pieczenia lub sodę. Mieszamy całość dosłownie kilka sekund. Płytki gofrownicy smarujemy odrobiną oleju i mocno rozgrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy ok 6 minut, tak by gofry miały ładny jasnobrązowy kolor i chrupiący wierzch. W tym czasie przygotowujemy dodatki. U mnie była to sałata, pomidor, ser żółty oraz sadzone jajka. Składniki układamy pomiędzy dwoma goframi, przecinamy go po przekątnej na połowę
Kuchnia w czekoladzieGofry na maślance - są pyszne! Mocno chrupiące, idealne po prostu ;) Szybkie do zrobienia. Podajcie je ze swoimi ulubionymi dodatkami a podbiją serce każdego ;) Gdzie to lato? ;) Zdjęcia tych gofrów, robione jeszcze nie tak dawno temu, w gorący, słoneczny dzień w moim ogrodzie. Uwielbiam go! Wiele w nim jeszcze do zrobienia, na co teraz nie ma czasu, ale na wszystko przyjdzie
Domowa cukiernia EwyDzień dobry :-) Poniedziałek zaczynamy na słodko :-) Tym razem gofry czekoladowe. Dzieci uwielbiają i czas od czasu takie z owocami i bitą śmietaną robimy. Gofry smakują super. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na około 10 sztuk: 80 g masła 2 łyżki kakao 2-3 łyżki cukru 3 jajka M 1 szklanka (250 ml) mleka 1/2 szklanki wody gazowanej(...)obrotach miksera. 5. Gofrownicę nagrzewamy i za pomocą chochelki wlewamy na gofrownicę porcje ciasta. Zamykamy i smażymy gofry około 5-7 minut. Po upieczeniu gofry studzimy na kratce. Pamiętajmy żeby gofrów nie kłaść jeden na drugim, bo wtedy nie będą chrupiące. Musi do nich z każdej strony dochodzić powietrze. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego
kruche babeczkiGofry to jedno z ulubionych dań czy też przekąsek wielu z nas. Zazwyczaj domowe gofry kojarzą nam się jako słodkie i chrupiące placki z dodatkiem dżemu, czekolady, bitej śmietany czy owoców. A co powiecie na wytrawne gofry? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem w naszym domu zagościły pyszne gofry w wersji na słono z dodatkiem szynki, sera, kukurydzy i czerwonej cebulki
Przepiski.plpropozycję na naładowaną zdrowymi produktami wersję gofrów Czas odczarować skojarzenia gofrów z bitą śmietaną i niezdrowym deserem! Można przecież zjeść je na wytrawnie, a do tego dodać bardzo zdrowe i miłe dla oka składniki. Co myślicie o mojej propozycji – pieczone buraki, jajka przepiórcze, sos jogurtowo-chrzanowy, odrobina fety, a wszystko posypane liśćmi rukoli, botwinki, koperkiem i rzeżuchą? Do tego(...)białek. Rozgrzej gofrownice, a jej ścianki posmaruj odrobiną oleju. Smaż gofry przez kilka minut, aż będą chrupiące. Chrup na zdrowie Składniki na gorfy 2 jajka 100 ml wody gazowanej 400 ml mleka kokosowego 5-7% dwie szczypty soli mieszanka do pieczenia gofrów z węglem aktywowanym yummity Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco
Eat me! Fit me!Gofry z poniższego przepisu idealnie smakują od razu po upieczeniu, ponieważ są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Takie gofry możecie podać z cukrem pudrem oraz owocami, np. malinami i borówkami. Lubię przygotowywać gofry, ponieważ są to małe wypieki, które samym zapachem już kuszą do jedzenia :) Zachęcam do pieczenia! Składniki: 2 płaskie szklanki mąki pszennej
Ugotowaćrzeczy. Poniższy przepis to najprostsza kombinacja, bez specjalnych udziwnień; według mnie godny polecenia, dlatego z czystym sumieniem ląduje na blogu. Co prawda nie mam pojęcia, jakie gofry Tobie odpowiadają – lekkie i chrupiące czy też te w stylu belgijskim, bardziej ciężkie i sycące? Owocem poniższego przepisu są delikatne niczym chmurki wafle z cieniutką chrupiącą skórką otaczającą niezwykle puszyste i rozpływające się(...)koniec wmieszaj rozpuszczoną margarynę lub olej. Rozgrzej gofrownicę i przed każdorazowym nałożeniem ciasta delikatnie ją natłuść. Nakładaj ciasto chochlą, równomiernie rozprowadź i smaż kolejne partie do momentu, aż gofry będą zarumienione. Najlepsze są zaraz po upieczeniu - jeszcze ciepłe; podawaj z konfiturą, świeżymi owocami, jogurtem sojowym lub z czymkolwiek chcesz. Z podanej ilości ciasta uzyskałam 12 gofrów
Roślinna - blog wegańskiDomowe, szybkie gofry podwójnie jagodowe, bo porcja jagód w cieście i na śmietanie. Któż z nas nie lubi gofrów. Dla mnie to są smaki dzieciństwa, niepowtarzalne. Sam zapach już przywołuje wspomnienia. gofry: 1 szklanka mąki pszennej 100 ml oleju 150 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 1/2 szklanki jagód nadzienie: 300 ml śmietanki(...)dwie łyżki ciasta i piekę około 7 minut zależy to od mocy gofrownicy. Gofry po wyjęciu układam na kratce żeby ostygły i zrobiły się chrupiące. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z łyżką cukru pudru. Gofry podaję ze śmietaną, jagodami, orzechami, pokruszonymi bezami
wesoła kuchniazacznijmy słodko, od gofrów. Gofry nad polskim morzem to tradycja, nigdzie nie smakują tak jak tu. My upatrzyliśmy sobie kawiarnię Goferek przy wejściu na molo. Wybór gofrów wielki, ja kocham z frużeliną wiśniową, J. z wszystkim co tylko może być, a nasza sunia Molly – samego jak na psicę przystało. Gofry pyszne, wypiekane na zamówienie, chrupiące, gorące. Znakomite
Kuchnia na wzgórzuPISTACJAMI. SERNIK! CYTRYNOWY SERNIK Z MASCARPONE! DROŻDŻOWA CHAŁKA Z POMARAŃCZĄ - poprawia humor każdemu! SERNIK Z CHAŁWĄ SERNIK DYNIOWY Z KARMELEM. NAJLEPSZE KRUCHE CIASTECZKA Z KARDAMONEM GOFRY NA MAŚLANCE, PYSZNE I CHRUPIĄCE! EXTRA PRZEPIS! FIT DESER KORZENNE ŚLIWKI POD BISZKOPTEM BATONY Z KARMELEM I ORZECHAMI
SMYKWKUCHNIChrupiące, smaczne słodko-kwaśne gofry z dodatkiem soku z cytryny mają orzeźwiający smak
Przepisy Kulinarnemnie wyzwaniem, z którym staram się mierzyć każdego dnia. Dziś poszły "na tapetę" gofry 😊 Na szczęście efekt końcowy był odwrotny do wspomnianego ciasta. Gofry pomimo, że nie są chrupiące wyszły baaardzo smaczne. Nie mocno słodkie (ostatnio mocno zredukowałam cukier) i bardzo puszyste. Kleksik ubitej śmietany podkręcił ich smak 😋 Składniki : 40 g stopionego masła o zawartości 82% tłuszczu
Walijskie PichcenieWspomnienie sprzed tygodnia, powtórzone, któregoś popołudnia późnego. Zdjęcia niedzielne tych trochę mniej smacznych bo ze starej, tosterowej gofrownicy. Lekkie i chrupiące. Podpatrzone w Moich wypiekach . Gofry, lekkie i chrupiace 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szkl. oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone
Dzieje kuchennej WiewióryGofry w zdrowym wydaniu, te gofry są bardzo proste do zrobienia, chrupiące i aromatyczne, polecam! PRZEPIS : - 100 g zmielonych płatków owsianych - 2 x kubeczek jogurtu naturalnego - 130 g mąki pszennej - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia W/w zmiksuj na gładki krem i smaż na gofrownicy. Gofry podałam z obłędnymi gruszkami w sosie z hibiskusem. Obierz 4 gruszki
SMYKWKUCHNIŚwietna propozycja! Nie tylko dlatego, że są zdrowsze od tradycyjnych gofrów, ale także dlatego, że mimo mąki pełnoziarnistej są pyszne i chrupiące! Dla tych, którzy jednak są tradycjonalistami polecam przepis na gofry tradycyjne, który znajdziecie tu . Dla kogo: dla mających ochotę na spróbowanie zdrowszej wersji gofrów dla gofromaniaków dla szukających pomysłu na pożywne drugie śniadanie Składniki suche: 160g
Mania WypiekaniaLubicie gofry? Ja i moja rodzinka bardzo! Dziś mam dla Was propozycję nie do odrzucenia – bananowe gofry na kefirze. Pyszne, delikatnie słodkie i chrupiące. Idealne na weekendowe śniadanko albo do zabrania na piknik. Świetnie komponują się z domową konfiturą i świeżymi owocami. Polecam Takie gofry to także fajna propozycja dla najmłodszych. Mój 7 miesięczny synek chętnie się nimi zajadał
Natka Pietruszkilubi muffinki na wytrawnie, polubi też te gofry. Wychodzą pyszne, choć raczej nie tak chrupiące, jak lubicie. Mimo to, polecam wypróbować:) Jeśli jeszcze podobnych nie robiliście, polecam zrobić i zaobserwować miny domowników, gdy podacie im gofry polane ketchupem – bezcenne 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szkl. maślanki w temp. pokojowej 1/4 szkl. oleju kilka
Smaki Na Talerzułyżeczka ksylitolu czy syropu klonowego). Chyba, że Twoje dodatki będą bardzo słodkie, jak np. dżem czy dojrzałe banany, wtedy pomiń dodatek słodzika nawet w cieście. Gofry wychodzą przepyszne! Są niezwykle lekkie, bardzo chrupiące, nie miękną, a pozostają, jakby to określić - "sztywne" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi 😂). Bardzo polecam. Składniki: (3 gofry): 50 g mąki orkiszowej 1 jajko
Zdrowie na języku :PPrzepis pochodzi od przyjaciółki z Polski- z Uszwi dokładnie. Otrzymałam go wirtualnie - takie czasy. Dzieci uznały te gofry jako gofry doskonałe. Nam również bardzo smakowały. Chrupiące i miękkie w środku. Nie są bardzo słodkie, więc można zajadać się nimi z najróżniejszymi dodatkami. Ten przepis wchodzi na stałe w nasze dziecięce menu. Polecam
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk