bułki - 33426 przepisów (strona:1545/2229)

Pączki 234

podsypany mąką blat i formujemy placek o grubości około 1-1,5cm. Szklanką wykrawamy pączki. Na środek każdego z nich kładziemy kawałek marmolady i zlepiamy dokładnie formując na kształt bułki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte pączki delikatnie spłaszczamy. W garnku roztapiamy smalec. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i wrzucamy pączki do smalcu. Smażymy tak długo, aż będą lekko brązowe

Jacob Tastes
SERNIK WIEDEŃSKI 169

mąkę lub budyń  i jeszcze chwilę ucierać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut

RAROSSA
tort kakaowo-śmietankowy :-) 214

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy żółtka, miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Miksujemy Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy.  Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170-180 stopni, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy biszkopt z tortownicy i studzimy. Zimny przecinamy na trzy blaty. Wracamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Małdrzyki krakowskie 181

Wakacje się skończyły, a zaczęła się ponownie akcja Wypiekania na śniadanie ..no i fajnie jest tak razem wirtualnie coś upiec lub usmażyć..Miałyśmy do wyboru dwie propozycje..bułki lub małdrzyki..Dzień wcześniej przed akcją szukałam sobie przepisu na jakieś racuszki z twarogiem i w oko wpadł mi właśnie przepis na małdrzyki...a tu zdziwienie jak zajrzałam

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z łopatki, w sosie pomidorowo - bazyliowym 523

cukinią jest gęsty i bardzo aromatyczny. Duża porcja zdrowia na talerzu. Składniki na pulpety (wyszło 9 sztuk): 500 g mielonej łopatki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 50 ml bułki tartej 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka bazylii suszonej oliwa do podsmażenia pulpetów Składniki

Smak mojego domu
Baba nie FIT 114

białkami , jak już masa jest gotowa , rozdzielam ją na trzy części , do jednej dodaje kakao , do drugiej barwnik różowy , a trzecią pozostawiam białą , następnie na wysmarowaną tortownicę i posypaną bułką tartą wylewam na zmianę części ciasta , patyczkiem drewnianym delikatnie mieszam aby powstała nam mozaika , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 170 stopni na 45 minut . Po 45 minutach ciasto wykładam

Mój Smak
Grzebienie z marmoladą- drożdżówki dzieciństwa! 470

drożdżówki to smaki mojego dzieciństwa. Prawie zawsze przed szkołą szybciutko biegłam do małej budki z pieczywem przed moim blokiem i kupowałam albo bułki grahamki, albo takie drożdżówki z marmoladą. Po kilku latach postanowiłam odtworzyć ich smak we własnym domu. Powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona! Smakują wręcz identycznie jak te, którymi zajadałam się jeszcze kilka lat temu. Słodkie, mięciutkie

Nastoletnie Wypiekanie
SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI 234

gniazd nasiennych i kroimy  na małe kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka, cukier i przyprawy. Pod koniec dodajemy rodzynki. Studzimy. Do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, wykładamy ciasto. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na razie na 10 minut. k Po ty czasie wykładamy na podpieczony spód jabłka. Pozostałą częścią ciasta przykrywamy

KuchcikoweLove
Tarta z kremem limonkowym bez pieczenia - "Fit Słodkości" Kinga Paruzel 201

ananasa (pokrojony w kostkę) 1 figa 1/4 szklanki miodu malinowego* szczypta soli PRZYGOTOWANIE: W mikserze, malakserze lub thermomixie należy umieścić orzechy i zmiksować je bardzo drobno, aby konsystencja przypominała bułkę tartą. Dodajemy wiórki kokosowe, daktyle no i szczyptę soli. Wlewamy sok wyciśnięty z jednej limonki. Całość znowu miksujemy. Masa powinna przypominać ciasto tzn. musi być plastyczna. Ja wyłożyłam nią blaszkę

ClauditteMissCooking
Pyszne krokiety z pieczarkami, grzybami i serem żółtym :-) 152

mąka do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Następnie, na naleśnik dajemy farsz, i zwijamy krokiet.  Maczamy go w roztrzepanym jajku (3 jajka) doprawionym solą i pieprzem.  I obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor i gotowe. Są pyszne, zarówno zaraz po usmażeniu, jak i odgrzewane. Ser się rozpuszcza, scala farsz i rewelacyjnie się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto łaciate z masą serową a'la sernik gotowany -piękne i pyszne ciasto :-) 485

pieczenia. Miksujemy delikatnie, na najmniejszych obrotach do połączenia się składników. I nasze drugie ciasto gotowe:-) Teraz przechodzimy do przygotowania naszego łaciatego biszkopta. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Jeśli chcecie możecie wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. I zaczynamy wykładanie ciasta. Kładziemy łyżkę ciasta białego, i następnie ciemnego na przemian.Drugą warstwę tak samo, tylko na białą masę dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne ciasto z colą i masą herbatnikowo-orzechową :-) 679

oraz proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy do masy bardzo delikatnie miksując. Następnie dodajemy olej oraz colę.  Wszystko dokładnie miksujemy.  Biszkopt wylewamy do posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą blaszki.  Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu biszkopt nasączamy colą.  MASA: -150g  zmielonych herbatników np. szkolne -150g zmielonych orzechów

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych 178

soli. następnie dodajemy cukier, potem po żółtku. Delikatnie miksujemy. Do całości dodajemy  mąkę oraz mąkę ziemniaczaną. Całość miksujemy bardzo delikatnie.  Masę wykładamy do posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą blaszki. Biszkopt pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni. Biszkopt wykładamy z blaszki i studzimy. MASA SEROWA -2 galaretki cytrynowe -500-600g serka homogenizowanego waniliowego -2 śnieżki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
wuzetka :-) 183

Następnie do całości dodajemy wrzątek i miksujemy.  Do masy dodajemy proszek do pieczenia i delikatnie miksujemy. Dodajemy białka mieszamy i ciasto gotowe.  Blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy i wstawiamy do piekarnika na około pół godziny -temperatura 170 stopni. po upieczeniu wyciągamy delikatnie ciasto z blaszki i studzimy. Następnie przecinamy na 2 blaty. PONCZ

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszna, puszysta babka wielkanocna na maślance z czekoladą 215

chcecie babki z czekoladą, nie musicie jej dodawać, ciasto jest pyszne bez żadnych dodatków. Możecie też dodać np borówki , orzechy co chcecie :-) Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy.  Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka.  I gotowe.  Babkę wyciągamy z formy, i polewamy polewą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania