bułki - 33426 przepisów (strona:1542/2229)

Bakłażan duszony z pomidorami 153

Bakłażan i pomidory - dwa składniki i pełna harmonia smaków. Te dwa składniki składają się na wspaniały, aromatyczny sos. Idealny do kasz, ryżu, makaronu i z kawałkiem bułki też będzie pyszny. U mnie akurat z ulubiona kaszą gryczaną. Bakłażan to nie tylko walory smakowe. Zjadając bakłażana dostarczysz organizmowi sporo potasu, wapnia i magnezu. To takze dobre źródło błonnika

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffiny cynamonowe z kardamonem 158

Dzisiaj pachnie na blogu cynamonem i kardamonem. Upiekłam muffiny cynamonowe z dodatkiem kardamonu. Nabrałam ochoty na słodkie. Pomyślałam co najszybciej można upiec w tygodniu. Dziecko podpowiedziało, dzisiaj jest dzień bułki cynamonowej – kanelbulledag w Szwecji. Jakoś nie chciało mi się piec drożdżowych bułeczek. Ale skusiłam się na muffiny cynamonowe. Lubicie muffinki ? Ja też! Muffiny cynamonowe piekłam nie jeden raz. Dzisiaj

codojedzenia
tort kakaowo - jagodowy 209

żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy do masy-delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 25-30 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z tortownicy, studzimy, przecinamy na 3 blaty. KREM Jagody wkładamy do malaksera i ucieramy na gładki krem-żeby nie było

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jaglany pasztet z cukinii. 153

ugotowaną kasze, pieczarki, cukinię, jajka, przyprawy a także posiekaną zieleninę. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i spróbować czy pasztet jest odpowiednio doprawiony. Foremkę ( najlepiej keksówkę) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Masę pasztetową przełożyć do foremki, po  wierzchu wyrównać i zapiekać około 50 min lub więcej w temp. 180-190C. Podczas pieczenia należy kontrolować ponieważ każdy piekarnik piecze

Radość kipiąca uśmiechem.
JESIENNE CIASTO MARCEPANOWE 162

pieczenia,wlewamy 5 dag.śmietany kremówki (to jest ok.1/3 szkl ja wlałam na wagę i odmierzyłam)Wszystko razem dobrze wymieszać na gładkie ciasto.Tortownicę 26 cm.smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą,wypełniamy po brzegi ciastem.Wierzch gładko wyrównujemy,gęsto obkładamy śliwkami.Posypujemy ciasto równomiernie płatkami migdałowymi,cukrem waniliowym oraz pozostałym cukrem.wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 st.na 50-60 min. Pozostałą śmietanę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
“Dieta bezglutenowa” – recenzja 114

Bardzo ciekawie wyglądają przepisy na bezglutenowe kartacze, flan po katalońsku, kluseczki z polenty kukurydzianej, tatar z wędzonego łososia, jaglankę z gruszkami, pizzę z kalafiora czy fasolkę z migdałami zamiast bułki tartej. Na pewno upiekę gryczane muffinki i szpinakowe babeczki. Mam nadzieję, że wyjdzie mi na zdrowie, bo wygląda całkiem smacznie.   Dieta bezglutenowa Opracowanie zbiorowe Data wydania: 2016 Oprawa: miękka

Ugotowane pozamiatane
NAJPROSTSZA BABKA ŁACIATA 1161

średnich obrotach. Pod koniec ubijania wlać zagotowane , gorące mleko i wszystko razem dobrze wymieszać łyżką. Część ciasta (ok. 1/3) wymieszać z kakao. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy wlać trochę ciasta jasnego , potem połowę ciemnego , znowu jasnego , resztę ciemnego i na wierzch ponownie jasnego (można też zrobić więcej warstw albo tylko jedną ciemną - według uznania). Piec

Walijskie Pichcenie
Szybkie ciasto marchewkowe z gryczanym piwem 256

masłem, piwo i mąkę z dodatkami. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej lejącej konsystencji.  3/ Wsypujemy do ciasta startą marchew i dokładnie mieszamy. Prostokątną małą blaszkę smarujemy masłem i bułka tartą i wlewamy ciasto. 4/ Wkładamy na środek piekarnika do rozgrzanego do 185 stopni piekarnika na termoobiegu. Pieczemy około 35 minut. Do suchego patyczka. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasto dyniowo-kawowe 137

kawę w gorącej wodzie. Do masy dosypujemy mąkę z dodatkami i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Keksówkę o wymiarach 25 cm x 12 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia.  Ciasto przekładamy do formy, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem (lub 180 stopni bez termoobiegu). Pieczemy 60 minut

bistro mama
KROKIETY Z KISZONÁ KAPUSTĄ I GRZYBAMI SUSZONYMI 134

Cebulę siekamy i obsmażamy z grzybami.Dodajemy kapustę i zasmażamy z 1 łyżką mąki,przyprawiamy i chwilę dusimy. Farsz nakładamy na naleśniki ,rolujemy na krokiety,moczymy w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażymy na złoty kolor

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bułeczki pszenne 182

Bułki śniadaniówki, ale nie tylko. Przede wszystkim upieczone z prostych składników i pasują do wszystkiego.     Składniki na 6 bułeczek: -ok. 30 dkg mąki 480 lub 500 -2,5 dkg drożdży -1/2 łyżeczki cukru -1/4 łyżeczki soli -150 ml ciepłej wody -100 ml ciepłego mleka -1,5 dkg miękkiego masła Mleko łączymy z wodą. Do drożdży dodajemy

Maminek kulinarny
CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE 142

kostek) wiórki kokosowe (1 - 1,5 łyżeczki)  Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem

Ciastka - domowe słodkości
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 155

Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy

My Chcemy Jeść
Pełnoziarniste ślimaczki z orzechami włoskimi i miodem 145

pszczelego nie używają mogą użyć sztucznego, z mniszka, syropu klonowego, daktylowego lub agawy. Jest naprawdę dużo opcji. Wykonanie jest banalne, a samo ciasto identyczne do tego z pełnoziarnistej słodkiej bułki . Pewnie nie ma czym się chwalić, ale wszystkie ślimaczki z orzechami włoskimi i miodem sam spałaszowałem… takie były dobre. Pełnoziarniste ślimaczki z orzechami włoskimi i miodem Wydrukuj przepis Porcji

Blendman
Wegańskie leniwe pierogi 165

jeszcze raz powtarzam- delikatnie, bo naprawdę warto. Gotuj 3-5 minut od wypłynięcia. Można jeść od razu lub je lekko podsmażyć, ja lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego!   Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf

Proponowane wyszukiwania