jemu aby na pewno będzie smakować. Tym razem sięgnęłam po przepis z bloga Aleksandry , bo bardzo spodobał mi się pomysł na gofry o subtelnym zapachu miodu. Gofry są chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, cudownie puszyste i naprawdę pyszne. Podane z jogurtem i miodem nie są zbyt słodkie, ale idealnie wyważone, a miodowy aromat wyraźny, ale stonowany. Dodatek
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGofrownicę natłuszczamy i wylewamy ciasto – u mnie około 1 małej chochelki na 1 gofra. Przepis sprawdzony również w wersji ekspresowej – zmiksować wszystkie składniki razem. Uwaga: Aby gofry wyszły chrupiące i nie „giętkie”, najważniejsza jest moc gofrownicy! Idealna jest, ta o mocy 1.700 W. Jeżeli takiej nie posiadamy (ja w swoim życiu miałam wiele różnych urządzeń), wówczas
Słodkie okruszkiPrzepisów na gofry jest w internecie całe mnóstwo, ale ciężko znaleźć taki, w którym gofry wychodzą chrupiące od razu po wyciągnięciu z gofrownicy. Te właśnie takie są. Przepis na nie otrzymałam od Szwagierki i śmiem twierdzić, że są naprawdę mega, choć ilość proszku do pieczenia może nieco zaskoczyć... Warunek jest jeden- jemy od razu po przygotowaniu, a nie czekamy
Kuchnia w czekoladzieoleju kokosowego bądź rzepakowego Gofry smażymy na troszeczkę wyższej temperaturze niż te tradycyjne. Czas pieczenia jest dwa razy dłuższy niż standardowo, dzięki temu nadmiar wilgoci dobrze odparuje, a gofry będą chrupiące. SALSA WARZYWNA - 1/4 papryki czerwonej - 1/4 papryki żółtej - 2 łyżki pomidorów suszonych w paseczkach - 1 łyżka oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami - posiekana natka pietruszki W/w składniki wymieszaj
SMYKWKUCHNIprzyjęcie. W moim domu takie gofry znikają najczęściej jeszcze ciepłe oraz bez żadnych dodatków, ale przyznam, że również świetnie komponują się ze świeżymi warzywami i/lub ulubionym sosem. Polecam! (około 8-9 dużych gofrów) 2 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1,5 szklanki mleka/wody (u mnie zazwyczaj woda - gofry są bardziej chrupiące; można też mieszać) 1/2 szklanki oleju(...)posiada 1300W, więc w 2-3 minuty mam idealne gofry.) Gofry należy studzić na kratce, najlepiej ułożone bokiem. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. ze świeżymi warzywami i/lub ulubionym sosem. Kilka uniwersalnych wskazówek: - Składniki powinny być w temperaturze pokojowe. - Gofry należy piec w uprzednio rozgrzanej gofrownicy. - Podczas pieczenia gofrów nie wolno otwierać sprzętu. Oczywiście na początku bez tego
Di gotujegrzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Trochę dużo tych wymagań, prawda? :) Ale spokojnie, damy radę. Jeśli(...)pieczmy tak długo, aż będą rumiane, może to potrwać nawet kilka minut. Im słabsza moc gofrownicy tym dłużej trzeba na nie zaczekać. Oprócz tego, że dobrze przypieczone gofry są smaczniejsze, bo mają chrupiącą skórkę, to dodatkowo takie dużo łatwiej wyciągnąć z gofrownicy. Upieczone gofry lubię układać na kratce do studzenia ciasta, żeby pozostały chrupiące. Oczywiście jest to opcja jeśli robicie
Ciastkozercypyszne gofry bąbelkowe po angielsku zwane też bubble waffles . Gofry te najczęściej podawane są z bitą śmietaną, lodami i owocami, powidłami lub zwyczajnie posypane cukrem pudrem. Są przepyszne , a wykonać je można samodzielnie w domu w kilka chwil. Jednak potrzebna jest do tego specjalna gofrownica . Jaką wybrać? Ja polecam gofrownicę Dezal. O gofrownicy do wypiekania tradycyjnych gofrów firmy(...)Uważam, że jak już inwestować to warto właśnie w sprzęt firmy Dezal. Jest to wysokiej jakości sprzęt, który posłuży na długo. Bardzo łatwy w obsłudze, doskonały do przygotowania chrupiących, rumianych gofrów takich jak z budki nad morzem (a może i nawet lepsze ;)). Jest to również doskonała propozycja na prezent dla każdej pani domu. Ja jestem bardzo zadowolona
Zrób to smacznieGofry z ciasta francuskiego spokojnie można by nazwać „goframi dla leniwych”. Nie ma przy nich zbyt dużo roboty, a smakują wyśmienicie. Dla mnie to, że wyszły tak dobre, to była podwójna radość. Już od kilku dni chciało mi się czegoś z ciasta francuskiego, ale przy braku piekarnika nie było o tym mowy…. a tu się okazało(...)tylko mieć gofrownicę Ostatnio zaopatrzyłam się w taką o mocy 1000 W, więc postanowiłam ją wypróbować no i wyszło super – ciasto ładnie wyrosło, przyrumieniło się i było chrupiące. Te gofry to był strzał w dziesiątkę. Masa z serka mascarpone i słodkie maliny doskonale tutaj pasowały i dopełniły całość. Wszystkim było mało i od razu dostałam „zamówienie
Smaki Na TalerzuTrochę czasu zajęło mi znalezienie idealnego przepisu, ale w końcu się udało :) Gofry wychodzą chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Polecam :) PRZEPIS NA OK. 15 SZTUK 3 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru szczypta soli 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 1 i 3/4 szklanki wody 0,5 szklanki oleju WYKONANIE: Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na sztywno(...)Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Gofrownicę nagrzewamy, kratki smarujemy olejem, za pomocą pędzelka. Wlewamy porcję ciasta i pieczemy ok. 9 minut (czas trzeba wyczuć, każda gofrownica jest inna) Upieczone gofry studzimy na kratce, lub stawiamy pionowo żeby odparowały, inaczej zrobią się gumowate. Podajemy z owocami, dżemem lub według uznania. Smacznego :) MAŁA RADA: Przed każdym nalaniem ciasta smaruję kratki olejem. Moja
Pani na deserczłowiek uwielbia dynie, mam ją w słoikach i zamrożoną, zawsze można ją wykorzystać do deserów, do obiadów, ogranicza nas tylko wyobraźnia. Zapomniałam do masy dodać oleju, mimo wszystko gofry wyszły chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Gdy zamienilibyśmy jeszcze mąkę pszenną na jakąś pełnoziarnistą, np. orkiszową, byłyby bardziej fit Ja wykorzystałam purre z dyni pieczonej. Zapraszam do wypróbowania. Składniki(...)szczypta cynamonu Wykonanie: W misce miksera umieścić składniki. Całość zmiksować, po czym odstawić na około 15 minut. Po tym czasie rozgrzać porządnie gofrownicę, umieścić w niej ciasto i smażyć gofry około 5-6 minut, aż ładnie się zrumienią. Ja podałam z bitą śmietaną i oprószyłam cynamonem. Smacznego
dom-agi.plszczęście nie ma tego złego, bo kupiłam nową firmy Tefal – także 3w1. Póki, co sprawdza się rewelacyjnie. Przepis, z którego korzystam pochodzi ze znanego bloga kotlet.tv, gofry są chrupiące i bardzo smaczne. Na 6-7 sztuk : 250 gram mąki pszennej 120 ml. oleju 2 łyżki cukru z ziarenkami wanilii lub opakowanie cukru waniliowego 2 średniej wielkości jajka(...)Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzane płytki gofrownicy nakładać chochlą porcje, rozprowadzić tak, by pokryło całą powierzchnię. Docisnąć i smażyć około 10 minut, aż będą rumiane. Gotowe gofry można oprószyć cukrem pudrem. Dziś Staś sobie zażyczył z dżemem jabłkowym z cynamonem
Niebieski kubek z kaważycia, bo wiecie jak jest. Stąd też moja mniejsza aktywność na blogu. Wybaczcie. Ale dziś mam dla was coś super prostego i pysznego, w iście jesiennej odsłonie, a mianowicie gofry marchewkowe z dodatkiem jabłka i cynamonu. Genialne! Właściwie nie trzeba do nich żadnych dodatków, bo same smakują świetnie. Dbajcie o siebie, umilajcie sobie jak tylko możecie ten mroczny listopad(...)wszystko razem mieszamy. Na rozgrzaną gofrownicę nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy kilka minut (zgodnie z zaleceniami producenta sprzętu) do zrumienienia się gofrów. Polecam gofrownice o dużej mocy, przynajmniej 1000W, gwarantuje to że gofry będą chrupiące
Smakowity Blog KulinarnyRobiłam już gofry nie raz, ale tak naprawdę dopiero niedawno natrafiłam na przepis na gofry z drożdżami i chciałam wypróbować ten przepis. Gofry wyszły chrupiące i miękkie w środku. Składniki 4 g drożdży 3.5 szklanki mąki 25 g masła 2 jajka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdże roztapiamy w ciepłym mleku z cukrem
Delusional Trineprzekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi niestety, nie mam jeszcze gofrownicy, przymierzam się do zakupu, kupiłam gofry gotowe w Makro, są nawet chrupiące - i takie gofry gotowce z dżemami Stovit i przybrane listkiem świeżej mięty nabierają wyśmienitego smaku a kolacja może być i smaczna na słodko...............SMACZNEGO!!! Naturalnie owocowe zawierają tylko
W Mojej Kuchni Lubiępieczenia i dalej mieszamy, aż do osiągnięcia jednolitej masy. Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę odpowiednią ilość ciasta w przypadku naszej gofrownicy są to około 3 łyżki. Przypominamy, że aby gofry były chrupiące, rozkładamy je osobno, nie jeden na drugim na szmatce lub papierze do pieczenia. Smacznego
KasiaiKrzysiu.pl