chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:27/52)

domowe, chrupiące gofry... 153

ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać w ciasto. Do gorącej gofrownicy wlać porcję ciasta i po zamknięciu piec na ciemno złoty kolor, kłaść gofry na kratce aby odparowały, nie będą miękkie tylko chrupiące. Podawać z ulubionym dżemem, smakują również na zimno - gofry z ubitą na sztywno pianą z białek są bardzo lekkie, chrupiące, smakują doskonale i na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Bezglutenowe gofry z kremem czekoladowym 158

już mój drugi eksperyment z goframi bezglutenowymi. Teraz udoskonaliłam nieco przepis dzięki czemu gofry wyszły bardziej puszyste i chrupiące. Tym razem w smaku jak najbardziej przypominały tradycyjne gofry (a nie omleta jak wcześniej :), ale wciąż pozostały bezglutenowe i nieco odchudzone. Wykonałam je z mąki ryżowej i koksowej, a białek nie ubijałam tylko zmiksowałam jajko razem z resztą składników

Healthy food explorer
Chrupiące gofry 188

Gofry są bardzo dobrą alternatywą na deser dla całej rodziny. Są zrobione ze składników, które używamy codziennie do obiadów czy pieczenia ciast, dlatego też można je wykonać praktycznie od razu bez potrzeby poszukiwania składników w sklepie. Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam. Gofry są smaczne i chrupiące. Do ich przygotowania warto użyć gofrownicy o mocy minimum 1000 wat. Niestety

Blog kulinarny S9.PL
GOFRY Z ALGAMI I DŻEMEM -CZARNY BEZ OD ŁOWICZ 176

składników. Ciasto wymieszaj rózgą na gładką masę. Odstaw na pół godziny. Gofry smażymy na nieprzywierającej gofrownicy, na złoty kolor. Podajemy gorące z dżemem z czarnego bzu.  Gofry są bardzo fajnie chrupiące. Są przygotowane z mąk bez glutenu, będą więc idealnym rozwiązaniem dla wszystkich tych, którzy eliminują go z diety.  Gofry bez laktozy i bez glutenu, z dużą dawką

SMYKWKUCHNI
Gofry puszyste i chrupkie 145

cukrem pudrem. Nic nie szkodzi na przeszkodzie, aby zafundować sobie ten powiew letnich już dziś. Gofry z tego przepisu zawsze wychodzą mi puszyste lekkie i chrupiące.  Składniku potrzebne do przygotowania gofrów (około 12 sztuk): 2,5 szklanki mąki pszennej, 1,5 szklanki mleka o temperaturze pokojowej, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 szklanki oliwy

Gotuj Się Kto Może
GOFRY BIAŁKOWE 215

osób dbających o formę (chyba że posmarujecie gofry nutellą tak jak ja, wtedy już nie będą fit ;) na bazie odżywki białkowej, dzięki której są niezwykle lekkie i chrupiące. SKŁADNIKI NA 8 gofrów 100 g odżywki białkowej WPC80 (smak truskawkowy), 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku, 1 jajko, 100 ml mleka, 30 g mąki orkiszowej , 2 łyżki rozpuszczonego oleju koksowego WYKONANIE

słodki bratek
Gofry z kajmakiem i złocistyym syropem trzcinowym 184

kilku dni męczy mnie jesienna chandra. A na chandrę najlepszy jest baaardzo słodki deser ;) Same gofry są pyszne i chrupiące, nie za słodkie. Dodatek kajmaku i pysznego syropu trzcinowego stuprocentowo poprawił mi nastrój. Jeśli nie lubicie tak słodkich deserów możecie gofry podać z owocami i polać syropem. Gofry: 2 szkl mąki 2 szkl mleka łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szkl

Smakołyki Asi
Bezglutenowe gofry gryczane :) 183

gryczaną , która smakuje obłędnie pysznie! Nie wiem czy to za sprawą dobrej kaszy gryczanej (pierwszy raz używałam w swojej kuchni kaszę tej marki) czy po prostu gryczane gofry tak smakują 😂 Są przyjemnie chrupiące i nawet nie poczułam, że są z gryki! Także dla osób, które nie przepadają za charakterystycznym posmakiem tego zboża będzie to pozytywny aspekt. Dodatek malin , borówek , chrupkich

Zdrowie na języku :P
Zamiast pączków Bezglutenowe gofry marchewkowe 284

zawrotnej popularności poprzedniego posta z Pączusiami w roli głównej aż nie śmiem proponować Wam skromnych gofrów :)  Ale są to wyjątkowe gofry! delikatne, pachnące, wierzchu chrupią a w środku są wilgotne. Łatwo je przygotować więc zrobiłam je dzisiaj na pierwsze śniadanie :)  Inspirację znalazłam TUTAJ . Zamiast pączków Bezglutenowe gofry marchewkowe 2 duże jajka 6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gofry jogurtowe 303

sandwiche, no i gofry. Któregoś dnia otworzyłam szafkę i gdy zobaczyłam płytki do gofrów postanowiłam je przygotować na śniadanie, ale małą porcję, tylko 6 sztuk dla nas dwoje. Gofry wyszły chrupiące i smaczne, dały nam namiastkę nadmorskich wspomnień ze spacerów z gofrem w dłoni. Nie lubię bardzo słodkich gofrów, więc posypałam gofry delikatnie cukrem pudrem, nie mogłam już znaleźć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spełnienie dziecięcych marzeń, czyli Gofrożki w Balduno 149

którą oferują. Sam gofr był w porządku, miał fajną bąbelkową fakturę i był mięciutki niczym pierzasta poduszka. Lody były smaczne i fajnie mi się je wcinało z chrupiącymi orzechami. Niestety temperatura gofra i umieszczenie bitej śmietany pod lodami spowodowały, że nic z niej nie zostało i tutaj mam chyba największą uwagę, bo jako łasuch nie lubię być pozbawiany jednej

Food Square
Gofry owsiane 366

Gofry owsiane – takie w wersji fit :) Idealne dla osób na diecie odchudzającej lub na diecie cukrzycowej. Gofry owsiane to alternatywa dla tradycyjnych gofrów z mąki pszennej. Są chrupiące i idealnie smakują z dżemem i bitą śmietaną, aczkolwiek The post Gofry owsiane appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Gofry maślane. 193

Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was mój ulubiony przepis na gofry. Są maślane, bardzo chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, po prostu idealne! Można je podać z bitą śmietaną, owocami, konfiturą lub w wersji najprostszej, czyli oprószone cukrem pudrem. Bardzo polecam! Składniki na gofry maślane:  na 5 sztuk 2 białka szczypta soli 2 żółtka 1 łyżka cukru

Rozpustne gotowanie
Kokosowe gofry bezglutenowe 114

właśnie z kokosa. I kładę ogromny nacisk na to, żeby te produkty były najwyższej jakości. Kokosowe gofry bezglutenowe są banalnie proste w przygotowaniu, smakują wybornie i bosko pachną podczas pieczenia. A gdy wystygną można je szybko podgrzać w tosterze, wtedy będą znowu chrupiące i pachnące kokosem. Po prostu przepysznie! Kokosowe(...)gofry bezglutenowe Dzisiaj do przygotowania  moich gofrów wykorzystałam produkty marki Coco Farm,  eksperta w dziedzinie kokosa, firmy konsekwentnie dbającej o najwyższą jakość oraz naturalność wszystkich procesów produkcji. Produkty te pochodzą z Filipin, gdzie są najlepsze warunki do uprawy i przetwórstwa kokosa, ponieważ występują tu gleby z minerałami oceanu, jest dużo słońca i czyste powietrze. Powiem Wam, że gofry

Kulinarne przygody Gatity
Gofry brukselskie 1947

pysznych gofrach na maślance ( click ), przyszła kolej na wypróbowanie następnych. Tym razem wybór padł na brukselkie gofry na drożdżach ze strony Eddy Van Damme ( click ). Hm …. no i to, nie było to, co moje córki lubią najbardziej. Choć wyszły nadzwyczaj lekkie i chrupiące, w smaku trochę nas rozczarowały. Za bardzo wyczuwało się masło, ale to tylko moje odczucie.... Z pewnością(...)około 5 minut na złoty kolor. Czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy( moja 1200W). Gofry z tej gofrownicy po 5 minutach były dobrze wypieczone i chrupiące.  Podajemy z ulubionymi dodatkami. Razem ze mną gofry piekły: Danusia Bernadetta Bożena Asia Kasia Magda

Mia Cucina Sofieta