chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:23/52)

Gofry dyniowe fit 96

człowiek uwielbia dynie, mam ją w słoikach i zamrożoną, zawsze można ją wykorzystać do deserów, do obiadów, ogranicza nas tylko wyobraźnia. Zapomniałam do masy dodać oleju, mimo wszystko gofry wyszły chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Gdy zamienilibyśmy jeszcze mąkę pszenną na jakąś pełnoziarnistą, np. orkiszową, byłyby bardziej fit Ja wykorzystałam purre z dyni pieczonej. Zapraszam do wypróbowania. Składniki(...)szczypta cynamonu Wykonanie: W misce miksera umieścić składniki. Całość zmiksować, po czym odstawić na około 15 minut. Po tym czasie rozgrzać porządnie gofrownicę, umieścić w niej ciasto i smażyć gofry około 5-6 minut, aż ładnie się zrumienią. Ja podałam z bitą śmietaną i oprószyłam cynamonem. Smacznego

dom-agi.pl
Gofry z masłem orzechowym 129

Zapraszam na smaczne, lekko orzechowe gofry. Gofry wyszły chrupiące i ładnie przypieczone. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem oraz filiżanką herbaty. Idealne na śniadanie. Ja zrobiłam mało słodkie ale można dodać więcej cukru.Polecam Składniki: 3 łyżki masła orzechowego 2 jajka 1 łyżka cukru 2 szkl mleka 2 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka(...)wbijamy jajka. Miksujemy. Następnie dodajemy cukier, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i olej. Miksujemy razem, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy po 2 łyżki ciasta na 1 gofra. Smażymy na rumiano. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Gofry – chrupiące i smaczne 1404

szczęście nie ma tego złego, bo kupiłam nową firmy Tefal – także 3w1. Póki, co sprawdza się rewelacyjnie. Przepis, z którego korzystam pochodzi ze znanego bloga kotlet.tv, gofrychrupiące i bardzo smaczne. Na 6-7 sztuk : 250 gram mąki pszennej 120 ml. oleju 2 łyżki cukru z ziarenkami wanilii lub opakowanie cukru waniliowego 2 średniej wielkości jajka(...)Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzane płytki gofrownicy nakładać chochlą porcje, rozprowadzić tak, by pokryło całą powierzchnię. Docisnąć i smażyć około 10 minut, aż będą rumiane. Gotowe gofry można oprószyć cukrem pudrem. Dziś Staś sobie zażyczył z dżemem jabłkowym z cynamonem

Niebieski kubek z kawa
Gofry marchewkowe 95

życia, bo wiecie jak jest. Stąd też moja mniejsza aktywność na blogu. Wybaczcie. Ale dziś mam dla was coś super prostego i pysznego, w iście jesiennej odsłonie, a mianowicie gofry marchewkowe z dodatkiem jabłka i cynamonu. Genialne! Właściwie nie trzeba do nich żadnych dodatków, bo same smakują świetnie. Dbajcie o siebie, umilajcie sobie jak tylko możecie ten mroczny listopad(...)wszystko razem mieszamy.  Na rozgrzaną gofrownicę nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy kilka minut (zgodnie z zaleceniami producenta sprzętu) do zrumienienia się gofrów. Polecam gofrownice o dużej mocy, przynajmniej 1000W, gwarantuje to że gofry będą chrupiące

Smakowity Blog Kulinarny
Gofry drożdżowe 292

Robiłam już gofry nie raz, ale tak naprawdę dopiero niedawno natrafiłam na przepis na gofry z drożdżami i chciałam wypróbować ten przepis. Gofry wyszły chrupiące i miękkie w środku.  Składniki  4 g drożdży 3.5 szklanki mąki  25 g masła 2 jajka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdże roztapiamy w ciepłym mleku z cukrem

Delusional Trine
Gofry belgijskie 214

Przepyszne, drożdżowe gofry z dodatkiem grubych kryształków perłowego cukru, który karmelizuje się w trakcie pieczenia, dzięki czemu gofrychrupiące, słodkie, o smaku karmelu. Bardzo polecam. Przepyszne bez jakichkolwiek dodatków, z kleksem niesłodkiej, ubitej kremówki jeszcze lepsze :) Spróbujecie? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu

Domowa cukiernia Ewy
smaczna na słodko z dżemami Stovit i goframi kolacja... 129

przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi niestety, nie mam jeszcze gofrownicy, przymierzam się do zakupu, kupiłam gofry gotowe w Makro, są nawet chrupiące - i takie gofry gotowce z dżemami Stovit i przybrane listkiem świeżej mięty nabierają wyśmienitego smaku a kolacja może być i smaczna na słodko...............SMACZNEGO!!! Naturalnie owocowe zawierają tylko

W Mojej Kuchni Lubię
Proste gofry z bananami 144

pieczenia i dalej mieszamy, aż do osiągnięcia jednolitej masy. Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę odpowiednią ilość ciasta w przypadku naszej gofrownicy są to około 3 łyżki. Przypominamy, że aby gofry były chrupiące, rozkładamy je osobno, nie jeden na drugim na szmatce lub papierze do pieczenia. Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Gofry cynamonowe z mąką pełnoziarnistą (bez cukru) (Zdrowe słodycze #3) 143

sobą. Piec w gofrownicy (im większa jej moc tym lepiej) na złoty kolor.  U mnie były na kolację więc podałam je z konfiturą jagodową. Uwaga: Żeby gofry były chrupiące, nie należy lać zbyt dużo ciasta żeby nie wyszły za grube, a po upieczeniu najlepiej jest zostawić je na chwilę w pionie żeby odparowały (ja opieram dwa o siebie tworząc

Kto ugości moich gości?
Gofry z żytniej razowej mąki - śniadanie 200

Ucieszyłam się jak dziecko, bo mam sporo żytnich mąk. Ciągle je kupuję nie pamiętając, że przecież mam. Ciasto wygląda śmiesznie. Jest szare jak popiół, ale pięknie się wypieka. Gofrychrupiące. Pyszne. Do wypiekania nie używam żadnego tłuszczu.  szklanka mąki żytniej razowej typ 2000 szklanka mleka lub wody  pół łyżeczki soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia

AZgotuj!
Gofry chrupiące 262

post Gofry chrupiące appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
CHRUPIĄCE GOFRY 5436

starszy syn, przejął ode mnie pałeczkę i najlepsze gofry wychodzą właśnie spod jego ręki. Przepis jest banalnie prosty, jak napisałam wcześniej do przygotowania przez dziecko. Bo najlepsze gofry to te pulchne, chrupiące..jak z najlepszych wspomnień z wakacji nad morzem.  Składniki: 500 g mąki 660 ml mleka 3 łyżki oleju 4 łyżki cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wśród tych urządzeń kuchennych jest gofrownica polskiej firmy DEZAL .Ja wybrałam model Dezal 301.7.  Posiada ona moc 1300 w co pozwala w szybki sposób uzyskać puszyste, chrupiące ( nawet po kilku godzinach) gofry.   Dodatkowym plusem tej gofrownicy jest fakt iż powłoka na którą wylewamy ciasto została pokryta greblonem- zapobiega on przywieraniu. Po zakończonej pracy nie ma konieczności mycia

Z Majeczką w kuchni
Gofry falafelowe z ciecierzycy 189

lubił gofrów? Sama forma chrupiącego wafla z dużymi wgłębieniami kusi. Oprócz gofrów uwielbiam również cieciorkę i falafele więc gdy zobaczyłam ten przepis w książce  "Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza   musiałam je przygotować! Gofry falafelowe z ciecierzycy 1 szkl. ciecierzycy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki mąki pszennej 2 zabki czosnku 1 mały pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gofry - najlepsze! Lekkie i chrupiące 146

Najlepsze gofry jakie robiłam. Dla mnie - po prostu idealne! Tak jak pokochałam wypieki na maślance, tak samo i gofry z maślanką podbiły moje serce - dzięki niej są lekkie, wspaniale chrupiące i w ogóle przepyszne! A do tego w łatwy sposób można uzyskać również ich zdrowszą wersję , która jest równie pyszna jak oryginał :) Robi się je błyskawicznie, są banalnie proste(...)najlepszy efekt będzie przy gofrownicy minimum 1000 W, przed wylaniem pierwszej porcji płytki można leciutkoo natłuścić olejem - pędzelkiem lub spryskiwaczem), nakładać łyżką wazową ciasto (nie za grubo, wtedy gofry będą bardziej chrupiące) i piec ok 2-3 minuty (u mnie na połowie mocy, przy większej za szybko się rumieniły). Po upieczeniu odparować przez 20-30 sekund w pionie - ja opieram

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania