chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:36/52)

Gofry kukurydziano-cynamonowe 209

Uwielbiam gofry:) A ty? W tym połączeniu są pyszne, lekkie i chrupiące.  Zapraszam po przepis:) SKŁADNIKI:   1 jajko   2 łyżeczki cukru ( ewentualnie 1 łyżeczka ksylitolu) 1 płaska łyżeczka cynamonu 4 łyżeczki oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 300 ml mleka 10 łyżek z górką mąki kukurydzianej 1 płaska łyżeczka nasion chia owoce ( u mnie(...)miksując. Dodaj olej. Stopniowo dodawaj na przemian mąkę i mleko, oraz proszek do pieczenia. Ja na swoją gofrownicę dawałam po 3 łyżki ciasta i piekłam około 3 minuty. Gotowe gofry wyłóż na talerz i posyp lekko brzegi cukrem pudrem, daj owoce i posyp nasionami chia.  Smacznego

Misz-masz by Domi
Gofry kukurydziano-cynamonowe 242

Uwielbiam gofry:) A ty? W tym połączeniu są pyszne, lekkie i chrupiące.  Zapraszam po przepis:) SKŁADNIKI:   1 jajko   2 łyżeczki cukru ( ewentualnie 1 łyżeczka ksylitolu) 1 płaska łyżeczka cynamonu 4 łyżeczki oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 300 ml mleka 10 łyżek z górką mąki kukurydzianej 1 płaska łyżeczka nasion chia owoce ( u mnie(...)miksując. Dodaj olej. Stopniowo dodawaj na przemian mąkę i mleko, oraz proszek do pieczenia. Ja na swoją gofrownicę dawałam po 3 łyżki ciasta i piekłam około 3 minuty. Gotowe gofry wyłóż na talerz i posyp lekko brzegi cukrem pudrem, daj owoce i posyp nasionami chia.  Smacznego

Misz-masz by Domi
Gofry z cukinii 123

dokładnie ze sobą mieszamy. Gofrownicę rozgrzewamy, wylewamy odpowiednią ilość ciasta i smażymy do momentu, aż staną się lekko suche. Nigdy nie będą chrupiące, ponieważ zawierają w sobie warzywa, które nadają im wilgotnej struktury. Nam to nie przeszkadza. Gofry są przepyszne. Podajemy je ze świeżymi owocami i syropem klonowym.  Rekomendacja? Dziecko 4 lata - 4 gofry, dziecko 2 lata - 2 gofry

MamaOskarka
Gofry z owocami 132

Pogoda fatalna, cały dzień leje więc postanowiliśmy przypomnieć sobie smak lata i na tapetę poszły gofry. Tym razem z przepisu koleżanki. Wyszły świetne, mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz. Wszyscy łącznie z dziecięciem szczęśliwi :) Składniki: 125 g masła, 50 g cukru, pół paczki cukru wanilinowego, szczypta soli, 250 g mąki, 1łyżeczka proszku do pieczeni, 4 jajka, 1/4 litra śmietany(...)pieczeni. Następnie dodawać po jednym jajku i ucierać do uzyskania gęstej, puszystej masy. Do dość gęstego ciasta dodać śmietanę i dobrze wymieszać.  Tutaj przepis na nasze poprzednie gofry, które są bardziej biszkoptowe, treściwe

Państwo Wojtczuk gotują
Gofry z bitą śmietaną, sosem krówkowym i orzeszkami. 220

przyznam się szczerze, że wieki ich nie robiłam. Zepsuł mi się piekarnik, a, że nie wyobrażam sobie kupnych słodkości to wybór padł na gofry, dobrze, że gofrownica jeszcze działa. Napiszę, że wyszły mi niezwykle chrupiące i pachnące, a podane z takimi dodatkami są po prostu obłędne w smaku. Bardzo polecam na podwieczorek, upieczcie, a nie będziecie żałować. Zapraszam:) Składniki: Ciasto(...)prawdziwa wanilią Bita śmietana: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Sos krówkowy: 30 dag cukierków krówek 4 łyżki mleka Dodatkowo: 10 dag orzeszków ziemnych Wykonanie: 1. Gofry: Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia i mleko, dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie pieczemy gofry

Izabelawkuchni
Gofry z tartych ziemniaków 158

małych oczkach. Odsączyć wodę, dodać mąkę, jajko, sól i pieprz. Wymieszać. Rozgrzać gofrownicę  i lekko posmarować olejem. Piec gofry na złoto. Ja smażyłam gofry bez tłuszczu. Podawać zaraz po upieczeniu wtedy są najbardziej chrupiące. Dodatki: jajko, łosoś, twarożek, salsa z pomidorów z awokado

AZgotuj!
Co Lila jadła w środę? 18 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 162

tych waflach, że trzy dni się nimi objadaliśmy. I właśnie w środę rano przed wrzuceniem posta postanowiłam spontanicznie zrobić (trzeci dzień z rzędu) gofry na drugie śniadanie i jeszcze raz sprawdzić czy wychodzą chrupiące. To nasz hit tygodnia i coś czuję, że w sobotę jeszcze raz je zrobię. Zupa 13:00 Na specjalne życzenie Lili zupa z brukselką i zieloną

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Torcik gofrowy 108

efektownie, a jego przygotowanie wcale nie jest skomplikowane. Bazę tortu tworzą intensywnie czekoladowe gofry, następnie przełożone kremowym nadzieniem. Taki tort to gratka dla miłośników czekolady (czyli mój Niejadek będzie w siódmym niebie ;)                   Czekoladowy torcik gofrowy Składniki: Gofry czekoladowe: 1)       250 g mąki pszennej(...)miksujemy mąkę, mleko, olej, żółtka, kakao, cukier, proszek do pieczenia. Następnie dodajemy ubitą pianę i posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy. 4.      Gofry pieczemy w rozgrzanej gofrownicy przez kilka minut aż będą lekko chrupiące i odstawiamy do ostygnięcia. 5.     Przygotowujemy krem czekoladowy: podgrzewamy śmietankę i dodajemy do niej połamaną czekoladę i mieszamy aż czekolada się rozpuści

Na kulinarnym poligonie
Gofry czekoladowe - pomysł na śniadanie 153

Śniadanie na słodko, to niewątpliwie moje ulubione śniadanie. Świeże owoce, coś słodkiego i chrupiącego i jestem bardzo zadowolona. A i humor od razu lepszy od rana. Dzisiaj chciałam Was zaprosić na pyszne czekoladowe gofry, jest to idealne śniadanie dla dzieci jak i dla dorosłych. Gofry robi się szybko, sprawnie i ku uciesze całej rodziny. Możecie je podać z wieloma składnikami

SMYKWKUCHNI
Zdrowe przepisy na cały dzień + nowości w mojej kuchni 172

posiadałam takiego gadżetu, a jest on uważam niezwykle przydatny, aby świeżo upieczone ciasto mogło swobodnie odparować. Taka kratka jest też pomocna przy pieczeniu gofrów, ponieważ układając je na takiej powierzchni mamy pewność, że będą chrupiące, a nie jak to często bywa miękkie. Także podsumowując jest to mały, niepozorny gadżet, ale za to bardzo praktyczny.  NA ZDJĘCIU

Zdrowie na języku :P
Hot dogi z Mont Saint-Michel 180

już przy bramie. Idąc dalej spotykamy charakterystyczne wąskie uliczki upstrzone sklepami. Ta Grande Rue czyli Ulica Główna jest tam najszersza :) Przy okazji. Tamtejsze gofry nie są tak dobre jak nasze. W ogóle nie są chrupiące i smakują sodą. Natomiast pachną tak samo. Po ugryzieniu jest szok :) Wyżej już jest tylko lepiej. Na samym szczycie leży kościół, który ciut się rozrósł

Kryzysowa Książka Kucharska
Gofry belgijskie 174

1200W, ale trudno taką dostać, a jeszcze lepiej gdy dodatkowo ciężka. Sama posiadam tylko wersję 700W z tych "nowoczesnych" i mimo to, te akurat gofry się w niej udały, ale!, tak jest ale..by były chrupiące polecam nakładać małe porcje ciasta, takie jak na zdjęciu powyżej

Karczma Honorietty
Czekoladowe gofry z wafelkami 158

rozłożyło całą naszą trójkę. Gdy tylko gorączka ustąpiła, postanowiłam zrobić coś słodkiego na poprawę nastroju i wyciągnięcie reszty zasmarkanych domowników z łóżka. Gofry są dobre na każdą okazję, więc to właśnie je postanowiłam przygotować. Czekoladowe z chrupiącą niespodzianką w środku. Podane z kremowym serkiem i owocami. Nie musiałam nikogo namawiać na wypróbowanie, zniknęły w mgnieniu oka :) 5 sztuk: szklanka mąki

Mienta blog
Smaczne gofry waniliowe 163

Bardzo smaczne,delikatne i chrupiace gofry.W całości upieczone z mąki orkiszowej.Przepis bardzo podstawowy,ale na pewno zadowoli wszystkich gofrowych smakoszy.Smaczne z samym cukrem pudrem i każdym innym dodatkiem - polewą owocową,nuetellą dżemem,czy bitą śmietaną.Smaczne,ponieważ już samo ciasto jest przepyszne.Sposób przygotowania ma również duże znaczenie.Szczególnie smakują ,gdy przygotowane są z miękkiego,utartego masła.Składniki(...)mleko.Ciasto powinno być gęstepo 2-3 łyżki ciasta wykładać na rozgrzaną i lekko natłuszczną gofrownicę.Piec wg wskazań instrukcji ( u mnie 2,5 minuty) na złoty kolorpo upieczeniu odkładać gofry na kratkę kuchenną do ostudzenia                                               ŻYCZĘ

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowe gofry orkiszowo-owsiane 193

mąki orkiszowej, ze specyficzną, gęstszą strukturą ciasta w środku od płatków orkiszowych. Nie były tak pulchne i mięsiste jak typowe gofry drożdżowe, ale to wcale nie znaczy że okazały się gorsze. Po wstępnym ostudzeniu - bardzo kruche i chrupiące. Niestety po 2-godzinnym leżakowaniu - gdy zachciało mi się repety - były już dość miękkie przy chwytaniu w dłoń. W smaku całkiem znośne

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania