bułki - 33426 przepisów (strona:1564/2229)

Zebra budyniowo - krówkowa 197

samym końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na połowę, do jednej części dodać kakao, ostrożnie wymieszać łyżką. Formę o boku 23 cm, wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą, wylewać ciasto na przemian, raz ciemne , raz jasne. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stop, piec przez ok.50 minut, tzw do suchego patyczka, ostudzić. Ciasto przekroić na połowę. Masa

Kuchnia Danusi
Mięsno-orzechowe koreczki z oliwkami 142

jeszcze szybciej będzie znikała z talerzy ;) Mięsne kuleczki 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 cebuli ząbek czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta mielonego kminku sól, pieprz 2-3 łyżki bułki tartej jajko łyżeczka majeranku 1 szkl zmielonych orzechów olej do smażenia słoiczek zielonych nadziewanych oliwek Cebulkę bardzo drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski przełożyć mięso i pozostałe składniki

Smakołyki Asi
Szarlotka z budyniem 300

lodówki, a drugą do zamrażalnika na ok. 30 min. Nagrzać piekarnik do 180ºC. Ciastem z lodówki wyłożyć blaszkę (28 x 35 cm), wcześniej wysmarowaną masłem i wysypaną tartą bułką. Podpiec ok. 10 min w piekarniku (aż zacznie lekko się rumienić). Wystudzić. Masa: Ugotować budynie bez cukru na mleku. Do ciepłego budyniu dodać masło, wmieszać i ostudzić. Białka ubić z cukrem

Kubki smaku
Strudel Mielony 144

czosnku 4 łyżki śmietany kremówki 3 łyzki smietany 12% 200 g marchewki 1 łyżka cukru 40 g masła 400 g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej po 1 łyżce majeranki i tymianku sól, pieprz Wierzch: 1 łyżka białego sezamu 1 jajko Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

Kubki smaku
Sczab z sucharkami 137

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kiedy zwykły schab w bułce tartej się już przejadł trzeba zasięgnąć czegoś nowego. I tak powstało to danie obiadowe, polecam do wypróbowania, smaczne. Zapraszam… Schab z sucharkami 5 kotletów schabowych Ok. 10 sucharków 1 duże

Kubki smaku
Tosty francuskie 165

chrupiące miękkie w środku, wersja na słodko jest trafiona w punkt. Zapraszam...   Skala smaku 10/10 najlepiej wg mnie smakuje z chlebem tostowym ale można użyć zwykły chleb lub bułki. Ja smażyłam na maśle śmietankowym. Tosty francuskie: 4 grube kromki chleba  2 jajka 50 gram drobnego cukru (około 4 płaskich łyżek) 2 łyżeczki cukru waniliowego 400 ml mleka

Kubki smaku
Ciasto budyniowe z rabarbarem 173

minuty). Rabarbar przełożyć na durszlak i odsączyć z nadmiaru soku. Pokrycie 150g cukru, 2 jajka, śmietana i budyń w proszku zmiksować. Ciasto wylepić tortownice i boki. Ciasto posypać bułką tartą, wyłożyć odsączony rabarbar, i na końcu wlać masę. W temperaturze 180 ° C piec przez około 1 godzinę

Kubki smaku
Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! 1156

kaszą i kalafiorem Sałatka ziemniaczana Sałatka makaronowa z indykiem Sałatka z kurczaka i awokado Desery na Sylwestra Śliwka w czekoladzie Deser gino Snikers bez pieczenia Pieczywo Oliwkowe zawijańce Bułki ala pizza Nadziewane bajgle Ciasta i ciasteczka Faworki Krajanka czekoladowa Brownie z kawałkami czekolady …I na koniec mój ulubiony drink mohito . Szczęśliwego Nowego Roku 2016 The post Przepisy na Sylwestra

codojedzenia
Pieczone frytki z oregano i papryką 192

Duża porcja smażonych frytek to ponad 400 kcal... do tego cola, bułka z popularnej restauracji i dzienne zapotrzebowanie na energię wyczerpane, a gdzie tam pyszny deser lodowy? Skoro frytki z baru to takie zło spróbujmy poszukać gdzieś indziej. No dobra, mamy "zdrowego" kurczaczka, jakieś warzywka i frytki - tym razem mrożone. Dalej nic. Nadal ponad 420 kcal... jeśli też macie

Chocolate Muffin Blog
Snikers ciasto s. Anastazji 382

23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut Ciasto orzechowe 150 g orzechów włoskich 5 białek 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru kryształu Połowę orzechów  posiekać drobno nożem, a drugą połowę zmielić. Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodawać

O kuchni z uczuciem
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 161

ciasto włożyć do miski,wymieszać mikserem.Ciasto przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść podsypując mąką.Owinąć folią i włożyć na ok 20 min do lodówki.Tortownicę dobrze natłuścić,obsypać bułką tartą.Schłodzonym ciastem wylepić spód i boki tortownicy,niewielką część zostawić.Ciasto włożyć do piekarnika na ok 10 min w 200stC,aż spód się przyrumieni. Masa serowa:   100 g masła

Niespełnione zdolności kulinarne
POMARAŃCZOWIEC 128

mnie nie może go zabraknąć na świątecznym stole.Kolejny pyszny przepis s Anastazji. Ciasto:   3 duże pomarańcze 15 jajek 1 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 15 łyżek bułki tartej 6 łyżek mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki orzechów mielonych Pomarańcze w całości dokładnie wyszorować,włożyć do garnka,zalać je dokładnie wodą i gotować przez

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto z batonikami Bounty 167

śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 batoniki kokosowe (np. Bounty) (po 100 gr.) 100 gr czekolady deserowe (ja wolę mleczną ;) ) 30 g masła wiórki kokosowe do posypania bułka tarta i tłuszcz do wysmarowania i posypania kwadratowej blachy Wykonanie:  Najpierw ścieramy batoniki na tarce na największych oczkach. Następnie całe jajka ubijamy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Kiedy

W Moim Magicznym Domu
Kruche ciasto z pianką i malinami 187

jakąś godzinę. Potrzebujemy blachę o wymiarach około: 33 x 20 (ja mam nieco inną wielkość i też wychodzi). Wykładamy blachę papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką / bułką tartą i na dużych oczkach od tarki ścieramy na blachę większą ilość ciasta lekko wyrównując na koniec i przyklepując nieco ciasto, następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Styropian 159

fazie końcowej bierzemy blaszkę 25 cm na 36 cm i wykładamy papierem do pieczenia ciast, jeżeli ktoś go nie posiada może zaryzykować i wysmarować blachę tłuszczem i obficie posypać bułką tartą... jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach, nakładamy masę ciasta, i na samą górę należy zetrzeć drugą część ciasta :) Gotowe ciasto wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika

W Moim Magicznym Domu