bułki - 33426 przepisów (strona:1531/2229)

Domowy tort Hawana babci Basi ! 277

żółtku i dalej ubijamy. Mąkę z proszkiem przesiewamy i dodajemy po trochę do masy jajecznej,( możemy już przygotować wcześniej )   Tortownice o średnicy 26 cm smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tarta lub wykładamy papierem do pieczenia . Wylewamy przygotowane ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni C. przez ok. 35 min . ( sprawdzamy patyczkiem , czy ciasto jest wypieczone, jeśli

Pysznosci Babci Basi
Babka ziemniaczana 165

czosnku obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do ziemniaczanej masy dodać przestygniętą zawartość patelni, jajka, mąkę oraz przyprawy, dokładnie wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą keksówki.   Piec przez ok. 90 minut w temperaturze 180 st. C z termoobiegiem (jeśli góra babki będzie się za bardzo przypiekać przykryć ją folią aluminiową). Babkę można podać

Simply Food
Babka piaskowa 148

masę. Nie przestając miksować powoli dodać wymieszane mąki oraz proszek do pieczenia. Na koniec dolać ekstrakt waniliowy i rozpuszczone ciepłe masło, chwilę miksować. Formę na babkę natłuścić i oprószyć bułką tartą, przelać ciasto do formy. Piec przez ok. 40 minut w 180 stopniach C, aż do suchego patyczka. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika tylko stopniowo studzić

Simply Food
Sałatka z ryżem,szynką i ananasem. Co zjeść na drugie śniadanie? 313

które spełniają wszystkie drugośniadaniowe wymagania. oczywiście kanapki :) Zdarzają się raz czy dwa razy w tygodniu. Często są robione na domowym chlebie na zakwasie, ale miło też czasami zjeść pszenne bułki dla urozmaicenia. Bardzo lubimy wszelkie pasty do chleba, na przykład tą ze szprotek , sałatkę z makreli wędzonej , czy tradycyjną pastę jajeczną z majonezem i szczypiorkiem. Obowiązkowo plaster żółtego sera bogatego

Posadzone i zjedzone
Ciasto biszkoptowe z jabłkami 1033

jajka z cukrem i solą na puszysto. Miksując wlej wrzątek. Przesiej mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną. Przelej masę do formy wysmarowanej masłem i oprószonej tartą bułką. Przekrój jabłka na pół, wydrąż gniazdka i pokrój na cienkie plasterki. Ułóż plasterki jabłka w wieniec, lekko dociskając. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 45-50 minut. Upieczone

codojedzenia
Bezglutenowy chlebek bananowy 152

Dodaj cukier, jajko i ekstrakt z wanilii. Na końcu dodaj mieszankę mąk wymieszaną z soda i szczyptą soli. Wymieszaj do połączenia składników. Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą keksówkę (10x20 cm). Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopniu przez 1 godzinę. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Czy przekąski to ZŁO? 176

miejscu pierwszym, a druga to pieczywo, którego zostało zachowane dość wysoko. Tutaj mogą się posypać na mnie gromy, ale ja jestem i będę zwolenniczką pieczywa. Chleba na zakwasie, bułek z ziarnami. I choć wszyscy krzyczą teraz, że gluten to złoooo, że od pieczywa się tyje, to ja wiem swoje i koniec! Nie zrezygnuję z pieczywa. Nie jem pół bochenka dziennie

bistro mama
Kołaczki rybne 189

pora. Dodać również natkę pietruszki. Wyrośnięte ciasto chwile wyrobić. Podzielić na 6 części. Z każdej uformować placuszek. Na środek nałożyć farsz rybny, skleić ciasto na brzegu, formując kształt bułki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć bułeczki, zostawić do wyrośnięcia na 30 min. Po tym czasie posmarować je rozkłóconym jajkiem oraz posypać sezamem, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg

Moja Galeria Smaku
Pączki 249

podsypany mąką blat i formujemy placek o grubości około 1-1,5cm. Szklanką wykrawamy pączki. Na środek każdego z nich kładziemy kawałek marmolady i zlepiamy dokładnie formując na kształt bułki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte pączki delikatnie spłaszczamy. W garnku roztapiamy smalec. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i wrzucamy pączki do smalcu. Smażymy tak długo, aż będą lekko brązowe

Jacob Tastes
SERNIK WIEDEŃSKI 174

mąkę lub budyń  i jeszcze chwilę ucierać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut

RAROSSA
tort kakaowo-śmietankowy :-) 224

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy żółtka, miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Miksujemy Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy.  Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170-180 stopni, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy biszkopt z tortownicy i studzimy. Zimny przecinamy na trzy blaty. Wracamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Małdrzyki krakowskie 187

Wakacje się skończyły, a zaczęła się ponownie akcja Wypiekania na śniadanie ..no i fajnie jest tak razem wirtualnie coś upiec lub usmażyć..Miałyśmy do wyboru dwie propozycje..bułki lub małdrzyki..Dzień wcześniej przed akcją szukałam sobie przepisu na jakieś racuszki z twarogiem i w oko wpadł mi właśnie przepis na małdrzyki...a tu zdziwienie jak zajrzałam

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z łopatki, w sosie pomidorowo - bazyliowym 529

cukinią jest gęsty i bardzo aromatyczny. Duża porcja zdrowia na talerzu. Składniki na pulpety (wyszło 9 sztuk): 500 g mielonej łopatki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 50 ml bułki tartej 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka bazylii suszonej oliwa do podsmażenia pulpetów Składniki

Smak mojego domu
Baba nie FIT 118

białkami , jak już masa jest gotowa , rozdzielam ją na trzy części , do jednej dodaje kakao , do drugiej barwnik różowy , a trzecią pozostawiam białą , następnie na wysmarowaną tortownicę i posypaną bułką tartą wylewam na zmianę części ciasta , patyczkiem drewnianym delikatnie mieszam aby powstała nam mozaika , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 170 stopni na 45 minut . Po 45 minutach ciasto wykładam

Mój Smak
SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI 242

gniazd nasiennych i kroimy  na małe kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka, cukier i przyprawy. Pod koniec dodajemy rodzynki. Studzimy. Do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, wykładamy ciasto. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na razie na 10 minut. k Po ty czasie wykładamy na podpieczony spód jabłka. Pozostałą częścią ciasta przykrywamy

KuchcikoweLove

Proponowane wyszukiwania