bazie znanych Wam już gofrów kokosowych . W rezultacie dzięki zmniejszeniu puli tłuszczu i dodatkowi izolatu białka uzyskałam makro, dla tych którzy przeszli już adaptację, są aktywni i chcą schudnąć. Jednak podbijając tłuszcz dodatkami sprawdzają się także na pozostałych etapach i modelach diety ketogenicznej oraz LCHF. Keto gofry białkowe są mega sycące i naprawdę pyszne. Lekko chrupiące z wierzchu a zarazem
Ola la LCHFGofry białkowe pięknie wyrastają i pomimo braku mąki są delikatnie chrupiące! Przepis idealny dla osób z nietolerancją glutenu , laktozy oraz na diecie cukrzycowej , keto czy też low carb . Praktycznie idealne dla każdego! Gofry świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkiem bitej śmietany, orzechów lub owoców. Gorąco polecam ich przygotowanie w domu Przepis na gofry białkowe Składniki 2 jajka
WegePrzepislubiłam takie z bitą śmietaną i owocami – brzoskwiniami, truskawkami, czy malinami. Ostatnio zatęskniłam za tym smakiem i postanowiłam odkurzyć swoją gofrownicę Przetestowałam wiele przepisów na gofry bezglutenowe, ale żaden nie sprawił, że były one chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, jak te tradycyjne. Dlatego metodą prób i błędów dostosowywałam składniki oraz proporcje, aby powstał przepis idealny Z podanych przeze
Okiem Blondynki by McBlondiPyszne domowe gofry z dodatkiem kakao. Puszyste i lekko chrupiące. Idealnie smakują z owocami i bitą śmietaną. Składniki: 3 jajka, 2 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, pół szklanki cukru, pół szklanki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 czubate łyżeczki kakao, szczypta soli Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli
Lena GotujeGofry wytrawne, to świetna alternatywa dla posiłków z pieczywem. Są też rewelacyjną propozycją na śniadanie lub kolację, ale można je przygotować także na obiad. Są przepyszne, a do tego można podawać je z różnymi dodatkami, dzięki czemu możecie dopasować je do potrzeb i wykorzystać produkty, które zalegają w lodówce . Drukuj Gofry wytrawne Przygotowanie: 1 h. Wielkość: 8 sztuk Kalorie (porcja/sztuka(...)posmaruj kratki olejem (później nie będzie to konieczne). Wylewaj ciasto na nagrzaną gofrownicę i zapiekaj do momentu, aż będą gotowe (czas będzie zależny od urządzenia). Gotowe gofry studź na kratce (dzięki temu będą chrupiące). Podawaj z ulubionymi dodatkami. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 126 | Białko: 4,8 | Węglowodany: 16,8 | Tłuszcze: 4,6 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku
Przepisy na widelcukolejny plus to duża moc, nagrzewa się szybko, specjalna powłoka pokryta greblonem sprawia , że nic nie przywiera, dzięki temu nasze mięso opieczemy równomiernie i szybko. Gofry czy biskwity będą puszyste ale i chrupiące. A nie jak w innych o małej mocy cienki gumowy placek. Urządzenie doskonale sprawdzi się do opiekania pity, tortilli czy burrito , nie potrzeba płyt grzewczych smarować
Wanilia i Kardamonsobie myślę, że dziś jest dobry dzień na gofry! Co Wy na to? Pyszne i chrupiące, dodatki każdy wybiera te ulubione ;-) Składniki; 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka 1 i 1/3 szkl mleka 1/3 szkl oleju Przygotowanie; Wszystkie składniki przełożyć do miski. Wymieszać mikserem
Radość kipiąca uśmiechem.ulubionych dyscyplin sportowych, to Was aż przekręca w środku jak mnie?🙉 Dzisiaj z racji, prawie że letniej temperatury przygotowałam kojarzące się z latem gofry. Tym razem z mąki gryczanej i skrobi ziemniaczanej, dzięki czemu wyszły mega chrupiące👍 A dzięki przyprawie do piernika dodatkowo po całym domu unosił się piękny zapach😍 Składniki na 6 gofrów: -130 g mąki gryczanej
Zdrowie i pysznie na talerzuOwsiane gofry ze skyrem to doskonała propozycja na śniadanie na słodko . Pyszne, chrupiące, doskonałe dla osób będących na diecie. Oczywiście dodatki kto co lubi, u mnie były to owoce i odrobina masła orzechowego. Ale równie dobrze gofry te można podać z masłem czekoladowym, konfiturą lub posypane cukrem pudrem. A Wy lubicie zaczynać dzień na słodko czy wolicie bardziej tradycyjne śniadanie
Zrób to smacznieDziś przychodzę do Was z przepisem na gofry z białym serem. Wyszły idealne, pulchne, nie za słodkie, chrupiące (jednak polecam zajadać się nimi w krótkim czasie po upieczeniu, ponieważ po pewnym czasie tracą swoją chrupkość). Mojej rodzinie i gościom tak bardzo zasmakowały, że musiałam dorobić kolejną porcję ciasta, zwyczajnie zabrakło gofrów dla wszystkich, a to świadczy tylko
Zrób to smacznieTakie śniadanka to ja uwielbiam Najlepiej w leniwe weekendy !! Pyszne, smaczne, chrupiące i bardzo słodkie Z poniższego przepisu możecie również przygotować tradycyjne gofry. Polecam Składniki ok. 4-5 wafli: – 250 mąki pszennej – 250 ml mleka – 1 jajko – 1 łyżka cukru – 3 łyżki oleju – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli do podania: borówka
I LOVE LIFEkcal Placuszki wyszly mi lekko gumowate, gdyż nie znam na tyle dobrze swojejgo gofrownicy. Znacznie bardziej smakują mi takie puszyste niż te chrupiące, ot taka dziwna jestem.Były to moje pierwsze w życiu gofry, smaczne, z jaglanym posmakiem, dla mnie udane.Zjadłam je z dżemem
Czarnawisienkaarsenale kuchennych zabawek, dzięki zorganizowanej akcji moich dzieci, przybyła gofrownica. Idealne rozwiązanie na szybki, pyszny, chrupiący (dzięki wodzie gazowanej) i różnorodny (dzięki dodatkom) deser. Polecam:)) Gofry na wodzie gazowanej Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru 4 łyżki oleju 2 jajka Rozgrzać gofrownicę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała