bułki - 33426 przepisów (strona:1586/2229)

EKSPRESOWY PUSZYSTY "SEREK TWAROGOWY" Z TOFU 208

oleju konopnego i blenduję powoli i delikatnie, na najniższych obrotach, na puszysty "serek" przypominający serek twarogowy na "A" pewnej firmy na "H", który kiedyś bardzo lubiłam smarować sobie na bułce... Na zdjęciu chleb z takim "serkiem" + czarna komosa ryżowa, trochę liści i słonecznika ;) Polecam Wam bardzo

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kakaowa babka majonezowa 158

przełożyć do misy robota i miksować tak długo aż cukier się rozpuści, a dalej postępować jak poniżej. (Też wyjdzie Ciasto przekładamy do formy na babki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą i pieczemy około 45 min. Babkę wyciągamy z piekarnika, a wyjmujemy z formy po ostygnięciu (po ok. 20 minutach). Kakaową babkę majonezową smarujemy polewą czekoladową i dekorujemy czekoladowymi jajeczkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Hot cross buns – aromatyczne wielkanocne bułeczki… 166

Hot cross buns to pachnące przyprawami korzennymi, pełne rodzynek oraz kandyzowanej skórki cytrynowej i pomarańczowej bułeczki tradycyjnie pieczone w Irlandii (podobnie jak w Anglii, Australii oraz

brunetkawkuchni
Czekoladowy mazurek 180

masło, cukier, żółtka, sól i zagniatamy. Ciasto owijamy folią i chłodzimy 1h. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty (forma wyłożona papierem pergaminowym lub wysmarowana masłem i oprószona bułką tartą/mąką). Nakłuwamy widelcem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 15-20 minut. Jak brzegi się zarumienią będzie gotowa. Wyciągamy do ostygnięcia.  ganasz: śmietankę zagotowujemy

Niezły Młynek
Mazurek z masą orzechową i czekoladą 242

łyżeczki proszku do pieczenia,  łyżeczka cukru waniliowego. Mąkę przesiać wraz z proszkiem. Dodać surowe żółtka oraz cukry. Zagnieść gładkie ciasto. Ciastem wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o śr. 22cm. Nakłuć widelcem. Podpiekać 7 minut w temp. 180st. Nadzienie:   puszka masy orzechowej (użyłam Helio ),  100g gorzkiej czekolady,  garść orzechów włoskich ,  3 białka

Z miłości do słodkości
kalafiorowa zupa z pulpetami... 126

Składniki: PULPETY: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, czosnek niedźwiedzi  2 łyżeczki, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 2-3 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 4 łyżki ZUPA: woda 3 litry, zupa kalafiorowa mrożonka 2 opakowania, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki z podanych

W Mojej Kuchni Lubię
Zawijaski czosnkowe 155

tygodniu to ja wyszperałam przepis z bloga Najedzeni i są to zawijaski czosnkowe z bazylią. Można tutaj użyć innych ziół czy karmelizowanej cebulki. Bułki nadają się do czystych zup znakomicie ale także na śniadanie do jajecznicy, czy z serem kremowym, twarożkiem. Ja zajadam same bo czosnek uwielbiam, dokładam go prawie do wszystkiego. Polecam gorąco nawet tym co myślą

Moje Małe Czarowanie
Roladki pomidorowe z czosnkiem 164

Aromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem

czarrna od kuchni
Babka kokosowa z morelami 160

obrotach miksera w misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, morele i mleko kokosowe, następnie stopniowo wmieszać do masy jajecznej foremkę wysmarowaną masłem i wysypaną mąką lub bułką tartą napełmić ciastem. Piec w 180`C 55-60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy babka jest upieczona wystawić foremkę z piekarnika. Po 10 minutach uwolnić babkę z foremki. Wg upodobań obsypać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka drożdżowa 139

rzadkie i bardzo się lepi podsypujemy mąką, starając się nie przekroczyć 100 gr. Wyrobione ciasto odkładamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość przekładamy je do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką blaszki. Odstawiamy jeszcze na 15-20 min do napuszenia. PIeczemy ok 30 min w 180 stopniach. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/babka-drozdzowa/ BosowKuchni Artykuł Babka drożdżowa pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Makaron z brukselką w sosie śmietanowym 189

brukselkę pisałam Wam już nie raz. Mam nadzieję, że to warzywo zyska na popularności dzięki nietopowemu podejściu i nowym sposobom jego wykorzystania. Zapomnijcie o nudnej brukselce z wody z bułką tartą! Dziś postaram się Was przekonać, że brukselka może być świetnym dodatkiem do makaronu. Ta mała kapustka lubi być łączona z tłustymi produktami, dlatego postanowiłam na sos śmietanowy, wzbogacony dodatkiem

Chilli Czosnek i Oliwa
Babka z serkiem mascarpone 214

się zważy:) Dodać cukier oraz cukier waniliowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta. Chwilę ucierać, aż składniki się połączą. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy metalowej lub do formy silikonowej, nie wymagającej natłuszczania. Równomiernie rozsmarować. Piec około 50-60 minut w temp. 160st. Ostudzić i polać polewą

Z miłości do słodkości
pyszna pasta z makreli... 132

pieprz mielony, olej rzepakowy, posiekany szczypiorek i wszystko dokładnie ugniatając widelcem połączyć schować do lodówki na 30 minut-godzinę aby smaki się przegryzły najlepiej smakuje z razowym pieczywem, tostami, bułką z masłem................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Hot Cross Buns- angielskie bułeczki z krzyżykiem 142

masę na krzyż: Mąkę wymieszać z wodą i olejem- masa powinna być gęsta, by dała się wyciskać, ale nie może być zbyt rzadka, bo będzie się rozlewać na bułkach.   Masę przełożyć do foliowego woreczka z odciętym rogiem lub do szprycy cukierniczej i wyciskać na wyrośnięte bułeczki- najpierw poziomo, później pionowo tworząc krzyż.   Bułeczki piec w 200 st.C

Nastoletnie Wypiekanie
Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora 201

sól czerwony pieprz Przygotowanie: Kieszonki z piersi kurczaka: Jagody goji przełożyć do miseczki. Dodać uprażone na suchej patelni i utarte w moździerzu orzechy nerkowca (mają mieć konsystencję bułki tartej) i łyżkę wody. Wymieszać. Piersi kurczaka oczyścić z błonek i kostek. Ostrym i cienkim nożem zrobić kieszonkę w połowie wysokości fileta, uważając aby nie przeciąć boków. Wypełnić farszem i spiąć szpikulcami

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania