bułki - 33426 przepisów (strona:1598/2229)

Krokiety drobiowo-pieczarkowe 387

naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy wzdłuż dłuższej strony, w kierunku nie zawiniętej części. Krokiety panieruję w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, potem otaczam w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.  Smacznego

kgwjanczewo
Kotleciki kalafiorowe z parmezanem 150

Kotleciki podałam na talerzu "Jesień" od Porcelany Bogucice . 1/2 kalafiora jajko 2 łyżki siekanej natki pietruszki sól, pieprz łyżeczka cukru 3 łyżki startego parmezanu lub grana padano 1 łyżka bułki tartej olej do smażenia Kalafiora ugotować do miękkości w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Ostudzić i rozdrobnić widelcem. Dodać rozbełtane jajko i resztę składników, doprawić do smaku solą i pieprzem

Smakołyki Asi
Zupa chińska z kurczakiem 212

cienkie paseczki. czyste mięso wrzucić do zupy, zamieszać. Ta zupka najlepiej smakuje na drugi dzień. ja zawsze jeszcze sprawdzam smak i czasami doprawiam. Właśnie zjadłam , pycha Podawać z chlebkiem, bułkami, chałką

Kuchnia Pokoleń
Ciasto drwala 224

pieczenia i ponownie zmiksować. Na końcu dodać daktyle, jabłka, orzechy i ponownie zmiksować na wolnych obrotach. Gdy składniki się połączą przełożyć do formy 30*11 cm wysmarowanej i wysypanej bułką tartą. Wyrównać powierzchnię i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach 45 minut, wyjąć polać polewą kokosową i ponownie piec 20 minut. Polewa kokosowa: wszystkie składniki umieścić w garnuszku

Ala piecze i gotuje
Gołąbki bez zawijania 178

łyżki mąki pszennej kilka łyżek śmietany 18% Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno siekamy, solimy vegetą, odstawiamy na pół godziny żeby kapusta puściła sok, odciskamy z nadmiaru soku. Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy, dodajemy do mięsa i kapusty, wbijamy jajka, wsypujemy kaszę manną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy owalne kotleciki, obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym

Bajeczna Kuchnia
Pasztet z czerwonej soczewicy 131

Ubić piankę z białek ze szczyptą soli – wspomaga trwałość piany . Dodać ją do wyrobionego pasztetu, mieszać lekko łopatką, aby nie uszkodzić struktury piany. Formę keksową wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wyłożyć do niej pasztet. Wierzch posypać ziarnami słonecznika, wgniatając go lekko w ciasto. Słonecznik powinien być wcześniej sparzony wrzątkiem – w którym musi trochę poleżeć . Piec

Grunt to przepis!
Babka z rodzynkami 163

proszkiem, następnie kasze mannę, mleko i aromat. Wszystko razem utrzeć na pulchną masę i dodać namoczone w rumie rodzynki. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej bułką , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąc z formy i polać lukrem

Camilla w kuchni
LEKSYKON MIODÓW 125

jest mniej słodki (pamiętajmy bierzemy pod uwagę wagę, a nie objętość, gdyż miód jest gęstszy) oraz bardzo ważne jest podwyższyć temperaturę o 15 stopni C. przy pieczeniu chleba i bułek - lepszy jest jasny miód, gdyż jest łagodniejszy w smaku przy pieczeniu piernika - lepszy będzie miód ciemniejszy Ciekawostki: Ministerstwo Rolnictwa zatwierdziło miody zamojszczyzny jako lokalny smakołyk. Polecane są szczególnie 4 odmiany

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto marchewkowe z rodzynkami i polewą 120

sobą zawartość obu naczyń. Dodać olej, marchewkę, rodzynki i otręby. Ciasto powinno być gęste. Wymieszać łyżką (nie za długo). Formę o średnicy ok. 23 cm natłuścić i oprószyć bułką tartą. Do formy włożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 40-45 minut. Wystudzić w formie.  Śmietankowy serek ubić z jogurtem i miodem. Żelatynę rozpuścić

Kuchnia Ellie
Drożdżowe zawijane muffiny z jabłkami 159

całym cieście rozsmarować masło cynamonowe i rozłożyć równomiernie jabłka. Zwinąć w rulon wzdłuż krótszego boku. Pociąć na około 10 równych kawałków. Układać cięciem do góry w natłuszczonej i wysypanej bułką tartą na muffiny. Odstawić na 20 minut. Posmarować jajkiem rozkłóconym z mlekiem i posypać cukrem. Piec około 18-22 minut w temp. 180st.     Źródło:  Smakołyki Bereniki

Z miłości do słodkości
Tort urodzinowy dla męża 197

butelka alkoholu Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier puder i żółtka, na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (26 cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułka tartą, wylewamy masę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 40 minut. Ostudzony biszkopt kroimy na pół.  Biszkopt ciemny przygotowujemy w ten sam sposób co biszkopt jasny

Bajeczna Kuchnia
Chleb marchwiowy na zakwasie 160

garnka lub formy. Piecz ok. 50-55 minut do "suchego patyczka". Wyjmij chleb z formy i umieść go na kratce. Zostaw do ostygnięcia.   ------- Podobne: Chleb marchwiowy Jima Laheya Bułki marchewkowe Chleb marchewkowy na zakwasie

Weekendy w domu i ogrodzie
Ośmiornica duszona we własnym sosie z winem i koniakiem 228

ilości oliwy, koniaku, wina i pomidora. Powstanie w ten sposób wyjątkowy i wyrafinowany sos, który można podać na ciepło, jednak na zimno jest chyba jeszcze lepsza. Maczana w sosie bułka lub chleb i delikatne mięso ośmiornicy będzie ucztą dla podniebienia. Do tego lampka wina i nic nam więcej do szczęścia nie trzeba w gronie przyjaciół. Więcej przepisów i info

Sztuka gotowania w/g Samiry
kania smażona 99

Składniki 1 kapelusz dużej kani 1/2 litra mleka 1 jajko bułka tarta olej+ masło sól,pieprz Przygotowanie

Ugotujmy Coś
Pasztet z wątróbką 238

Zawsze miałem słabość do dobrych pasztetów , jednak niestety większość z nich zawiera bułkę, zarówno zwykłą jak i tartą. Dodatkowo kupne pasztety są robione z najtańszych i najgorszych rodzajów mięsa, najczęściej z odpadków przy produkcji wędlin (skórki, ścięgna…). Staram się jeść nie tylko mięso jako mięśnie, ale także wątróbkę, jednak wiem, że są osoby nieprzepadające za jej smakiem. Pasztet

PaleoSMAK

Proponowane wyszukiwania