bułki - 33426 przepisów (strona:1558/2229)

Ciasto rabarbarowe na kruchym spodzie z pianką 125

miski wrzucić masło, wsypać cukier, żółtka i posiekać nożem. Wszystko powinno się wymieszać. Dodać sypkie składniki i śmietanę,szybko zagnieść. Formę o średnicy 26 cm wysmarować masłem, posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto na dno i boki formy. Dno ciasta nakłuć widelcem, wstawić do nagrzanego piekarnika 190 C i piec 20 minut. Ciasto musi się zarumienić. Wyjąć ciasto z piekarnika

Kuchnia Pokoleń
Kotlety ryżowe z grzybami 123

wymieszać. Podstawę kotletów już mamy. Teraz trzeba się zastanowić jak je chcemy usmażyć. Ja preferuję zawinięcie ryżu w otrzewną.    Możne je również panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej,  lub smażyć bez panierki, ale wówczas ryż powinniśmy trochę rozgotować. Sos: cebule pokroić w półplasterki, poddusić na maśle z dodatkiem szczypty soli i cukru. Następnie wlać wywar

królestwo garów
Tort miętowo-czekoladowy 235

cukru pudru zielony barwnik spożywczy Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja pieczenia: termoobieg]. Dwie okrągłe, małe tortownice [ średnica max. 23 cm.] natłuszczamy (można delikatnie opruszyć bułką tartą lub zmielonymi na proszek migdałami) . W dużym naczyniu umieszczamy wszystkie składniki z wyjątkiem wody. Mieszamy za pomocą miksera, do momentu, aż nie będzie żadnych grudek. Gdy otrzymamy już jednolitą

Domowe Torty
Czosnkowe ślimaczki 118

Ślimaczki z ciasta drożdżowego pełne aromatycznego czosnku i pietruszki sprawdzą się w roli bułki śniadaniowej lub na kolację. Samodzielnie lub z dodatkami. Są miękkie, chrupiące i smakują wyśmienicie. Czosnkowe ślimaczki Danie Pieczywo Porcje 14 Porcje 14 Składniki CIasto 480 g mąka orkiszowa 200 ml mleko 80 g masło 2 szt jajko 1 łyżeczka sól 7 g drożdże instant Nadzienie

Kucharzyca
Zapiekanki 94

masło, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę oraz pieczarki. Dusimy do czasu aż wszystko zmięknie, przyprawiamy pieprzem i solą. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Ser trzemy na grubych oczkach. Na bułce rozsmarowujemy cebulę i pieczarki następnie dodajemy ser na wierzch posypujemy oregano. Wkładamy do piekarnika na 5-7 minut. Po czasie wyciągamy posypujemy szczypiorkiem

Kukuleczki
Torta caprese bianca 102

cytryny. Zmiksować, aż składniki dobrze się połączą. Następnie bardzo, bardzo delikatnie dodać pianę z białek i wmieszać w ciasto. Przełożyć do tortownicy (22cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w 150'C około 1 godzinę 30 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Wierzch można posypać cukrem pudrem

Cakes By Kejt
Wegetariańskie leczo z cukinią 256

przygotować. Dziś dzielę się z Wami moim przepisem na leczo w wersji wegetariańskiej. Szybko, łatwo, smacznie i sycącą. Idealne na obiad. Spróbujcie. Choć na zdjęciu moje leczo podaję z bułką, to ostatecznie zjadłam je z pysznym chlebem kukurydzianym. Wegetariańskie leczo możecie podać również z ziemniakami, kasza itp. Składniki: 2 mniejsze zielone cukinie 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 cebula

Słodkie okruszki
Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia + film 2259

masła 500 g masy kajmakowej polewa 1/4 szklanki mleka 200 g czekolady mlecznej 150 g dowolnych orzechów ( włoskich, nerkowca, laskowych) Przepis : Sucharki miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Zmiksowane sucharki wsypujemy do miski, dodajemy krem czekoladowy i wszystko dokładnie razem łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką

Smakowite Dania
KOTLETY MIELONE W WIOSENNEJ ODSŁONIE, BEZGLUTENOWE 189

gotowana   i pyszny obiad gotowy. Z podanych ilości uformowałam 22 średniej wielkości klopsy. Tradycyjnie już od kilku lat moje mielone są bezglutenowe, nie dodaję do nich ani bułki tartej ani moczonej w wodzie. Takie są najlepsze. Przygotowuję od razu większą ilość, część zjadamy na obiad, część pozostaje jako dodatek do chleba. Składniki: - 1,2kg mielonego mięsa (u mnie samodzielnie

Smaczne Zdrowe
SCHAB GRILLOWANY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 152

szkl.ugotowanego makaronu al dente lub 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej 10 dag.kotleta schabowego ulubione zioła ( ja dałam zioła prowansalskie) 0.5 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej do polania jak kto lubi łyżka bułki tartej ********************************************** Mięso Przyprawić i grillować do miękkości.Podawać z fasolką i makaronem.Możemy podać z sałatką z papryki i małej cebuli.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa pomidorowa krem z curry 147

voilà. Twoja zupa pomidorowa krem z curry jest już gotowa. Ja jem ją samą, ale równie dobrze możesz przygotować chlebki naan lub ruszyć się do sklepu po chleb lub bułki Smacznego! Artykuł Zupa pomidorowa krem z curry pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą 330

gazu. 3. Białka ubić na sztywno, partiami dodawać cukier, a potem kisiel i dokładnie wymieszać. 4. Na blaszkę (24x28cm) wyłożyć jedną część ciasta - tą większą. Nakłuć ją widelcem, oprószyć bułką tartą (ona wchłonie nadmiar soku z nadzienia). Wyłożyć rabarbar i dżem truskawkowy, na to wyłożyć bezę, a na koniec kawałki pozostałego ciasta. 5. Piec w 180 st. C przez

Kuchnia domowa Ani
Schabowy 163

Moje córki[ ja oczywiście też] bardzo lubią takie schabowe z piersi z kurczaka.  pierś z kurczaka  jajka sos kebab-gyros Folwark bułka tarta sól, pieprz panier do mięs Skworcu Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Jajka roztrzepać z przyprawami i odrobiną sosu kebab -gyros.Plastry maczać w  jajkach, następnie w panierce .Smażyć na rumiano z każdej

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanki z pieczonym kurczakiem 167

Usunąć część środka tworząc łódeczki. Na maśle podsmażyć cebulę drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w półplasterki. Doprawić solą i pieprzem. Upieczoną pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Do bułki nakładać podsmażone pieczarki,kurczaka, a następnie posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się rozpuści. Po wyjęciu polać ketchupem. zapiekanka z pieczonym

O kuchni z uczuciem
Ucierane Ciasto Z Rabarbarem I Kruszonką 165

jednym jajku ciągle ucierając. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy szpatułką bądź łyżką. 4. Ciasto wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem/marg i wysyp bułka tartą.   Na ciasto wykładamy obtoczony w mące rabarbar, a na sam koniec  dajemy kruszonkę. Pieczemy w 180 stop przez 45-60 min do tkz suchego patyczka. Wspólnie ze mną

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania