chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:18/52)

Gofry dyniowe czyli Niedzielne Sniadanie odc.71 189

chęć na szybka przekąskę na słodko powstają gofry.  Czekoladowe, cynamonowe, zwykłe jasne aż w końcu dyniowe.  Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki . Są odrobinę mniej chrupiące niż gofry tradycyjne ale rewelacyjnie podgrzewają się na chrupko w opiekaczu. Lekko słodkie, mile korzenne.  Wspaniałe na podwieczorek jak i na śniadanie. U nas zostały pożarte z dżemem i solo. Gofry(...)Odstawiamy na 15 minut. Ubijamy białka na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy z ciastem, by piana nie opadła. Ciasto nabieramy łyżką wazową, pieczemy w gofrownicy na złoty kolor. Upieczone gofry powinny być chrupiące z wierzchu. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ekspresowe gofry cioci Agnieszki 141

Urlop jest dla mnie nie tylko słodkim lenistwem, ale też szukaniem nowych smaków, odkrywanie starych przepisów. Jednym słowem rozkosz smakowania.  Przedstawiam Wam przepis cioci Agnieszki na szybkie, chrupiące, aromatyczne gofry.  Wystarczy niecałe 10 minut, aby w domu cudownie pachniało.  Gofry są pyszne, chrupiące i nie miękną- bez względu na czas pozostają chrupiące. Zaletą tego przepisu jest też

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wytrawne gofry z szynką, papryką i kukurydzą 154

gofry królują w nadmorskich kurortach oraz miejscowościach wypoczynkowych. Chrupiące i puszyste gofry to jeden z najpopularniejszych deserów uwielbiany przez wielu. Przecząc wszelkim przyzwyczajeniom i szukając nowych inspiracji, stworzyliśmy wytrawne gofry, na słono. Jeśli słodkie gofry mają tak wielkie powodzenie, to może z wytrawnymi goframi będzie podobnie? Spróbuj koniecznie chrupiących wafli smażonych z warzywami, szynką i serem. Wyjątkowa przekąska, która zaskoczy(...)image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Wytrawne gofry z szynką, papryką i kukurydzą 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Trudność: Łatwe Porcje 6 gofrów Przygotowanie 20 min. Smażenie 20 min. Kalorie 288 kcal Wytrawne gofry z warzywami, szynką i serem. Chrupiące wafle z w wersji na słono to mój faworyt wśród wytrawnych przekąsek. Składniki

ProstePesto.pl
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 202

Gofry na kolację? Czemu nie! Bo gofry nie muszą być tylko na słodko 😉 Oto wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół i łososia wędzonego. Chrupkość gofrów, w tym przypadku, zależy od mocy gofrownicy - im większa moc, tym gofry będą bardziej chrupiące.   Zielone gofry pod białą pierzynką to pyszna i niebanalna propozycja zarówno kolacyjna(...)dobrze rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej tłuszczem, aż będą złociste i chrupiące. Dodatki: Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki. Szczypiorek, koperek oraz natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Serek wiejski przenosimy do miski i mieszamy z posiekanymi ziołami. Dodajemy kawałki łososia oraz przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Upieczone gofry szpinakowe podajemy z przygotowanym ziołowym serkiem wiejskim i wędzonym łososiem

Kuchnia MagdaLeny
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 223

wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół i łososia wędzonego. Chrupkość gofrów, w tym przypadku, zależy od mocy gofrownicy - im większa moc, tym gofry będą bardziej chrupiące.   Zielone gofry pod białą pierzynką to pyszna i niebanalna propozycja zarówno kolacyjna, jak i śniadaniowa, która z pewnością zaskoczy domowników. Idealne również do lunchboxa 🍱 Składniki(...)dobrze rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej tłuszczem, aż będą złociste i chrupiące. Dodatki: Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki. Szczypiorek, koperek oraz natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Serek wiejski przenosimy do miski i mieszamy z posiekanymi ziołami. Dodajemy kawałki łososia oraz przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Upieczone gofry szpinakowe podajemy z przygotowanym ziołowym serkiem wiejskim i wędzonym łososiem

Kuchnia MagdaLeny
Chrupiące gofry z truskawkami i bitą śmietaną 175

Chrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i puszystą bitą śmietaną to świetny pomysł na domowy, sezonowy deser ze świeżymi owocami. Składniki: Gofry: 2 jajka 340g mąki pszennej 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru szczypta soli olej do wysmarowania gofrownicy Frużelina truskawkowa: 200g truskawek 30 cukru 80ml wody 1 czubata łyżeczka mąki

Szalona Kuchnia Eweliny
gofrownica Hoffen WM-9529 = polecam... 172

Gofrownica Hoffen WM-9529 to moja pierwsza gofrownica i jestem zadowolona, gofrychrupiące, nie gumowate w środku, nawet jak suche poleżą na talerzu parę godzin też są chrupiące. moje pierwsze gofry zrobiłam "zobacz TUTAJ" z przepisu, który jest w instrukcji, dodałam tylko anyż. moc: 800-1000 Wat, uchwyt chroniący przed poparzeniem, antypoślizgowe nóżki zapewniają stabilność urządzenia podczas pracy, powłoka

W Mojej Kuchni Lubię
Pomarańczowe gofry – idealne na każdą okazję 182

olejem. Dodaję też kilka kropel aromatu pomarańczowego. Następnie dodaję ubite białka i ostrożnie mieszam je łyżką z masą. Ciasto nakładam chochelką do dobrze nagrzanej gofrownicy. Wyciągam, gdy gofrychrupiące (u mnie gofry pieką się szybko, mam mocną gofrownicę, przy słabej polecam dobrze ją rozgrzać). Gofry podaję z ulubionymi dodatkami lub bez (wg gustu). Smacznego

Słodkie okruszki
GOFRY BATATOWE Z KOPERKIEM 132

Idealne. Chrupiące. Śniadaniowe.... gofry z batatów. Bataty uwielbiam za tę słodycz, którą mają w sobie :) Składniki: 40 g ugotowanych batatów 100 g masła 4 jajka 240 ml kefiru 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia WINIARY sól pieprz koperek posiekany 1 łyżka (opcjonalnie) plastry ulubionej szynki (np. boczek wędzony) jajka Ziemniaki trzemy na tarce o grubych oczkach. Masło

Kuchnia w oparach
Gofry, lekkie i chrupiące 272

pewno nie ostatnie. Korzystałam ze znalezionego w necie przepisu, z drobnymi zmianami, bo mleko zastąpiłam kefirem i wodą gazowaną. Powiem nieskromnie, że wyszły obłędne, lekkie i chrupiące. Na chwilę powrócił smak dzieciństwa, pysznych gofrów z budki J Właściwie to je upiekłam na podwieczorek, ale były(...)pyszne i chrupiące, że musiałam dorobić następną porcjęą ciasta, więc mieliśmy słodką kolację. Starsza córka pierwszego porwała (tego najbrzydszego), druga gofrem z cukrem pudrem się zajadała.. Gofry, lekkie i chrupiące Składniki na 5 podwójnych gofrów: 2 szklanki mąki pszennej( szklanka 250 ml) 1 ¼ szklanki kefiru lub maślanki ½ szklanki wody gazowanej  4 łyżki cukru ½ szklanki oleju 2 jajka

Mia Cucina Sofieta
GOFRY JAK Z BUDKI NAD MORZEM 352

morza. Pamiętam jak zawsze jako dziecko, a nawet gdy dorosłam zawsze lubiłam jeść gofry kupowane w budkach nad morzem. Przepis, który Wam przedstawię przypomina mi te właśnie gofry. Są lekkie, pulchne, chrupiące i przepyszne. Najbardziej lubię posypane je cukrem pudrem albo ze śmietaną i owocami, jednak można je też podać z ulubioną konfiturą, masłem czekoladowym czy polane syropem klonowym. Składniki(...)wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Gofrownicę rozgrzać (jeśli potrzeba to natłuścić ją odrobiną oleju). Wylewać porcje ciasta i smażyć gofry na złoty kolor. RADA: By gofry były chrupiące należy je zaraz po upieczeniu układać na kratce, by tam odparowały i dobrze się schłodziły (ja kratkę układam na zlewie by gofry mogły dobrze odparować i z góry

Zrób to smacznie
Gofry na zakwasie wg J.Hamelmana z musem brzoskwiniowym 170

Gofrownica lezala,tak jak przewidywalam zagracajac juz i tak przepelnione szafki kuchenne.Nie dalam jednak za wygrana i powrocilam do gofrow.Dzisiejszy przepis moge polecic z czystym sumieniem,gdyz gofry sa naprawde chrupiace,mieciutkie , puchate w srodku i smaczne.Przepis pochodzi z ksiazki "Chleb" niezawodnego J.Hamelmana.Jedyna niedogodnosc tego przepisu polega na przygotowaniu ciasta okolo 12-tu godzin przed pieczeniem.Takze najlepiej zrobic to wieczorem.Skladniki(...)dodac stopione maslo,proszek do pieczenia i sode.Skladniki powinny byc dokladnie polaczone,ale nalezy unikac zbytniego mieszania.Wylewac po kilka lyzek na wypedzlowana olejem gofrownice i smazyc do zrumienienia.Jesli gofry maja byc chrupiace do studzenia k o n i e c z n i e odkladac na kratke.UWAGI : Mozna zrobic gofry z wiekszej porcji ciasta,gdyz mozna je odgrzewac wkladajac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
GOFRY BELGIJSKIE 132

GOFRY BELGIJSKIE Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na gofry belgijskie (dokł. brukselskie). Przepis na te gofry znalazłam u Pani Dorotki  ( http://www.mojewypieki.com/przepis/gofry-belgijskie-brukselskie   ). Gofry te są niezwykle lekkie i chrupiące - idąc za autorką : " delikatne, chrupiące, wypełnione mnóstwem kieszonek powietrza, które czynią je bardzo lekkimi".   Gofry te podajemy ze słodkimi, ulubionymi dodatkami , mogą to być owoce, cukier puder, bita(...)będzie oznaczało, iż ciasto 'ruszyło' i jest gotowe do użycia) Krok 3. Za pomocą chochelki nabieramy porcje ciasta, wylewamy do gofrownicy i pieczemy na złoty kolor, aż będą chrupiące. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi słodkimi dodatkami. Uwaga: gofry te szybko znikają z talerzy ;) Smacznego :) *zdjęcia są przykładowe, nie odzwierciedlają potrawy

Moja Książka Kucharska
Gofry z mąki ryżowej 134

Chciałam zaproponować Wam wypróbowanie mojego przepisu na gofry bez mąki pszennej. Trochę się tych gofrów napiekłam zanim powstał ten przepis z którego danie w końcu smakuje moim dzieciom Gofry są też bez nabiału i jaj – wegańskie. PRZEPIS NA GOFRY Z MĄKI RYŻOWEJ Składniki na gofry z mąki ryżowej: 3 dojrzałe banany świeże lub mrożone 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)dodajemy pozostałe składniki: wodę, mleko, zaparzone siemię lniane, aromat, olej.Potem miksujemy wszystko na gładkie ciasto. Następnie rozgrzewamy maszynę do wypieku gofrów i wylewamy porcje ciasta. Finalnie pieczemy rumiane gofry. Gorące gofry przekładamy na kratkę by odparowały i pozostały chrupiące. Artykuł Gofry z mąki ryżowej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje