bułki - 33926 przepisów (strona:1579/2262)

pyszna pasta z makreli... 166

pieprz mielony, olej rzepakowy, posiekany szczypiorek i wszystko dokładnie ugniatając widelcem połączyć schować do lodówki na 30 minut-godzinę aby smaki się przegryzły najlepiej smakuje z razowym pieczywem, tostami, bułką z masłem................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora 247

sól czerwony pieprz Przygotowanie: Kieszonki z piersi kurczaka: Jagody goji przełożyć do miseczki. Dodać uprażone na suchej patelni i utarte w moździerzu orzechy nerkowca (mają mieć konsystencję bułki tartej) i łyżkę wody. Wymieszać. Piersi kurczaka oczyścić z błonek i kostek. Ostrym i cienkim nożem zrobić kieszonkę w połowie wysokości fileta, uważając aby nie przeciąć boków. Wypełnić farszem i spiąć szpikulcami

Oryginalny smak
Fasolka po bretońsku z kiełbasą bekonową. 239

szklanki wody rozpuścić 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej.Jeśli wolicie sos bez zagęszczania to nie musicie go dodawać. Przyprawić ewentualnie jeszcze do smaku solą i pieprzem.Najlepiej smakuje z bułką :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
"Gotuj z E.Wedel", czyli słodkie warsztaty z Maestro Czekolady Joanną i Januszem Profus 177

grupie własnie byłam. Beza smakowała obłędnie i na pewno poznacie przepis na tą pyszność. Druga grupa przygotowała niesamowite  VEGE burgery z buraka i kaszy jaglanej. Przepis na bułkę powalił mnie smakiem.  Przepis na k akaową bezę z kremem chałwowym Składniki: Kakaowa beza  180 g białek jaj (6 białek)  150 g drobnego cukru  150 g prażonych

Niezły Młynek
Drożdżowy wieniec z serem i kajmakiem 194

prostokąt o wym 15/40 cm smarujemy masą serową, zostawiając 2 cm wolne brzegi, robimy kleksy na masie serowej z kajmaku zawijamy jak roladę. Układamy w natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formie z kominem. Posypujemy kruszonką . Pieczemy 30-35 minut na złocisty kolor w temp 170*c. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Czekoladowa Tarta z Malinami 191

sól i jajka. Zagniatamy ciasto. Formujemy w kulę. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 1 h do lodówki. Formę do tarty (20 cm) smarujemy masłem, posypujemy lekko bułką tartą. Ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do przygotowanej formy, na spód i boki. Nakłuwamy widelcem, wkładamy na około 30 minut do lodówki. Wyciągamy ciasto, przykrywamy papierem do pieczenia. Na papier nakładamy

Made By Mom And Son
Kotlety mielone z cukinią 175

również s zczególnego smaku i aromatu. Składniki (10 niedużych kotletów): 500 g mielonej karkówki 1 mała cukinia (około 250 g) 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 czubate łyżki bułki tartej 1 jajko 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 3 łyżki wody olej do smażenia Wykonanie: Do miski wkładamy mięso oraz odpowiednio przygotowane pozostałe składniki

Smak mojego domu
Leniwe kluseczki 197

pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1 jajko sól Ze składników zagnieść ciasto dobrze rozcierając ser. Uformować kuleczki wielkości moreli, Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z masłem i przyrumienioną bułką tartą

Gotowanie jest łatwe
Babka sernikowa 171

miski odwróconej do góry dnem nie powinna wylecieć ;) ). Do masy serowej dodać trochę ubitego białka, wymieszać, dodać resztę białka. Delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. I nie przejmujmy się za bardzo, gdy sernik troszkę opadnie. Na wystawę go nie wysyłamy, a naprawdę liczy się smak.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Murzynek bez jajek 252

Wymieszaj cukier z mąką, sodą oczyszczoną, solą i kakao. Dodaj wodę, olej roślinny, ocet i wanilię. Mieszaj łyżką do uzyskania gładkiej masy. Wlej do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy. Piecz przez ok. 50-60 min (do tzw. suchego patyczka, gdy wykałaczka wetknięta w ciasto będzie czysta). Mam piekarnik gazowy i u mnie czas pieczenia z reguły jest dłuższy

W kuchni bez szafek
Babka czekoladowa z likierem 178

Piec w 170 stopniach około 1 godziny. Do suchego patyczka. Zimną babkę z wierzchu polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypać ozdobnymi kuleczkami. Formę metalową wysmarować i wysypać bułką tarta

Ala piecze i gotuje
Pieczeń rzymska z kurczaka 203

bochenka, pieczona na blasze…Można i tak niekoniecznie w foremce do pieczenia. Pieczeń rzymska Składniki: 4-6 porcji 1 kg mielonego z kurczaka 1 jajko 2 łyżki tartej bułki, czubate 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, odrobina do dekoracji 6 czubatych łyżek parmezanu, utartego + 2 łyżki do posypania 1 czosnek solo, przeciśnięty przez praskę 2 ½ łyżeczki soli lub wedle smaku

codojedzenia
Brukselka w panierce 223

Dodatek do obiadu Składniki 30 dkg brukselki 1 jajko sól, pieprz, cukier słodka papryka bułka tarta olej   Sposób przygotowania Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Wystudzić, … Czytaj dalej Brukselka w panierce

czarrna od kuchni
Roladki z camembertem i żurawiną 234

Kolejna wersja drobiowych roladek. Tym razem nadziałam je camembertem i żurawiną. Jako panierki użyłam wiórek kokosowych ale mogą być też mielone migdały czy orzechy albo po prostu bułka tarta. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 150 g serka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże jajko

Monia miesza i gotuje
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 365

wysokiej temperaturze, salsiccię parzymy w 80⁰C przez 40 minut.   W „Rodzinie Soprano” salsiccia smażona była na grillu, z przyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie

Karo in the Kitchen