chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:37/52)

Przepis na gofry z białą kiełbasą w środku, podane z musem chrzanowym, rzodkiewką i kiełkami buraka 137

czyli niekonwencjonalne spojrzenie na smaki kojarzące się z typowym, wielkanocnym śniadaniem. Te wytrawne gofry są po prostu rewelacyjne! Miały być niebanalną potrawą i rzeczywiście zaskakują fakturą i smakiem – są chrupiące, z drobno pokrojoną, białą kiełbasą w środku, mają posmak lekko chrzanowy, zestawione zostały z lekkimi, świeżymi kiełkami z buraka, rzodkiewką i można je maczać w chrzanowych musach. Prawdziwa fuzja

Eat me! Fit me!
Kakaowe gofry z quinoa ze smażonymi truskawkami (bezglutenowe, wegańskie) 144

Pożywne gofry z komosy ryżowej, a więc z pełnowartościowym białkiem, bez dodatku cukru, chrupiące, podane ze słodkimi, smażonymi truskawkami... poezja. Czego chcieć więcej :) Składniki (na dużych 8 szt.): 1 szklanka quinoi (komosy ryżowej) pół szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cynamonu szczypta soli 1 łyżka mielonego siemienia lnianego

Domowa Cookierenka Agi
Sztuka śniadania 145

odrobiną oliwy z oliwek, tosty z mascarpone, brzoskwinią i tymiankiem albo chałka z masłem i daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować

GRUBY WAŁEK
Gofry z foremki z piekarnika 223

mieście, jakoś nie dorobiłam się gofrownicy. Więc kiedy prze świętami zobaczyłam w jednym ze sklepów foremki do gofrów postanowiłam je kupić by mieć wreszcie własne gofry. Ja wiem, ze nigdy nie będą takie chrupiące jak te z gofrownicy, ale taka namiastka tez jest jest dobra, tym bardziej ze foremki nie rujnują naszej kieszeni, szczególnie gdy robi się rzadko gofry. Przepis

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czekoladowo-owsiane gofry z bitą śmietana i jagodami 109

Niby klasyka, bo z bitą śmietaną i jagodami, ale nie do końca :) Gofry z dodatkiem kakao pięknie pachną czekoladą, a zawartość płatków owsianych sprawia, że są bardziej chrupiące. Do bitej śmietany i jagód dodałam także odrobinę czekolady rubinowej. Deser jest przepyszny, polecam :) 5 sztuk: 0/5 szklanki mąki pszennej 0/5 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki kefiru 2 jajka 1/4 łyżeczki sody(...)ruby Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Resztę składników mieszamy na gładką masę. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Śmietankę ubijamy z cukrem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Gotowe gofry podajemy z bitą

Mienta blog
Domowe gofry 156

pomocą łyżki. Rozgrzać gofrownicę. Powierzchnię do smażenia posmarować masłem lub olejem. Piec 4-6 minut w zależności od mocy gofrownicy. RADA :) Upieczone gofry ułóż na kratce tak, aby nie leżały na sobie. Gdy ostygną będą chrupiące :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
GOFRY WYTRAWNE Z SZYNKĄ I SEREM 118

Całkiem niedawno podałam Wam przepis na  gofry jak z budki nad morzem  a także  łaciate gofry . Dziś przedstawiam Wam przepis na gofry w wersji wytrawnej z szynką i serem. Wyszły przepyszne, podobnie jak te na słodko tak i te wytrawne są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne jako przekąska imprezowa, jako danie na kolację

Zrób to smacznie
Chrupiące gofry na wodzie gazowanej 100

Gofry na wodzie? Zazwyczaj robi się je na mleku! Ale uwierzcie- tych także warto spróbować. Chrupiące nie tylko zaraz po upieczeniu, ale i na zimno. Doskonałe na śniadanie lub podwieczorek. Ja jadłam je bez niczego, ale chłopakom do szczęścia wystarczyła konfitura malinowa i krem z białej czekolady. Z czym Wy je przygotujecie, zależy tylko i wyłącznie od Waszych upodobań. Zapraszam(...)pieczenia. Ciasto łączymy za pomocą szpatułki z ubitymi białkami. Pozwalamy odpocząć ok 20 minut. Gofrownicę natłuszczamy przy pomocy silikonowego pędzelka odrobiną oleju, rozgrzewamy. Nalewamy porcję ciasta i smażymy gofry na złoty kolor. W zależności od mocy urządzenia będzie to od ok 3-7 minut. U mnie jest to ok 4 minuty. Podajemy z konfiturą, kremem czekoladowym i owocami

Kuchnia w czekoladzie
Gofry - super lekkie i chrupiące 14409

Przepis na najlepsze gofry jakie możesz sam przygotować w domu, lepsze od tych z"budki". Są super chrupiące z zewnątrz, a w środku lekkie i bardzo puszyste. Ciasto jest stosunkowo rzadkie, ale tak ma być. Udają się na każdej gofrownicy - tej najtańszej z supermarketu i tej wypasionej - tak zapewnia autorka przepisu, znalezionego tutaj . Swoje upiekłam na gofrownicy dużej mocy. Najbardziej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chrust lany 423

wpadł mi lany chrust. Zapytacie o smak...ani nie jest to wg mnie smak chrustu, ani pączków, coś bliżej gofrów o innej konsystencji. Wg mnie najlepszy jest cienki i mocno wypieczony - wtedy jest chrupiący, gdy zbyt krótko go posmażycie może być "gumowaty". Chyba najfajniejsze jest to wyciskanie wzorków na gorący tłuszcz :). Szybki w wykonaniu. Spróbujcie sami! Dla kogo: dla mających

Mania Wypiekania
Szybkie gofry orkiszowe - bez laktozy 131

przepis na błyskawiczne gofry, bo bez aptekarskiego odmierzania składników wystarczy szklanka. W mig przygotujesz śniadanie lub podwieczorek. Są smaczne i chrupiące, ale tylko gorące. Mleko krowie zastąpiłam mleczkiem kokosowym. Jeśli używasz mocno skoncentrowanego mleka kokosowego dodatek tłuszczu możesz całkowicie pominąć. Składniki na 6 sztuk: 1 szklanka mąki (u mnie orkiszowa pół na pół jasna z pełnoziarnistą) 1 szklanka mleka kokosowego(...)łyżka miodu szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego/innego Przygotowanie: wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować wykładać łyżką na rozgrzaną gofrownicę i piec wg instrukcji obsługi gofrownicy upieczone gofry odkładać na kratę. Najlepiej zjeść zaraz po upieczeniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Restaurant Week oraz Festiwal Smaków Food Trucków 179

Szczecin Kiedy: 22 i 23 października Godzina: 12-20 Wstęp: Bezpłatny Lista Food Trucków: Belgijki - Frytki duże, grube i chrupiące  - frytki belgijskie z sosami własnej produkcji Kultowe Zapiekanki  - 50 cm klasyki polskiego street food-u gofreak  - gofry na wytrawnie i słodko West Coast Toast  - tosty Fresh Donuts  - amerykańskie pączki z dziurką:) Kill Grill Burger(...)tylko) Raminio Ramen Burger  - burgery w japońskim makaronie Ramen Krewetka i Kurczak  - krewetki i kurczaki w różnych odsłonach Słodka Fabryczka  - węgierskie ciastka kominkowe Kołowóz  - chrupiący kurczak i awokado Bike Café - kawa Wół i Krowa  - burgery Food Cab  - grillowane kanapki Pan Kasztan  - kasztany Bajgle Króla Jana  - bajgle Wiecej informacji:  Festiwal Smaków Food

Atlas Smaków
Chrupiące szpinakowe gofry 262

Połączenie idealnego ciasta z dużą mocą urządzenia podwoi nasz efekt i uzyskamy dzięki temu pysznie chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku przekąski :) A co jeżeli postanowimy zagrać w zielone i dodać szpinaku do ciasta?   Składniki (ok 20 niedużych lub 14 dużych gofrów): 2 szklanki maki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia

ChilliJemy
Drożdżowe gofry typu belgijskiego 155

się wydaje czy dawno nie było tematów śniadaniowych? Dziś zatem zapraszam na śniadanie! :) Nadal uważam, że najlepsze gofry to te, które możecie zrobić przy pomocy TEGO przepisu. Tym jednak też warto dać szansę - są chrupiące, puszystsze, miękkie w środku i nie mają ostrych kantów. Robiąc je korzystałam kolejny raz z przepisu kuchni Lidla , trochę go modyfikując. Składniki: 200 g mąki(...)mieszając. Miskę przykryć czystą ściereczkę i odstawić na około 45 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto mieszamy i pieczemy w gofrownycy, przy czym potrzeba im ciut więcej czasu niż gofrom robionym bez drożdży. Smacznego :) Zapraszam na  Ewa Kuchennie na Facebooku

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Świnoujście i najlepsze desery! 121

się też na gofry, affogato i desery lodowe, hitem okazały się dla mnie lody marchewkowo-pomarańczowe, marakuja z papają i pistacja. Gofry, które poleciła mi spróbować koleżanka - blogerka kulinarna, to prawdziwa uczta dla zmysłów, niesamowicie delikatne ciasto, chrupiące, podane na talerzykach deserowych, z bitą śmietaną i owocami kiwi w żelu, zajadałam z widelczykiem, popijając affogato, czyli lodami waniliowymi zatopionymi

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania