chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:25/52)

Gofry z lodami waniliowymi i sałatką owocową 95

ochota na coś słodkiego w wypasionej wersji jak z kawiarni albo jak z budki z goframi nad Bałtykiem. Tylko raz w pewnej przytulnej kawiarni trafiłam na gofry z lodami, były przepyszne. To rzadki smakołyk zapewne za sprawą różnicy temperatur między gorącymi goframi a zimnymi lodami, przez co może płatać figle. Rozpływające się lody od ciepła mogą kapać gdzie popadnie, przez(...)możemy się rozkoszować połączeniem ciepłego gofra i lodowatych lodów w domowym zaciszu. Mini gofry użyte do deseru kupujemy w Lidlu. Smakują pysznie nawet bez podgrzewania, niekiedy zajadam je bez dodatków, gdy w pośpiechu muszę uzupełnić cukier. To fajna słodka przekąska dzięki której zaoszczędźmy czas w samodzielnym wypiekaniu gofrów. Nie są one tak smaczne i chrupiące jak te swojskie gofry

ProstePesto.pl
Pyszne chrupiące gofry maślankowe 162

Kochani na dzień dziecka proponuję przygotować gofry z maślanką bardzo chrupiące, które uwielbiają małe i duże dzieci. Goframi możemy się delektować przez cały dzień. Zastąpienie mleka maślanką sprawia, ze gofry są mniej słodkie, a dzięki temu bardziej uniwersalne. Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dodać 2- 3 łyżki maślanki. Od ponad 40 lat używam gofrownicę marki Dezal, która moim

Kulinarne pyszności Molki
Gofry 145

Mamy lato, a więc sezon na gofry. W końcu nie ma wyjazdu wakacyjnego nad morze czy w góry bez porządnego gofra. Jednak nie trzeba pokonywać setek kilometrów by zjeść te najpyszniejsze gofry z budki przy plaży, bo w domu też można takie zrobić. Dzisiaj przepis na mięciutkie i pulchne w środku, a zarazem chrupiące na zewnątrz: GOFRY! Na ciepły dzień

Analiza Smaku
Bananowe gofry z czekoladą 141

gofry na słodko ( gryczane , ze szpinakiem , moje ulubione czekoladowe z cukinią czy z dynią ) oraz wytrawne ( ziemniaczane z serem , z cukinią i cheddarem ). Dziś kolejna propozycja – bananowe gofry z czekoladą. Chrupiące, bez dodatku cukru (słodycz pochodzi z banana ale jak lubicie słodkie można dodać łyżeczką cukru brązowego) i z kawałkami czekolady. Takiego gofra znaleźć na przerwie w pudełku

Cooking for Emily
GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ! 128

jakiś czas można zgrzeszyć ;-) Uwielbiam gofry i pojawią się one dość często na śniadanie w moim domu. Przy przygotowaniu gofrów ważne są proporcje, gofry powinny być dość chrupiące, ale nie mogą być wysuszone. Moje dzisiejsze gofry pachną pomarańczami! Pycha! PRZEPIS NA GOFRY: - 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej  - 0,5 szklanki wody gazowanej - 1/4 szklanki mleka roślinnego - 1 łyżeczka

SMYKWKUCHNI
GOFRY (CHRUPIĄCE I PYSZNE!) 408

dużą ilością kolorowych owoców. Taki deser z powodzeniem zastępuję ciasto do niedzielnej kawy. Przepis, z którym się z wami dzielę, dopracowałam na przestrzeni około 20 lat. Gofry wychodzą z niego chrupiące, a w środku puszyste. Muszę nadmienić, że gofry nie wyjdą idealne bez dobrej, dużej gofrownicy, która ma około 2000W mocy. Pierwszy taki sprzęt kupiłam jeszcze na początku

Przepisy Aleksandry
Gofry twarogowe 93

Jakie powinny być dobre gofry? Dla mnie - chrupiące, ale miękkie w środku, lekkie i nie za słodkie. A jeśli jeszcze pachną pomarańczą i cynamonem - biorę podwójną porcję;)   Polecam też inne przepisy na gofry: Gofry - przepis podstawowy  Bananowe gofry z czekoladą  Gofry z cukinią i serem   Owsiane gofry z cukinią i serem Gofry twarogowe Składniki

Obiad gotowy
Gofry z cukinii z chorizo 139

gotowe. Gofry z cukinii z chorizo najlepiej smakują tuż po upieczeniu. Natomiast jeśli wystygną możemy je po prostu podgrzać w tosterze. To super patent, będą wtedy chrupiące i gorące. Gofry z cukinii z chorizo Gofry z cukinii z chorizo Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 400 g młodej cukinii 1 jajko 3 łyżki startego twardego sera 1 szklanka mąki pszennej

Kulinarne przygody Gatity
Gofry 176

Opis gofry: Gofry – pyszne i chrupiące. Uwielbiam je, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam mała, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w moim mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich. Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Gotowe gofry możemy podawać z czym tylko chcemy od bitej śmietany

CookMag
Drożdżowe gofry z jagodami 163

Drożdżowe gofry z jagodami to propozycja dla osób, którym marzą się domowe jagodzianki, a którzy nie mają dostępu do piekarnika. Gofry a’la jagodzianki przygotowuje się praktycznie tak jak tradycyjne bułeczki, różnica polega jednak na tym, że nie pieczemy ich w piekarniku tylko w gofrownicy Dzięki temu nabierają one niecodziennego wyglądu, są też bardziej chrupiące Istotne(...)jest tutaj jednak, aby dobrze skleić ciasto, aby jagody się nie wylały z środka. Gofry najlepiej smakują zaraz po usmażeniu, ja lubię je z kokosową bitą śmietaną i malinami A Wy zjedźcie z tym, z czym lubicie najbardziej Drożdżowe gofry z jagodami Składniki na 12 gofrów: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży łyżka cukru 80 g erytrolu pół

365 dni dookoła kuchni
GOFRY BELGIJSKIE 64

Gofry belgijskie to nic innego jak gofry z rzadkiego ciasta drożdżowego. Pyszne, puszyste, chrupiące, nie można im się oprzeć. Wystarczy posypać je cukrem pudrem przed podaniem, ale można też użyć śmietany w sprayu, konfitury o ulubionym smaku czy dowolnych owoców. Prosty deser idealny do popołudniowej kawki lub herbatki, choć przyznam, że ja bardzo je lubię z kubkiem kakao :) Gofry(...)dodać pozostałe składniki, wymieszać ciasto robotem z odpowiednim hakiem do ciasta drożdżowego. Ponownie zakryć miskę ścierką, odstawić na 30 minut. Gofrownicę rozgrzać. Łyżką wylewać porcję ciasta. Piec gofry, aby były rumiane i chrupiące

Zrób to smacznie
Cytrynowe gofry z makiem, z sosem z jeżyn i syropu klonowego 107

Cytrynowe gofry z przyjemnie chrupiącym pod zębami makiem. Na wierzch łyżka gęstego jogurtu greckiego, syrop jeżynowo klonowy, a w sezonie garść świeżych jeżyn… pyszności. Do przygotowania syropu poza sezonem możemy użyć jeżyn mrożonych. Jeżeli chcemy podać gofry na śniadanie, gotowy syrop i wymieszane ciasto możemy przez noc trzymać w lodówce, by rano móc upiec świeże gofry. Składniki

Tajemnice Smaku
Gofry na maślance, pyszne i chrupiące! EXTRA przepis! 91

Super przepis na gofry na maślance! Są przepyszne, bardzo aromatyczne i idealnie chrupiące! Po prostu sztos! Gofry podałam z prażonymi jabłkami z cynamonem i sowicie posypałam płatkami migdałowymi prażonymi na suchej patelni. Polecam nie tylko na śniadanie weekendowe ale na co dzień! PRZEPIS NA GOFRY: - 400 g mąki pszennej - 2 jajka duże - 500 ml maślanki o smaku straciatella - 1 czubata

SMYKWKUCHNI
Gofry 96

Idealne gofry są lekko chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie, ale nie gumowate. Żeby znaleźć przepis na taki ideał :), musiałam wypróbować wiele różnych przepisów. Aż w końcu znalazłam go na stronie kwestiasmaku.com . Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Polecam go wszystkim fanom tego przysmaku. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku

Świat Domowej Kuchni
Dwusmakowe gofry - o smaku białej i ciemnej czekolady. 166

białą czekoladą, a z drugiej strony ciemne ciasto z kakao i mleczną czekoladą. Wszystko to polane polewą czekoladową. Gofry wychodzą pulchniutkie i mięciutkie lub jeżeli podpieczemy mocniej - chrupiące. Można także zrobić gofry ciemne i jasne, nie trzeba łączyć ciast, ale efekt miksowania jest naprawdę ciekawy i oryginalny. Zachęcam gorąco do wypróbowania tego nowego przepisu :-) Te kupne wafle mogą się schować

Poezja Smaków - blog kulinarny
Gofry bananowe 152

Dzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszne gofry bananowe. Są chrupiące, delikatne, idealne na śniadanie i nie tylko. Posmakują Wam na pewno, nie musimy do nich dodawać cukru, bo całą słodycz dają banany. Z podanego przepisu wychodzi około 8 sztuk to na dużej gofrownicy. Jeśli macie do mniejszych gofrów to wyjdzie na pewno więcej :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik

kruche babeczki
Gofrokanapka ze szparagami 119

dodatkami? Ja jestem na tak! Postanowiłam przygotować tę przepyszną kanapkę, aby pokazać Wam, że jedzenie nigdy nie jest nudne, wystarczy odrobina fantazji, szczypta wyobraźni i kilka smacznych składników. Gofry są przepysznie chrupiące z dodatkiem soli, dlatego nieco bledsze, bo te słodkie, zwykle ciemniejsze, mają to do siebie, że cukier w nich zawarty karmelizuje się i tworzy brązową skórkę. Moje(...)bledsze, ale chrupiące i wypieczone, także stosujcie standardowy czas oczekiwania, nie sugerując się kolorem :) Królem w tej kanapce są długie zielone szparagi przygotowane w moim nowym wysokim garnku. Jak ja mogłam bez niego żyć? Nie umiem teraz tego wyjaśnić :) Potrzebujemy: Gofry: 425 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 duże jaja (żółtka i białka osobno) 125 ml oleju

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania