bułki - 33426 przepisów (strona:1537/2229)

Drożdżówki oliwkowe z żółtym serem i olejem rzepakowym [PRZEPIS] 163

Proponowane przez nas drożdżówki znakomicie nadają się jako pieczywo do grilla, bądź też jako przegryzka podczas wiosennego pikniku. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz

Jakugotujesz.pl
Zapiekana kanapka z mozzarellą, pomidorem i z pesto z rzymskiej sałaty i pestek dyni 226

dobrze się sprawdza nie tylko przy grillowaniu. Ale gdy mąż wybiera się w całodzienną podróż, to wtedy ratuję się Torebkami na mrożonki z suwakiem Stella. Tam zmieści się wiele bułek i w każdej chwili można woreczek wielokrotnie otworzyć i zamknąć. To bardzo wygodne

Kuchnia co dnia
Bułeczki z pieczarkami… 751

Jak Wam minął weekend kochani? Mam nadzieję, że pogoda dopisywała bardziej niż u nas :) Tu niestety wiosna w pełnym odwrocie i już powoli zaczynam tracić nadzieję

brunetkawkuchni
Puszyste ciasto z bananami 181

zmiksować. Do powstałej masy powoli dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione banany i wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy. Piec w temp. 180 stopni około 45 minut ( najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli jest suchy to znaczy, że ciasto jest upieczone). Smacznego

talerz przyjemności
Klopsiki w sosie pieczarkowym. 19705

jędrne i soczyste, a sos mocno pieczarkowy i pachnący papryką. Pyszne! :) Składniki: Klopsiki: 500 g mielonej wieprzowiny 1 średnia cebula - posiekana 2 łyżki posiekanego koperku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maślanki (lub kefiru) 1 łyżeczka mielonej papryki  sól i pieprz olej do smażenia Sos: 150 g małych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 łyżki masła

zadanie-gotowanie
Roladki schabowe ze szparagami 272

Składniki 0,5 kg schabu 1 pęczek białych szparagów papryka bez skóry w zalewie sól, pieprz cukier do panierki: bułka tarta 3-4 łyżki jogurtu 1/2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szparagami

czarrna od kuchni
Bułeczki mocno nadziane serem. 185

ciepłego mleka 500 g sera białego  4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki cukru trzcinowego troszkę maku do posypania 4 łyżki mleka do posmarowania bułek Wykonanie :     Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami mąki, przykryć talerzykiem i poczekać aż rozczyn podrośnie. Do miski przesiać resztę mąki, dodać resztę cukru

Sama słodycz i szczypta chili
Łatwy chleb pszenny na drożdżach 139

jedno kluczowe założenie: ma mieć fajną grubą i twardą skórkę, ale jednocześnie bardzo miękki środek. Jak to osiągnąć? Właściwie sprawa była prosta, bo kiedyś przypadkiem taki efekt osiągnęliśmy jak bułki piekliśmy. Teraz więc już wiedzieliśmy co zrobić żeby skórka była gruba i twarda. Po prostu do wyrastania wsadzić chleb do piekarnika i grzać na jakieś 45 stopni. Wierz chleba się

Marder&Marder Manufacture
Ciasto Pani Walewska. 166

sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodajemy stopniowo cukier, a na samym końcu delikatnie łączymy z mąką ziemniaczaną. Blaszkę o wymiarach 36x25 cm wykładamy papierem lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą (lepiej wyłożyć papierem - łatwiej będzie nam wyciągnąć upieczone ciasto z blaszki). Jedną połowę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nią spód blaszki. Na cieście rozsmarowujemy połowę dżemu, następnie połowę piany

Moje-pitraszenie
Burgery z bobu lub bobowe wg Miśki 170

rozpisywać Składniki na 6-8 burgerów: 400 g bobu (na chwilę obecną to tylko mrożony lub z puszki) około 150 g ryżu 100 g ziaren słonecznika 50 g bułki tartej łyżeczka soli łyżeczka pieprzu ziołowego pęczek świeżego koperku Przygotowanie: Ugotuj ryż. Możesz to zrobić moim sposobem. W garnku rozgrzej łyżkę dobrego oleju (jeżeli mam w domu, to do wszystkiego używam

greenscarf
Pizza z rukolą i pomidorkami – pieczona na kamienu do pizzy 326

różnica w jakości pizzy. Przede wszystkim pizza piecze się znacznie szybciej i w smaku – według mnie- jest lepsza. Na takim kamieniu można piec nie tylko pizzę, ale też bułki, czy chleb. Nie mam dużego doświadczenia w pieczeniu pizzy na kamieniu, trochę poczytałam, trochę pokombinowałam i jest. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej

Niebieski kubek z kawa
Wiosenna baba 125

waniliowym na puch. Dodajemy majonez a następnie stopniowo wsypujemy mąkę cały czas miksując. Dodajemy szczyptę soli i proszek i miksujemy jeszcze chwilkę. Formę do babki smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni, grzanie góra-dół przez 55 minut. Wyciągamy babkę z formy i studzimy chwilkę, następnie wyciągamy ją na talerz . Smacznego! Polecam! Baba

Z Kuchni Do Kuchni
Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami 165

przestał się gotować. Warto wypróbować bo takie ryżowe „burgery” nie dość, że świetnie smakują to jeszcze ciekawie wyglądają i mogą mile zaskoczyć bliskich :) Na 2 porcje: „bułki”: 150 g ryżu białego długoziarnistego 2 łyżeczki oleju sezamowego łyżka posiekanej pietruszki łyżeczka czarnuszki guacamole: dojrzałe awocado dojrzały pomidor malinowy pół małej czerwonej cebuli sok z połowy limonki

Mienta blog
Wiosna idzie, nie ma całowania! 164

pytamy retorycznie "A czego można się było spodziewać?" i dalej apatycznie jeździmy walcem. I nawet buziaków na pocieszenie nie ma- nie po takich kanapkach. Na dobrym, podpieczonym chlebie lub bułce ulubiony twarożek śmietankowy, a na nim drobno pokrojone listki czosnku niedźwiedziego. Bajka! Ale nie taka, w której książę na koniec całuje księżniczkę. Raczej ją nokautuje czosnkowym oddechem

les mirabelles
Zapiekana grahamka z kiełkami zatopionymi w jajku 167

porcję) 1 grahamka 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki 1 jajko klasy M szczypta soli ziołowej (u mnie Rafex) 1 łyżeczka posikanego szczypiorku Przygotowanie Z grahamki odcinamy dół, a następnie wydrążamy bułkę. Do miseczki wbijamy całe jajko, dokładnie je roztrzepujemy widelcem. Następnie dodajemy szczyptę soli ziołowej i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki, wszystko mieszamy. Tak przygotowaną masę wlewamy do wydrążonej grahamki. Grahamkę wkładamy

Słodkie okruszki