cebulą. Ugotowaną ciecierzycę, podsmażone pieczarki i marchew mielimy lub miksujemy w blenderze. Do warzyw dodajemy jajka, olej i przyprawy, mieszamy. Masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut
Bon appetit mon amiemąki 75 g cukru 100 g masła Przygotowanie: ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski, zagniatamy, a następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do formy (24cm) wysypanej bułka tartą. Formę z ciastem wstawiamy do lodówki na około 20 minut, w tym czasie zajmujemy się przygotowaniem śliwek, sera i kruszonki. masa serowa: Ser, mak, jajka, śmietanę, cukier i mąkę przekładamy
Bon appetit mon amiefalse PL X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Coś słodkiego na drugie śniadanie nie zawsze musi oznaczać drożdżówkę. Słodkie bułki można zastąpić na przykład lekkimi muffinkami (te w wersji bezglutenowej). Śniadaniowe muffinki świetnie się sprawdzą jako przekąska w szkole, albo w pracy (można zjeść np. z ulubionym jogurtem). Wystarczy wrzucić
Bon appetit mon amieposypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo co by się nie rozwalało. Zwijamy w rulonik i dzielimy na 3 części (3 małe roladki), obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej smażymy na oleju na niezbyt dużym ogniu, żeby nie były od środka surowe. Pozostałe polędwiczki możemy usmażyć jak kotleciki albo gdy powstanie nam jakaś dziura w roladzie, możemy załatać
Pelusiowa KuchniaSyte, kolorowe śniadanie Składniki 1 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach 10 dkg pieczarek kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 5 dkg sera żółtego 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej … Czytaj dalej Jajka w kokilkach z tuńczykiem
czarrna od kuchnipiany wsypać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać jabłka, wymieszać do połączenia składników. Masę przelać do tortownicy o średnicy 24-26 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w 180 st.C przez ok. 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić w uchylonym piekarniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanieoddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję stopniowo cukier oraz żółtka. Na końcu wsypuję mąkę. Delikatnie mieszam. 2. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą nakładam łyżką niewielkie porcje ciasta formując okrągłe ciasteczka. Ciastka posypuję makiem. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Przestudzone ciasteczka smaruję konfiturą z płatków róży i sklejam
Tradycyjna kuchnia Kasiczubate łyżki osączonej kukurydzy konserwowej 2 czubate łyżki pokrojonej w kosteczkę szynki 2 czubate łyżki pokrojonej w kosteczkę czerwonej papryki marynowanej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: Bułki powinny być już nie chrupiące. Długą bagietkę trzeba pokroić na krótsze 2-3 kawałki. Cienkim nożem do filetowania wydłubać ze środka większość miąższu pozostawiając prawie samą skórkę dookoła. Żelatynę namoczyć
Cukiernia Pychotkipuszystą masę z cukrami. Do gotowej masy dodajemy stopniowo przygotowane mąki. Następnie dodajemy powolutku roztopioną margarynę, sok z cytryny i startą skórkę. Formę do babki smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40-45 minut. Jak babka ostygnie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! :) A. Przepis zapożyczony z http://gospodynimiejska.blogspot.nl/2014/01/ubijana-babka-cytrynowa.html
Magia jedzenia.mięsa mielonego 6-7 jaj ugotowanych na twardo 1 cebulka pokrojona drobno przyprawy pokrojona drobno pietruszka Mięso przyprawić, dodać cebulkę. Ugotowane jajka obtoczyć w mięsie i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor
Moje Słodkie Piekiełkoproszku do pieczenia -1/2 szklanki mleka -1 olejek waniliowy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy Składniki: -budyń śmietankowy -2 szklanki mleka -2 łyżki cukru -1 szklanka mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe mleko
Magia jedzenia.mąkę ziemniaczaną, rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową. Ciemne ciasto wykładamy na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Masę serową wykładamy łyżką na ciemną w postaci kleksów. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Na wierzch polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Magia jedzenia.mąk z proszkiem do pieczenia. Do ubitych z cukrem jaj dodajemy ostudzona margarynę, nastepnie porcjami maki, a na koniec olejek. Ciasto przekładamy do formy keksowej wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu, jeszcze gorącą babkę posypujemy cukrem pudrem zmiksowanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO
Moje Słodkie Piekiełko