bułki - 33926 przepisów (strona:1535/2262)

Tosty francuskie 178

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 mała bagietka, bułka paryska 2 średnie pomidory Sok z połowy cytryny Morska sól Świeżo mielony czarny pieprz, pieprz cayenne 1 duży ząbek czosnku Masło klarowane do smażenia Zielenina: u mnie natka pietruszki oraz

W garach u Gosi
Krokiety ze słodką kapustą i pieczarkami 236

solą. Dodać majeranek oraz nieco kminu rzymskiego. Dusić razem do miękkości i odparowania płynu. Wystudzony farsz układać porcjami na naleśnikach. Każdy naleśnik zrolować, maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rumiano

W garach u Gosi
Klopsiki w sosie ogórkowym 225

szynki lub łopatki. Ale równie dobrze można użyć mięsa mielonego z drobiu. 1niewielka cebula 1-2 zmiażdżone ząbki czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 jajko 5-6 łyżek bułki tartej liść laurowy 1 łyżka majeranku 2 ząbki czosnku, zmiażdżone 1-2 ziarna ziela angielskiego pieprz mielony czarny sól   lub vegeta 3-4 ogórki kiszone siekany zielony koperek

W garach u Gosi
Babka z makiem 309

cukry ubić na puszystą masę, dodać do niej olej i oranżadę oraz mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia, suchy mak. Delikatnie całość wymieszać. Wylać na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą keksówkę   12x35cm mierzona od góry. Piec 45minut/ 180stopni. Po upieczeniu pozostawić w foremce do przestudzenia

W garach u Gosi
Wieprzowe klopsiki w zalewie octowej 203

zazwyczaj zajadamy już po 2-3 dniach od przygotowania. Składniki: 700g mięsa mielonego z łopatki lub mieszanego 2 ząbki czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 4 płaskie łyżki bułki tartej lub jak kto woli namoczona czerstwa kajzerka 1 mała cebula bardzo drobno poszatkowana 1 jajko sól, pieprz czarny, majeranek do smaku olej do smażenia dodatkowo: cebula do zalewy, ziele angielskie

W garach u Gosi
Ryżowa sałatka z mięsnymi kulkami 774

odsączeniu ), garstka posiekanego koperku, kilka marynowanych pieczarek,  1 czerwona cebula, 8 łyżek majonezu, 1 świeży ogórek, sól, pieprz, majeranek, ostra papryka mielona,  1 jajko, 1/2 cebuli, bułka tarta, 4 łyżki mleka, olej. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
KORZENNE CIASTO DYNIOWO- MARCHEWKOWE 150

łyżki mleka, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki kakao Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tortownicę o śr. 24 cm smarujemy olejem, oprószamy wiórkami koksowymi lub bułką tartą. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy pure z dyni, olej, a następnie suche składniki. Na końcu dodajemy marchew, delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy, pieczemy 35-40 min w 180 stopniach

słodki bratek
Łatwy torcik dynia- z kremem, torcik na Halloween, torcik w kształcie dyni :-) 209

zgęstnienia. Studzimy Gdy budyń jest zimny masło lub margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy na puch-dodajemy po łyżce budyniu i krem gotowy :-) SPODY Miskę metalową smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej i wodę oraz trochę barwnika pomarańczowego.  W osobnej misce ubijamy 6 białek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Placuszki cukiniowe z serkiem feta 376

placuszku można przemycić wiele innych fantastycznych składników jak np. świeży szpinak, natkę pietruszki, szczypiorek. Placuszki są delikatne, smaczne i zdrowe. Można z nich zrobić nawet oszukane hamburgery, wystarczy podgrzana bułka i ciepły placuszek do środka, plasterek pomidora, liść sałaty i to tylko chcecie. Wypróbujcie to na Waszych dzieciach.       1 młoda cukinia (taka około

Jadło i czytadło
Jajko sadzone w parówce czyli pomysł na fajne śniadanie 204

chciałam Wam podsunąć pomysł czy to dla siebie czy dla dzieciaczków, które będą zachwycone gdy dostaną takie śniadanie. Potrzebne będą: jajko, parówka i dodatki jakie lubicie - chleb lub bułka, szynka, serek pomidor ogórek. Wybierzcie jak najwięcej warzyw, będzie kolorowo a przy okazji zdrowo :)  Żeby zrobić takie jajko sadzone trzeba parówkę ponacinać do połowy szerokości

Kuchnia Viki
Burgery z frytkami 259

Składniki: 4 bułki do burgerów 0,5 kg mięso mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko sos pikantny z sambalem Fanex sól dodatki: sałata lodowa 2 pomidory szczypiorek sos amerykański Fanex prażona cebulka Fanex … Czytaj dalej Burgery z frytkami

czarrna od kuchni
"Zielony " kalafior - dietetycznie 192

Kalafior z zielonym winegretem jest pełen smaku i aromatu. Ma inną dodatkowa zaletę, o wiele mniej kalorii niż ulubiony z tartą bułką i masełkiem, choć już sam z natury jest warzywem niskoenergetycznym (100g to zaledwie 23 kcal). Tak podany smakuje na ciepło i na zimno. Jeśli brakuje Ci koncepcji jak urozmaicić podanie kalafiora to jest dobry pomysł. Warto wykorzystać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 185

sprawą syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Galaretka z papierówek z wanilią 179

wanilią to przepis, który wypatrzyłam u Ani ., ale ciut go zmodyfikowałam. Galaretka ma piękny bursztynowy kolor, jest słodka o posmaku wanilii. Waniliowa galaretka z papierówek jest idealna do bułek mlecznych , naleśników, placuszków, czy maślanej chałki . Świetnie smakuje na plastrach twarogu. Idealna do jedzenia łyżeczką wprost ze słoiczka, mówię serio, bo tak galaretkę z jabłek wyjadł Piotrek. Jeśli w takim tempie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżówki z serem i jagodami 184

drożdżówki są oczywiście z ciasta „ Crazy Dough for Everything ”, które ostatnio namiętnie testuję w kuchni, robię z niego prawie codziennie jakieś wypieki, czy to rogale z makiem , czy bułki . Samo ciasto jest łatwe, proste i przyjemne do wyrabiania, a formowanie drożdżówek z serem to pikuś, o jedzeniu ich nie wspomnę… Polecam! Już jest ostatni dzwonek, aby nazbierać lub kupić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania