry budyniowe – to zachcianka mojego Męża, jako pomysł na słodki obiad. Te śmietankowe gofry budyniowe idealnie smakują z bitą śmietaną i owocami lub z dżemem. Są pyszne i chrupiące. Zachęcam do wypróbowania ich jeszcze dziś. Gorą Artykuł Gofry budyniowe pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} To mój kolejny przepis na gofry. Te za sprawą kefiru są lekkie, równie chrupiące i pyszne. Bardzo szybko znikają z talerza więc od razu warto przygotować większą ilość ciasta :) Porcja na 5podwójnych gofrów Składniki: 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej
W garach u Gositakie też są najlepsze ale niestety na nie jeszcze musimy trochę poczekać. Poza sezonem jadamy je z bitą śmietaną i frużeliną lub dżemem, albo innymi owocami. Gofry z tego przepisu są bardzo chrupiące a w środku delikatne. Na pewno zasmakują każdemu, w końcu to ponadczasowy deser dla małych i dużych łasuchów. *na ok. 12 sztuk Składniki(...)Dodać żółtka, mleko i olej, zmiksować. Białka ubić na pianę i wymieszać z ciastem- całość będzie dość gęsta. Gofrownicę przed pierwszym smażeniem nasmarować olejem. Wlać ciasto i smażyć aż gofr będą złote czyli około 4 minuty. Im większa moc gofrownicy tym gofry wychodzą lepsze (moja ma niestety małą moc- tylko 750 W ale daje radę:). Gofrownicę o niskiej mocy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazamiast mleka można dać wodę gazowaną...i cóż pozostało..tylko robić gofry z wodą gazowaną...podałam córce przepis...ale ona i tak zrobiła prawie wszystko na "oko"..a gofry...były pyszne...chrupiące.. 450 g mąki 1/2 l mleka lub wody wody gazowanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g cukru pudru 100 g margaryny 2 jaja Wszystkie składniki
Moje domowe kucharzenieUwielbiam gofry na różne sposoby. Nawet bardziej wytrawne od tych na słodko bo są zdrowsze. Podaję z przeróżnymi dodatkami i warzywami. Lubię bawić się i kombinować coraz nowsze wersje goferków. gofry owsiane: 6 sztuk 1 szklanka mąki owsianej/ zmielone płatki owsiane/ 200 ml mleka owsianego / zblendowane płatki owsiane z wodą/ 4 łyżki płatków i 250 ml wody/ sól, pieprz(...)olej rzepakowy Ciasto gofry: Płatki owsiane zmieliłam w młynku do kawy. Mąkę owsianą przesypuję do miski, dodaję mleko owsiane, żółtka, proszek do pieczenia, sól, pieprz, paprykę, i masło roztopione. Miksuję ciasto. Białka ubijam na sztywno i dodaję do ciasta, mieszam łyżką. Gofrownicę nagrzewam, smaruję olejem i wylewam ciasto. Gofry smażę tak długo aż będą rumiane i chrupiące. Na patelni rozgrzewam
wesoła kuchniaGofry z jogurtem, lekkie, z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie. Idealne na pożywne i słodkie śniadanie, w sam raz na niedzielny poranek. Polecam Wam serdecznie i życzę mi ł ej niedzieli! **** Le gaufre sono delle cialde dolci croccanti all'esterno e soffici all'interno. Le gaufre sono ottime per la golosa colazione della domenica. Buona domenica a tutti(...)międzyczasie rozgrzewamy gofrownicę. Pędzelkiem z niewielką ilością tłuszczu (masła lub oleju) smarujemy wnętrze gofrownicy. Nakładamy porcję ciasta i pieczemy na złoty kolor (ok. 3 minut). Upieczone gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku była to konfitura z owoców leśnych, świeże owoce, płatki migdałowe i odrobina cukru pudru. **** PREPARAZIONE In una ciotola setacciate la farina con lo zucchero
La grande e la piccola cuoca