pietruszka, liście 120 g pomidor Przepis: łososia ugotować na parze, ostudzić, zmielić z pomidorem. Przyprawić pieprzem, oregano i bazylią, na końcu dodać posiekaną pietruszkę. Podawać z posmarowaną margaryną bułką. Dziś dzień wolny, również od treningu. Śniadanie zjadłam ok. 10, a o 12 zjadłam drugie śniadanie. Obiad ok. 14:30. Był bardzo syty i długo czułam się pełna. Podwieczorek
Kucharzycawlać olej i wymieszać. Na końcu, na najmniejszych obrotach miksera, wsypać mąkę wymieszaną z budyniem oraz proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie ze sobą wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wlać do niej przygotowane ciasto. Na wierzch rozłożyć jabłka z rabarbarem (odciskając je z powstałego soku). Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut
My simple kitchenpotrzebuje żadnych udziwnionych dodatków. Wystarczy skropić ją sokiem z cytryny, posolić i oprószyć pieprzem. Smakuje wyśmienicie! Szkoda też obtaczać ją w czymkolwiek, mące, a już absolutnie w bułce tartej. Nie tylko zatraci smak, ale niewidoczny będzie piękny, charakterystyczny pokrój łuski. Usmażyłam ją na patelni, tak jak to czyni K.Okrasa - na pergaminie. Super sposób, szybko i patelnia czysta! Sandacza podałam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: 1. Ze składników zagnieść ciasto ręką, by porobiły się grudki wyglądające jak kruszonka. 2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą). 2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę, trochę przygnieść. 3. Na ciasto wykładamy owoce. Rabarbar tylko umyłam i pokroiłam na plasterki takie ok. 1 cm, nie obierałam go, skórka mięknie w temperaturze
dobra gospodyni dom wesołym czyniokrągłe 200 gram jajka, cukier, starta skórka z 1 sparzonej cytryny mikserem utrzeć do białości z 5 minut na dużych obrotach keksówka 30 cm wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, na dnie ułożyć biszkopty, miałam biszkopty waniliowo-kakaowe do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wlac olej i krótko mikserem na średnich obrotach połączyć składniki masę
W Mojej Kuchni LubięKotlety z indyka sprawdzą się jako białkowy dodatek np. do obiadu z porcją ulubionych warzyw i kaszy. Można je też wykorzystać do przygotowania domowych burgerów, z pełnoziarnistą bułką, świeżymi warzywami i jakimś sosem. Mięso z indyka charakteryzuje się niewielką ilością tłuszczu, a dużą porcją białka. Przygotowane z niego kotlety, z dodatkiem cukinii są niezwykle mięciutkie i soczyste. Sama cukinia urozmaiciła
Zdrowie na języku :Pproszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką. 3. Rabarbar kroimy w cząsteczki, obtaczamy w mące i dodajemy razem z bakaliami do masy. 4. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Ciasto pieczemy na środkowej półce z grzaniem góra-dół bez termoobiegu w 180 stop. przez 45-60 min. Do tzw. suchego patyczka
Gotowanie...to proste !rozpoczęcia diety posiłki po obiedzie nie były czasochłonne w przygotowaniu. Kolejna porcja twarogu dziś. Na kolację jadłam dziś to samo, co wczoraj na podwieczorek. Taka różnica, że dziś zamiast bułki – chleb, ale bez masła. Kalafior, który użyłam do poniedziałkowej kolacji oraz brokuł z kolacji wtorkowej, żeby się nie zmarnowały, trafiły dziś do zupy dla pozostałych członków rodziny. Jedziemy dalej
Kucharzycaużyłam kaszy orkiszowej, a buraka upiekłam w folii i pokroiłam w plastry. Podwieczorek 10 g jogurtu naturalnego 100 g twarogu półtłustego 5 g masła 50 g bułki grahamki 15 g rzodkiewki 5 g szczypiorku Przepis: twaróg rozgnieść widelcem, dodać jogurt oraz pokrojony drobno szczypiorek oraz startą na grubych oczkach rzodkiewkę, całość wymieszać. Zamiast masła użyłam oleju kokosowego. Rzodkiewkę
Kucharzycamąkę na zmianę z wodą. Całość dokładnie połączyć z ostudzoną czekoladową masą i ubitymi białkami. Ciasto rozłożyć do dwóch tortownic o średnicy 24 cm wysmarowanych masłem i oprószonych mąką, bułką tartą, wiórkami kokosowymi (do wyboru). Piec ok. 20 minut, do suchego patyczka, ale jednak starać się nie przesuszyć ciasta. Jeśli mamy 1 tortownicę (jak ja), ciasto podzielić na dwie części
gutfutdobrze wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ziemniaków i delikatnie wymieszać. Spód i boki formy (u mnie o średnicy 22 cm) wysmarować masłem. Oprószyć spód kaszą manną, bułką tartą, czy np. jak ja, zmielonymi pestkami słonecznika. Do formy przełożyć 2/3 masy ziemniaczanej. Na wierzch poukładać warzywa w kolejności: por, cukinia, bakłażan, papryka, pieczarki. Całość przykryć pozostałą masą ziemniaczaną
gutfutNiby zwykły kotlet, a jakże inny. Przepis powstał przypadkowo, trochę z potrzeby (wzięłam się za przygotowywanie kotletów nie mając w domu ani grama bułki tartej). Miało być tradycyjnie, wyszło niecodziennie. Efekt mnie zaskoczył i myślę, że Wam też się spodoba. Co lubię w tej panierce (bo cały sekret tkwi właśnie w niej): pasuje do każdego rodzaju kotleta: schabowego, z piersi
Ale Prostepieczenia dodawaną stopniowo po parę łyżek. Wsypać rodzynki namoczone w rumie, wymieszać. Białka ubić na sztywno, następnie wymieszać je z ciastem. Ciasto wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babkę i piec w średnio nagrzanym piekarniku około 60 minut. Po przestudzeniu wyjąć z formy i polać glazurą utartą z cukru i rumu
Camilla w kuchniważne jest jego pochodzenie, sposób przechowywania oraz data ważności. Pamiętajcie o tym, bo kiepskie mięso to nie tylko kiepski smak. A z innej bajki to ja burgery kocham w bułce, ale jeśli z jakiś powodów je jecie pieczywa to można ten składnik pominąć Nowy post Domowe Burgery Wołowe pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i RumieńceGotuj na niewielkim ogniu do czasu, aż ryż zmięknie. Dopraw go delikatnie solą do smaku. Podawaj na ciepło z drobno pokrojoną brzoskwinią. Drugie śniadanie 1 jajo gotowane 50 g bułki grahamki 50 g rzodkiewki 12 g sałaty Obiad 40 g jogurtu naturalnego 2% 140 g dorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g koperku 70 g marchewki
Kucharzyca