bułki - 33426 przepisów (strona:1550/2229)

ART&FOOD BAZAR NA STARYM KLEPARZU 142

popatrzeć :D ). A jak się później okazało – i przyjemnie porozmawiać, nie tylko z kucharzami, ale i organizatorami całej akcji. Na pierwszy ogień do spróbowania poszły Policzki wołowe w bułce z piklami i marynowanym burakiem w estragonie i Lubczyku z kuchni Jacka. Ależ to było fajne połączenie ! Brakowało mi trochę ostrości, ale połączenie policzków z burakiem było dla mnie totalnie

Ostra na Słodko
Domowy Hamburger jak z McDonald's 184

wyrośnięcia (ok. 1 h). Po tym czasie ciasto dzielimy na porcje z których formujemy dość duże kuleczki. Następnie przekładamy je na blaszki wyłożone papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy . Bułki pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 30 minut. Bułeczki tuż przed pieczeniem smarujemy mlekiem . Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut. Burgery: Cebulę bardzo drobno kroimy (możemy również

Słodka Strona
Rafaello na biszkopcie 248

utrzeć na puszysta masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubitą pianę i wszystko delikatnie zmiksować. Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką blaszki (35x25). Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut, funkcja góra dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować krem. Żółtka utrzeć z połową cukru. Dodać 1 szklankę

Monia miesza i gotuje
Sałata po cesarsku 112

Filety z sardeli pokroiłem w kostkę, zmiksowałem z czosnkiem oraz oliwą, bulionem, octem, sokiem cytrynowym, musztardą, pieprzem i pietruszką.. Domieszałem 6 łyżek parmezanu. Drugi ząbek czosnku obrałem. Kromki bułki opiekłem z obu stron na patelni wypędzlowanej olejem, mocno natarłem czosnkiem. Grzanki posoliłem, popieprzyłem i pokroiłem na kawałki. Sałatę umyłem, odwirowałem z wody, wymieszałem z sosem. Obłożyłem kawałkami grzanek, posypałem

R'n'G Kitchen
Opiekane śniadanie, czyli śniadaniowe pyszności, które przygotujesz w opiekaczu 135

owoce, białko, zdrowe tłuszcze (olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany) oraz/lub pełne zboża, a nie dostarczać pustych kalorii w postaci cukru i tłuszczy trans. Posiłek złożony ze słodkiej bułki i szklanki soku owocowego lub posłodzonej herbaty tylko na krótko da uczucie najedzenia. Po takim pożywieniu już po 1-1,5 h, żeby zabić głód, sięgniesz po przekąskę, najczęściej tuczącą

Codogara
Zupa gulaszowa na bogato z przyprawami Plenus. 124

smaku solą, pieprzem lub chili.Proporcje oczywiście możecie zmniejszyć, ja akurat gotowałam na więcej osób. Gęstość również zależy od Was , jeśli lubicie rzadsze dodajcie więcej wody. Zupę można podać z bułką.     Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Szybkie kanapki z pasztetem 132

grubsze plasterki lub cieńsze i rozsmarować je na kromkach chleba. W zależności od preferencji możemy łączyć wyrazisty smak pasztetu zarówno z jasnym, jak i ciemnym pieczywem – chlebem oraz bułkami. Aby wydobyć jego smak możemy wcześniej posmarować kromki masłem lub margaryną. Na śniadanie lub do pracy przygotujemy klasyczne kanapki z warzywami – przekładamy kromki sałatą, pomidorem, ogórkiem czy papryką i rzodkiewką. Smak

Moja smaczna kuchnia
PRZEPYSZNA BABKA 179

ucierając po jednym jajku.Wsypujemy przesianą mąkę z kawą,kardamonem i proszkiem do pieczenia, posiekanymi orzechami,płatkami migdałowymi,dokładnie mieszamy.Wlewamy mleko,miksujemy .Spód blaszki na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułka tartą.Wlewamy ciasto do foremki.Pieczemy w 180st. przez 50 min.Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szarlotka sypana 261

cynamon. Wymieszać. Wszystkie sypkie składniki na ciasto wymieszać i podzielić na 3 części. Do formy prostokątnej (o wymiarach około 35cm x 24cm) wysmarowanej masłem lub margaryną i posypanej bułką tartą, wsypać 1 część sypkich składników. Kolejno wyłożyć połowę jabłek, drugą część sypkich składników, resztę jabłek i ostatnią część sypkich składników. Z góry pokryć równomiernie ciasto wiórkami z masła. Piec

Cukiernia Pychotki
Szarlotka z bezą i złotą rosą 173

Kiedy piana była sztywna wsypywałam porcjami cukier. Na koniec wsypałam mąkę ziemniaczaną.  Teraz już miałam piękną sztywną i lśniącą pianę.     Podpieczony spód ciasta można lekko obsypać bułką tartą, żeby nie nabrał zbyt dużo wilgoci z jabłek. Ja tego nie zrobiłam celowo, dzięki czemu moja szarlotka była cała wilgotna. Właśnie taką chciałam, Wyłożyłam masę jabłkową na spód ciasta

Kuchnia u Krysi
NALEŚNIKI Z PŁASKURKI I ORKISZU, BEZ DODATKU MLEKA 282

bazie płaskurki pomagają obniżyć poziom cholesterolu, uregulować poziom glukozy, przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego.  Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku.  Źródła:  Stressfree ,  superpokarmy Składniki na ok.10-12 sztuk: - 200g mąki orkiszowej jasnej typ750

Smaczne Zdrowe
Knedle ze śliwkami i bułką tartą 229

Przepis na pachnące śliwkami knedle polane złocistą bułką tartą. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Placki z cukinii z fetą i ziołami – wariacja na temat Kolokithokeftedes 205

samym greckim jogurtem. Danie to moja wariacja na temat Kolokithokeftedes – greckich placuszków z cukinii z fetą i ziołami. Greckie placki zamiast surowych ziemniaków mają w składzie ziemniaki ugotowane i bułkę tartą, fetę i żółty ser. Są formowane przed smażeniem i smażone w głębokim tłuszczu. U mnie – ich dużo lżejsza wersja, bardziej skoncentrowana i zdecydowana w smaku. SKŁADNIKI 500g cukinii, najlepiej

Karo in the Kitchen
Gulasz z indyka z kolorową fasolką i suszonymi pomidorami. 243

Bardzo lubię fasolkę szparagową. Nie tylko robię ją z bułka tartą, ale także dodaję do różnego rodzaju gulaszy. Tym razem ugotowałam gulasz z indyka. Dodałam także swoje suszone pomidory w oleju, które w tym roku znów muszę ususzyć. Otworzyłam już ostatni słoik, a u nas idą jak świeże bułeczki :). Gulasz smakował świetnie i dobrze komponuje się z kaszą jaglaną. Zapraszam

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Jaglane kluski z sosem grzybowym 171

dodatkiem kaszy jaglanej i twarogu podane z sosem ze świeżych grzybów leśnych. Kluski można podać oczywiście z innym sosem, albo na słodko polane śmietaną, jogurtem czy z zasmażką z bułki tartej. Składniki: Na kluski: 100 g kaszy jaglanej 300 g mąki pszennej (ok półtora szklanki) pół szklanki mąki ziemniaczanej (ok 100 g) 250 g twarogu 2 jajko sól olej

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania