bułki - 33426 przepisów (strona:1608/2229)

PIERNIK DIETETYCZNY – pełnoziarnisty / najlepszy! – BE FIT! 134

puch, dodajemy miód, przesianą mąkę oraz płatki i mleko – wszystko razem mieszamy. Wsypujemy proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, mieszamy, wylewamy do keksówki lekko natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na ok. 45 minut. Wystudzony przekładamy marmoladą Możemy dodatkowo oblać polewą czekoladową. Smacznego

Ostra na Słodko
Urodzinowy tort Mimi z musem czekoladowym, truskawkami i ganache 160

miksując, mąkę pszenną i ziemniaczaną i na najmniejszych obrotach miksujemy. Przekładamy masę do formy (może być wyłożona papierem lub nasmarowana masłem/olejem i później obsypana bułka tartą) i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Najlepiej upewnić się czy ciasto jest już gotowe wkładając patyczek do ciasta. Gdy patyczek jest suchy to znaczy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Smerfne niebieskie muffinki z czapeczkami 197

ciasto mieszamy razem do połączenia składników, ale mogą mieć grudki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ładniejsze wyjdą z papilotek, ale nie miałam, więc do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlewamy po 1,5 łyżki ciasta.  Po upieczeniu nie wyciągamy muffinek od razu z piekarnika bo opadną. Jak usztywnić bitą śmietanę podpowiedziała mi Dorota z grupy na Facebooku

W kuchni bez szafek
WYJĄTKOWE CHWILE RAZEM … ( PRZEPISY: Ciasto jogurtowe z żurawiną i białą czekoladą + Kawa Kubusia Puchatka + Pierniczki ) 221

pieczenia, sodą i szczyptą soli – mieszamy. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej i miksujemy na gładką masę. Wrzucamy żurawinę , mieszamy łyżką. Całość wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki ( 12x30cm ) i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 55-65 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku i zajadamy! Świetnym dodatkiem jest polewa z białej czekolady i żurawina! *** PIERNICZKI

Ostra na Słodko
Czekoladowa tarta serowa na piernikowym spodzie 189

Serek wiejski zmiksować na kremową masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (ja do tego użyłam odrobiny mleka). Tortownicę o średnicy ok. 23 cm wysmarować delikatnie olejem, oprószyć bułką tartą. Ciasteczkową masą wyłożyć dno i boki formy (na wysokość ok 1 cm), docisnąć. Podpiekać ok. 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W misce utrzeć jajka

Kuchnia Ellie
Tosty francuskie na słodko 130

Bardzo proste w przygotowaniu a jakże przepyszne! Uwielbiają nie tylko dzieci ;) Idealne na śniadanie, kolacje lub nawet deser. Zapraszam! Tosty francuskie Składniki: pieczywo, najlepiej bułka lub weka (może być trochę sucha) jajko 4 łyżki mleka łyżka margaryny szczypta soli dodatkowo: dżem, cukier puder lub jogurt  Przygotowanie: Pieczywo pokroić na kromki (nie za grube). Jajko rozmącamy z mlekiem i solą

Tagebuch po polsku
Keks świąteczny z bakaliami 181

Wsypać przesianą mąkę z dodatkami, na przemian z mlekiem. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Powstałą masę przelać do keksówki o dolnych wymiarach 20x10 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w 170 st.C przez około 40 minut do tzw. "suchego patyczka". Po tym czasie pozostawić na ok.10 minut w uchylonym piekarniku, następnie wyjąć i pozostawić do wystudzenia

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik - Käsekuchen 295

lodówki na 30 min. Prażymy płatki migdałowe na patelni. Piekarnik rozgrzać do 175'C- termoobieg.  Wszystkie składniki z masy serowej wymieszać.  Formę wysmarować tłuszczem, posypać ewentualnie bułką tartą. Następnie dno wyłożyć ciastem z lodówki. Dokładnie rozprowadzając palcami, gdy ciasto zbyt mocno klei się do rąk -pomaga zwilżenie dłoni.  Na wyrównane ciasto wylewamy masę serową. Posypujemy wierzch migdałami

Tagebuch po polsku
WYBORNY PIERNIK 116

sodą oczyszczoną i przyprawą do piernika oraz z kakao. Na koniec wlać szklankę mleka i dokładnie wymieszać. Na blachę o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą wlać ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu piernika przekroić go na pół. Spód piernika posmarować dżemem, przykryć drugą częścią piernika. Wierzch polać stopioną gorzka

Ciastka - domowe słodkości
Panierowane frytki z cukinii z dipem cebulowym 181

może "z drowe" frytki? Polecam przepis na frytki z cukinii panierowane w bułce tartej i parmezanie, pieczone w piekarniku, podane z sosem cebulowym. Pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na każdej imprezie . Czytaj więcej

Ana Mari's world
Łosoś pod chrupiącą skorupką 146

łososia wyłożyć na dno naczynia. Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Pomidora umyć i przekroić na cztery części. Warzywa obłożyć naokoło ryby, obsypać solą pieprzem i oregano. W miseczce rozmieszać bułkę tartą, musztardę, parmezan, zmiażdżony czosnek, koperek i natkę pietruszki. Tak przygotowaną masą obłożyć płaty łososia, lekko przydusić, uklepać. Na górę położyć wiórki masełka i do piekarnika. Piec w nagrzanym piekarniku

Kuchnia Pokoleń
Serduszka z nadzieniem orzechowym 157

wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy czystą ściereczką, aby drożdżówki nie wyschły. Podobnie postępujemy z pozostałym ciastem. Gotowe drożdżówki pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny w ciepłym miejscu . Wyrośnięte bułki smarujemy mlekiem. Pieczemy 15-17 minut w 180*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Biszkopt z 2 jajek - Cienkie Blaty, 254

łyżką w taki sposób, aby dobrze napowietrzyć ciasto, czyli od dna do wierzchu. Zwykle staram się mieszać w jedną stronę. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, który posypuję delikatnie bułką tartą.  Wykładam masę do formy, wyrównuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 15- 25 minut. Po 10 minutach zmniejszam temperaturę na 150 stopni. Piekę

Blondynka Gotuje
PIEROGI ZE SŁODKĄ KAPUSTĄ I SUSZONYMI GRZYBKAMI 174

gorące masło , dodać grzybki i smażyć do miękkości.Ostudzić.Zmielić grzyby wraz z kapustą w maszynce do mielenia mięsa.Posolić i popieprzyć.Dodać jaja ,jak trzeba to też bułkę tartą.Wymieszać .Faszerować pierogi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania