bułki - 33426 przepisów (strona:1574/2229)

CHAŁWOWIEC 253

chałwy waniliowej Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem

Ciastka - domowe słodkości
Domowy gyros z frytkami i surówką. Pomysł na obiad. 422

prosto. Smakuje wspaniale z frytkami i ulubioną surówką. Ja swój podałam w towarzystwie surówki z kapusty pekińskiej w jogurtowo-czosnkowym sosie (przepis już niedługo na blogu) oraz fasolki w bułce (tej surówki brakło na zdjęciu, bo zdecydowałam się na nią w ostatniej chwili). Polecam Wam taki obiad. Spróbujcie. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje również w towarzystwie domowego sosu czosnkowego

Słodkie okruszki
Rybne pulpeciki 161

kwasów tłuszczowych omega-3 : http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-przeglad-najlepszych-dla-naszego-zdrowia_39570.html Składniki (na 7 porcji) pulpeciki: 1 wędzona makrela 0,5 kg dorsza (może być też inna ryba) koperek ( ile lubimy ;) ) 2 jajka bułka tarta sól, pieprz sos: 2 cukinie średnie 2 średnie cebule 1 prostokącik serka topionego śmietankowego sól, pieprz Ryby najlepiej mielimy, dodajemy resztę składników i formujemy kulkeczki, mi wyszło

Idę coś wszamać
Domowe płatki drożdżowe 209

Płatki drożdżowe to wspaniały produkt, który posiada nie tylko walory smakowe, ale też odżywcze. Posiadają wiele minerałów, aminokwasów i witamin. Te niewielkie płatki przypominające tartą bułkę zna chyba każdy weganin. Są niezastąpione w przepisach na ser wegański, można je dodawać do tofucznicy lub posypywać nimi warzywa. Niestety jest to jeden z produktów, który jest ciężko dostępny nawet większych miastach. Zazwyczaj

wegujemy
Jajecznica ze szpinakiem 156

Jajka to składnik idealny do dań na śniadanie, ponieważ z ich użyciem możecie przygotować jajka zapiekane w pomidorze , tostowych koszyczkach lub w bułce . Dzisiaj zachęcam do przyrządzenia jajecznicy smażonej na maśle z dużą ilością szpinaku. Taka jajecznica idealnie smakuje podana z ciemnym pieczywem.   Składniki na 1 porcję: 2-3 jajka (w zależności od wielkości) spora garść szpinaku (wagowo

Ugotować
BRIOSZKI ZAKRĘCONE I BAARDZO SMACZNE 146

średnich sztuk) 2 szkl mąki pszennej tortowej  3 czubate łyżki cukru 15g świeżych drożdży 2/3 szkl mleka 75g masła 1 jajko szczypta soli dodatkowo : jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem cukier puder do posypania po upieczeniu nutella do nadzienia Wykonanie: Przygotowujemy rozczyn: mleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże, łyżeczkę mąki i łyżeczkę cukru, mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia

Walijskie Pichcenie
Tarta z budyniem i rabarbarem 136

mieszać do zgęstnienia. Rabarbar zasypać cukrem, podlać kilkoma łyżkami wody. Poddusić kilka minut, aby nie był taki kwaśny. ¾ ciasta rozwałkować i wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Spód obciążyć (na spód nałożyć papier do pieczenia i obciążyć ryżem/grochem lub specjalnymi kulkami) i piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Następnie wyłożyć na niego ugotowany budyń

Fabryka pomysłów
Roladki drobiowe ze szparagami 261

Białe szparagi idealnie sprawdzają się jako nadzienie do roladek Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szaragów 1/2 zielonej papryki pasta oliwkowa listki bazylii do panierowania: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Roladki drobiowe ze szparagami

czarrna od kuchni
Polecane blogowanie - kwiecień 2016 120

smakiem".Kiedyś była też grupa "Babeczki" i magazyn "Chochla". Iwona smakuje życie cudownie gotując i piekąc. Jej ciasta, a zwłaszcza torty , wzbudzają mój zachwyt. W pieczeniu chleba i bułek jest dla mnie mistrzynią. Gaja to autorka bloga Plantacja pozytywnych myśli , bloga "do myślenia", jak to ja określam. Chyba każdy jej tekst zmusza do przystanięcia na chwilę i zastanowienia się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tartaletki z rabarbarem 107

Margarynę utrzeć  z cukrem i jajkami.Mąkę wymieszać  z proszkiem do pieczenia, dodać do utartej margaryny z jajkami. Dokładnie wymieszać. Foremki na tartaletki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Do foremek nakładać po dużej łyżce ciasta, a w środek wcisnąć pokrojony rabarbar. Piec w 180°C około 40 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
CIASTO TROPIKANA 461

słoneczną majową niedzielę idealne!!! SKŁADNIKI: Ciasto: forma 28x20 cm 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej,  3 łyżki cukru,  3 łyżki zmielonych orzechów włoskich,  2 łyżki bułki tartej,  2 łyżki oleju Mus owocowy: 1 1/2 szkl. soku o smaku mango-pomarańcza,  2 łyżki cukru,  1 budyń waniliowy Masa śmietanowo-kokosowa: 250 ml śmietanki

słodki bratek
Hot-dogi 232

Fast foody nie muszą być tłuste i niezdrowe. Składniki 4 bułki do hot dogów 4 dobre jakości parówki 1 pomidor kilka liści sałaty (u mnie rzymska) 2 dymki 2 łyżki … Czytaj dalej Hot-dogi

czarrna od kuchni
Ciasto z manną i owocami 158

Garść truskawek 1-2 pomarańcze Biszkopt: 1. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę wysm. margaryna i wysypana bułką tartą,  pieczemy w 200 stop przez 25-30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Masa: 1. Mleko gotujemy z cukrem i margaryną. do zagotowanego mleka wsypujemy kasze mannę

Gotowanie...to proste !
Tarta śmietankowa ze szpinakiem 171

mnie po 100 g ryżowej, orkiszowej pełnoziarnistej i zwykłej pszennej) 150 g zimnego masła 1 całe jajko 1 żółtko 1/4 łyżeczki soli Formę do pieczenia wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Mąkę wysypać na stolnicę, masło pokroić na kawałki, posiekać mąkę z masłem, tak aby powstała kruszonka, dodać sól, posiekać, dodać żółtka, jajka, zagnieść. Można również wszystkie składniki umieścić w malakserze

moj przepis na
Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico 154

zawsze jadłam szparagi po prostu ugotowane. Bez żadnych dodatków. I takie smakują mi najbardziej. Tak samo jak fasolka szparagowa prosto z wody, bez żadnych bułek i omast, ale człowiekowi zawsze mało i chce spróbować coś innego. Sezon grillowy sprzyja eksperymentom. Jeśli za oknem buro i ponuro, śmiało ugrillujmy coś w piekarniku.  Składniki: Szparagi zielone Sól morska Olej rzepakowy Pieczone

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania