bułki - 33426 przepisów (strona:1607/2229)

Babka cynamonowa oprószona cukrem pudrem 156

wymieszać, a następnie zmiksować mikserem na małych obrotach tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać dżem oraz powidła i dobrze wymieszać. Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przełożyć ciasto. Piec około 1 godziny (50 – 60 minut w zależności od piekarnika) do suchego patyczka w temperaturze 175 stopni C. Babkę wystudzić w foremce, następnie wyjąć

Gotowanie-uk
Sznycelek 121

robię tak, że mieszam mięso mielone mepieszam z jednym jajkiem, trzema łyżkami mąki, i dodaję przyprawy jakie tylko mam w domu do mięsa tak na oko, oczywiście również dodaję bułkę tartą do tego czasu aż mięso po próbie uformowania w kulki będzie gładko odchodziło od ręki. Do tego sól, pieprz i 4 ząbki czosnku, które przepuszczam przez wyciskacz do czosnku

Tanio smacznie i prosto
Świąteczny piernik 172

gorącą wodą i się chwilkę moczą - pokroić orzechy - ja je rozdrabniam w robocie kuchennym. Teraz zabieram się za przygotowanie foremki ( ja piekę w keksówce ) i nacieram ja tłuszczem i bułką tartą. Ucieram teraz tłuszcz z żółtkami i cukrem. W drugiej większej misce ubijam białka z odrobiną soli. Pianę łączę z żółtkami i cukrem, dodaję mąkę i mieszam. Wyrabiam potem ręką

Tanio smacznie i prosto
Szybkie ciasto kokosowe 165

pieczenia i mleko, mieszamy. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto jest dosyć rzadkie, tak ma być. Przelewamy do  wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą keksówki.  Pieczemy ok 40 min w temp

W kuchennej krainie
Paprykowe kotlety mielone 150

Mokrymi dłońmi formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach po 2 razy. Podawać z surówką, sałatką lub chutneyem. Tak zrobione kotlety nie są suche w środku od bułki tartej. Jeśli sami zmielimy mięso, będziemy mieć danie bez glutenu . ----- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Kotlety jaglano-kalafiorowe Pieczeń ze śliwkami na kanapki

Weekendy w domu i ogrodzie
Pulled beef - wyczesana wołowina długo pieczona 259

całość tworzy pyszne danie. Można je serwować na różne sposoby - ja podałam je z puree ziemniaczanym i duszoną kapustą czerwoną , ale świetnie sprawdzi się też jako wsad do dobrej bułki zamiast burgera. Możecie wierzyć lub nie, ale to mięso po prostu rozpływa się w ustach! Podobne danie, nawet bardziej znane, to pulled pork czyli wyczesana wieprzowina . Jeśli jeszcze takiej

Smaczna Pyza
Uszka z grzybami 126

się moczyły. Cebulę oraz ugotowane grzyby drobno posiekać. Cebulę podsmażyć na masełku, dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, chwilę podsmażyć. Gdyby farsz był za rzadki można dodać trochę bułki tartej, wchłonie resztki płynu, wymieszać. Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko, powoli wlewamy wodę, zagniatamy ciasto. Następnie ciasto rozwałkować dosyć cienko, wykrawać małe krążki. Na każdy nałożyć troszeczkę farszu, zlepić

magiczna kuchnia Kasi
Paszteciki krucho - drożdżowe z kapustą i grzybami 195

zostawić do posmarowania pasztecików) sezam do posypania (u mnie czarny) Farsz: około 50 dag niekwaśnej kiszonej kapusty spora garść suszonych grzybów 2 średnie cebule 1 jajko 2 łyżki tartej bułki sól i pieprz do smaku olej do smażenia  Wykonanie Przygotować farsz :  Posiekaną  kapustę ugotowac do miękkości w niewielkiej ilości wody. Namoczone grzyby ugotowac ,odcedzić .Drobno posiekana cebule

w mojej kuchni
Czekoladowe ciasto na śniadanie z serka wiejskiego 154

mlekiem. Całość podsypujemy mąką wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy kakao, ekstrakt wanilii oraz posiekane orzechy. Wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, aby ciasto nie przywarło. Masę przelewamy do formy, wierzch obsypujemy suszoną żurawiną. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35-40 minut. Polecam podanie z dodatkiem dżemu

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Szybki piernik przekładany powidłami i masą grysikową 231

szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać ją do masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Tak przygotowane ciasto przelać do formy keksówki o wymiarach 10x20 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w 170 st.C przez 50-60 minut do tzw. "suchego patyczka". Po tym czasie uchylić piekarnik i w ten sposób studzić 10 minut. Następnie piernik wyjąć i pozostawić

Nastoletnie Wypiekanie
Tort makowy kawowy 161

cukier. Zmiksuj na puszysto. Dodaj orzechy, a następnie mak. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę z białek i lekko wymieszaj. Formę o średnicy 18 cm posmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Przełóż masę do formy, wygładź i wstaw do nagrzanego na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 180ºC). Piecz ciasto przez około 35 minut, z podwójnej porcji 10 minut dłużej. Wyjmij ciasto

codojedzenia
Pierogi szwedzkie 126

pierogi) serwowane na ciepło, miło rozgrzewają w chłodny dzień. W środku nadzienie z pieczarek, a na wierzchu ziarenka czarnuszki. Mi osobiście nadzienie pieczarkowe w drożdżowym cieście zawsze będzie przypominać bułki nadziewane pieczarkami, kupowane na Starówce w Warszawie, jeszcze za czasów dziecięcych. Osobiście wolę te domowe pierogi, dlatego na nie zapraszam Idealne z barszczem czerwonym, lub jeśli zrobimy krótsze, jako przekąska

Mieszam w Garnku
Zupa serowa z pulpecikami 176

Podsmażamy pulpeciki delikatnie* możemy pominąć i wrzucamy do zupy. gotujemy ok 15 min. Podajemy z natką Dodatkowe informacje Polecam w szczególności serki pieczarkowe. Jeśli pulpeciki nie kleją się, dosypujemy bułki tartej. 4.3.1.2 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-serowa-z-pulpecikami/ BosowKuchni Artykuł Zupa serowa z pulpecikami pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Keks 288

gładkiej konsystencji, masa powinna wyjść bardzo gęsta - bakalie oprószyć 1-2 łyżkami mąki, wsypać do masy, wymieszać - formę wyłożyć papierem do pieczenia lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub bułką tartą - masę przełożyć do keksówki, wyrównać - keks wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka - keks można piec również początkowo

Smakołyki Bereniki
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 143

mielonego wieprzowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 cebula 1 łyżka sezamu 100 g sera bałkańskiego koziego 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Cebulę pokroić w drobną kostkę, bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. W misce wymieszać wszystkie składniki i uformować kotlety. W każdym kotlecie zrobić wgłębienie łyżeczką i ułożyć kawałki sera. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania