bułki - 33426 przepisów (strona:1606/2229)

Krokiety z sosem pieczarkowym 197

lubczykiem. Wlać 1-2 chochelki bulionu z mięsa. Dokładnie wymieszać. Usmażone naleśniki i zawinąć z farszem. Wstawić do lodówki na ok 30 min. Schłodzone panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron. Na łyżce masła podsmażyć cebulę z pieczarkami. Przełożyć do garnka z bulionem i gotować ok 15-20 min. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem. Zagęścić

Gaździnka warzy
40 szybkich obiadów wege na lato, Ostrawa 242

warzyw) + kotlet (+sos)/ Grains or rice + raw vegetable salad or salad (a lazy version: vegetable strips) + cutles (+sauce) Szybko przygotujesz, np. cukinię panierowaną w jajku i bułce tartej,  nuggetsy jaglane , kotlety z białej lub czerwonej  fasoli , tofu z nori , kotlety sojowe inaczej , kotlety selerowe , ryżowe z papryką , ser żółty lub seler w cieście

Qlinarnie i Qlinarnie
Pulpety z indyka w sosie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem 238

Usmażyć na łyżce oleju. Doprawić solą do smaku. Dodać śmietanę. Chwile gotować. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Pulpety: 300g mięsa mielonego z indyka 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli garść bułki tartej 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku. Przygotowanie: Czosnek i cebulę posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do mięsa z pozostałymi składnikami. Wyrobić mięso na jednolitą

Fabryka pomysłów
Jajka sadzone w bułce 137

Dzisiaj śniadaniowa propozycja dla tych którym rano zdarza się odkryć że wczorajsze bułki nie grzeszą świeżością. Nie wiem jak Wam ale mnie zdarza się to notorycznie. Sama nie wiem dlaczego? Staram się kupować pieczywo na bieżąco (przynajmniej tak mi się wydaje). Najczęściej kończy się to tym, że nikt go nie je a ja nie pozwalając na jego wyrzucenie po poznańsku

Pyry na Gaz
Malinowa chmurka 12809

Dodać cukry, żółtka i masło. Posiekać nożem, po czym zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy do pieczenia o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem i piec około 15-20 minut w temp. 190st. Ostudzić. Malinowa galaretka:   600g malin,  2 galaretki o smaku malinowym

Z miłości do słodkości
Genialny dżem & Relacja Kraków. 196

bobu), humusem, pieczoną papryką i innymi warzywami. Jak wrażenia? Pyszne, serio, jeden z lepszych wegetariańskich burgerów jaki jadłam. Idealnie wszystko się komponowało, jedyne co bym zmieniła, to bardziej chrupiąca bułka, zdecydowanie tam zajrzyjcie jeżeli będziecie w Krakowie! A ja czekam, aż otworzą się w Warszawie ^^  A na dodanie siły podczas spaceru, polecam smoothie w Krakowska 10 cafe , robione

More food, love and dreams
Karpatka 192

składników. Odstawiamy do wystudzenia. Do przestudzonej masy wbijamy całe jajka i dokładnie ucieramy.  Ciasto dzielimy na dwie części i wykładamy na dwie równe blaszki posmarowane margaryną i posypane bułką tartą ( u mnie 25x30 cm), wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w temeraturze 170 st. C przez ok 20-25 min - do czasu aż ciasto się delikatnie zarumieni, tak samo postępujemy

Słodka Kraina Wypieków
BEZGLUTENOWY CHLEB Z SAMYCH ZIAREN 638

miodu 1 płaska łyżeczki soli  Wykonanie:   Wymieszać wszystkie składniki w misce i pozostawić na około  pół godziny do nasiąknięcia ziaren. Foremkę keksową wysmarować masłem i obsypać bułką tartą(bezglutenową) lub mąką kukurydzianą. Masę chlebową włożyć do foremki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st i piec około 50 minut

Walijskie Pichcenie
Drożdżowa bułka 151

Drożdżowa buła z waniliową kruszonką Bułka drożdżowa z kruszonką Składniki 450 g mąki pszennej 2 jajka 25 g drożdży 50 ml oleju 250 ml mleka 100 g cukru szczypta soli dodatkowo do kruszonki 25 g masła 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki maki 1 jajko Sposób przygotowania Do miski wrzucamy pokruszone drożdże, dodajemy letnie mleko, łyżkę cukru, dwie łyżki mąki

Miód i pieprz
Pierogi leniwe z serem i ziemniakami 206

kawałki. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut. Można podawać prosto z wody lub podsmażyć na masełku.  Można serwować z podsmażonym boczkiem, cebulką, zasmażką z bułki tartej lub na słodko z cukrem

Jadło i czytadło
Bułki pszenno-żytnie z serem żółtym i cebulą 224

Formujemy z niego równej wielkości kule, które spłaszczamy i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy je w ciepłe miejsce na jakieś 20 minut przykryte ściereczką. Bułki posypujemy startym serem żółtym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 70-80 minut

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanki 244

tego co się znajdzie w lodówce. Zapiekanka to również szaleństwo kiedy w pokoju jest 32 stopnie... Ale dzieci CHCĄ ZAPIEKANKI... i ja też chcę... Na moje zapiekanki zużyłam -bułkę -pieczarki duszone z cebulką na maśle- bo mi zostały z gołąbków -szynkę -wędzony ser -masło czosnkowe -ketchup i bazylię Posmarowałam kromeczki masłem, położyłam ser, pieczarki,szynkę. Dałam na wierzch ketchup-dzieci

Z Kuchni Do Kuchni
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 152

Pisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam

Weekendy w domu i ogrodzie
Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami 269

dobie wszędobylskich kebabów często zapominanego. Zapiekanka, bo o niej mowa jest daniem szybkim do przygotowania i nie wymaga prawie żadnych specjalnych umiejętności kuchennych, aby ją wykonać. Składniki Bagietka, bułka ciabatta itp. pieczarki żółty ser szczypiorek Sposób przygotowania Pieczarki kroimy na plastry i wrzucamy na patelnie z odrobiną tłuszczu. Smażymy na małym ogniu tak długo aż puszczą i odparują większość wody

Mr. Taste
TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA 214

zwykłej kostki tofu naturalnego można zrobić smaczne kotleciki w panierce albo bez, a cała filozofia zrobienia ich to pokrojenie na plastry, zlanie sosem sojowym LUB posypanie solą, obtoczenie w bułce tartej ALBO NIE i usmażenie na oleju na złocisty kolor, dosłownie chwilkę z każdej strony. Osobiście kroję taką kostkę na pół, a potem każdą połówkę na 3 plastry, więc

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE