kilku dni męczy mnie jesienna chandra. A na chandrę najlepszy jest baaardzo słodki deser ;) Same gofry są pyszne i chrupiące, nie za słodkie. Dodatek kajmaku i pysznego syropu trzcinowego stuprocentowo poprawił mi nastrój. Jeśli nie lubicie tak słodkich deserów możecie gofry podać z owocami i polać syropem. Gofry: 2 szkl mąki 2 szkl mleka łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szkl
Smakołyki Asigryczaną , która smakuje obłędnie pysznie! Nie wiem czy to za sprawą dobrej kaszy gryczanej (pierwszy raz używałam w swojej kuchni kaszę tej marki) czy po prostu gryczane gofry tak smakują 😂 Są przyjemnie chrupiące i nawet nie poczułam, że są z gryki! Także dla osób, które nie przepadają za charakterystycznym posmakiem tego zboża będzie to pozytywny aspekt. Dodatek malin , borówek , chrupkich
Zdrowie na języku :Pzawrotnej popularności poprzedniego posta z Pączusiami w roli głównej aż nie śmiem proponować Wam skromnych gofrów :) Ale są to wyjątkowe gofry! delikatne, pachnące, wierzchu chrupią a w środku są wilgotne. Łatwo je przygotować więc zrobiłam je dzisiaj na pierwsze śniadanie :) Inspirację znalazłam TUTAJ . Zamiast pączków Bezglutenowe gofry marchewkowe 2 duże jajka 6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej
Dzieje kuchennej Wiewiórysandwiche, no i gofry. Któregoś dnia otworzyłam szafkę i gdy zobaczyłam płytki do gofrów postanowiłam je przygotować na śniadanie, ale małą porcję, tylko 6 sztuk dla nas dwoje. Gofry wyszły chrupiące i smaczne, dały nam namiastkę nadmorskich wspomnień ze spacerów z gofrem w dłoni. Nie lubię bardzo słodkich gofrów, więc posypałam gofry delikatnie cukrem pudrem, nie mogłam już znaleźć
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktórą oferują. Sam gofr był w porządku, miał fajną bąbelkową fakturę i był mięciutki niczym pierzasta poduszka. Lody były smaczne i fajnie mi się je wcinało z chrupiącymi orzechami. Niestety temperatura gofra i umieszczenie bitej śmietany pod lodami spowodowały, że nic z niej nie zostało i tutaj mam chyba największą uwagę, bo jako łasuch nie lubię być pozbawiany jednej
Food SquareGofry owsiane – takie w wersji fit :) Idealne dla osób na diecie odchudzającej lub na diecie cukrzycowej. Gofry owsiane to alternatywa dla tradycyjnych gofrów z mąki pszennej. Są chrupiące i idealnie smakują z dżemem i bitą śmietaną, aczkolwiek The post Gofry owsiane appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was mój ulubiony przepis na gofry. Są maślane, bardzo chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, po prostu idealne! Można je podać z bitą śmietaną, owocami, konfiturą lub w wersji najprostszej, czyli oprószone cukrem pudrem. Bardzo polecam! Składniki na gofry maślane: na 5 sztuk 2 białka szczypta soli 2 żółtka 1 łyżka cukru
Rozpustne gotowaniewłaśnie z kokosa. I kładę ogromny nacisk na to, żeby te produkty były najwyższej jakości. Kokosowe gofry bezglutenowe są banalnie proste w przygotowaniu, smakują wybornie i bosko pachną podczas pieczenia. A gdy wystygną można je szybko podgrzać w tosterze, wtedy będą znowu chrupiące i pachnące kokosem. Po prostu przepysznie! Kokosowe(...)gofry bezglutenowe Dzisiaj do przygotowania moich gofrów wykorzystałam produkty marki Coco Farm, eksperta w dziedzinie kokosa, firmy konsekwentnie dbającej o najwyższą jakość oraz naturalność wszystkich procesów produkcji. Produkty te pochodzą z Filipin, gdzie są najlepsze warunki do uprawy i przetwórstwa kokosa, ponieważ występują tu gleby z minerałami oceanu, jest dużo słońca i czyste powietrze. Powiem Wam, że gofry
Kulinarne przygody Gatitypysznych gofrach na maślance ( click ), przyszła kolej na wypróbowanie następnych. Tym razem wybór padł na brukselkie gofry na drożdżach ze strony Eddy Van Damme ( click ). Hm …. no i to, nie było to, co moje córki lubią najbardziej. Choć wyszły nadzwyczaj lekkie i chrupiące, w smaku trochę nas rozczarowały. Za bardzo wyczuwało się masło, ale to tylko moje odczucie.... Z pewnością(...)około 5 minut na złoty kolor. Czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy( moja 1200W). Gofry z tej gofrownicy po 5 minutach były dobrze wypieczone i chrupiące. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Razem ze mną gofry piekły: Danusia Bernadetta Bożena Asia Kasia Magda
Mia Cucina Sofietaswój niejednokrotnie sprawdzony przepis na gofry idealne - klik , z którego skorzystało już mnóstwo osób. (Znajdziecie w nim także wskazówki do uzyskania najlepszych gofrów.) Są najlepsze, czyli chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku. Tym razem postanowiłam zaprezentować je w nieco zdrowszej wersji. Mąkę pszenną zamieniłam na orkiszową, ale jaglana także świetnie się sprawdza oraz użyłam rafinowanej oliwy
Di gotujeprzechowywanie. W przeciwieństwie do tradycyjnej gofrownicy, silikonowa forma jest lekka i zajmuje bardzo mało miejsca. Przetestowałam formę i muszę przyznać, że gofry wyszły dobre, lekkie i chrupiące. Po upieczeniu, formę można szybko przemyć i schować do szafki. Ja zrobiłam owsiane gofry z przepisu Pieguska , które bardzo mi smakowały. Nie zawierają
Marta Gotujekokosy i ananasy to Pina Colada ;-))) I tak powstały te przepyszne gofry z dodatkiem nektaru z ananasa i wiórków z kokosa , z soczystym świeżym ananasem i chrupiącym, podprażonym kokosem. Smak bomba! Gofry nie tylko zachwycają smakiem, ale dodatkowo ich aromat jest bardzo kuszący, po prostu nie da się ich odmówić. Koniecznie zróbcie sobie tą przyjemność i zasmakujcie w smykowych gofrach
SMYKWKUCHNITakie troszkę inne gofry. Skusiłam się na ich wykonanie z czystej ciekawości. Okazały się bardzo smaczne i chrupiące, ale zupełnie nie miałam pomysłu jak je sfotografować. A czasu na to było niewiele, bo stało nade mną stadko łasuchów i wyciągało łapki :) Może następnym razem uda mi się zrobić lepsze fotki, to podmienię. Gofry na zakwasie Składniki: Na zaczyn(...)cukier. Ciasto zmiksowałam. Rozgrzałam gofrownicę. Przed nalaniem pierwszej porcji ciasta, przy pomocy silikonowego pędzelka posmarowałam powierzchnie grzewcze odrobiną oleju. Nalewałam małe chochelki ciasta i piekłam gofry, aż stały się rumiane i chrupiące – gofrownica 850W mocy, poziom 5 z sześciu możliwych. Upieczone zdejmowałam drewnianą łopatką i ustawiałam pionowo opierając o metalową podstawkę z mikrofalówki. Podałam z bitą śmietaną, dżemem truskawkowym
Kuchenne zapiski Edytyoryginale pochodzi od Valerie z bloga C'est ma fournée poniżej z małymi modyfikacjami. *cukru perlistego nie zastąpisz, żadnym innym. To on sprawia,że gofry są tak niesamowicie chrupiące. Będziesz potrzebować mąka pszenna - 250 g jajko - 1 szt drożdże - 10 g świeżych mleko - 100 ml cukier brązowy - łyżka masło - 90 g cukier perlisty - 100 g sezam(...)minut. Etap III - Cukier perlisty Dodaj cukier perlisty i delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną gofrownicę wyłóż łyżką gęste ciasto. Piecz wg zaleceń producenta swojej gofrownicy. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia. Etap IV - Lody Chałwowe Na każdym gofrze (może być lekko ciepły :) połóż gałkę lodów chałowych, posyp sezamem lub czekoladowymi płatkami i jeżeli lubisz ekstremalnie słodkie desery polej solonym
Wylizany RondelBył taki moment, że częściej jadłam gofry niż inną formę pieczywa. Chrupiące i ciepłe, doskonałe nawet jako kanapki. Właściwie w tej chwili nie zdarza mi się jeść innych gofrów niż w formie kanapki. Do środka możesz włożyć wszystko! Grillowane warzywa, halloumi, jajko albo ser i szynkę. Każda kombinacja jest dobra. Nie zapomnij tylko o dobrym sosie. Ja mogłabym jeść wszystko
Mango Papaja