bułki - 33926 przepisów (strona:1541/2262)

Ciasto biszkoptowe z jabłkami 1056

jajka z cukrem i solą na puszysto. Miksując wlej wrzątek. Przesiej mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną. Przelej masę do formy wysmarowanej masłem i oprószonej tartą bułką. Przekrój jabłka na pół, wydrąż gniazdka i pokrój na cienkie plasterki. Ułóż plasterki jabłka w wieniec, lekko dociskając. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 45-50 minut. Upieczone

codojedzenia
Bezglutenowy chlebek bananowy 181

Dodaj cukier, jajko i ekstrakt z wanilii. Na końcu dodaj mieszankę mąk wymieszaną z soda i szczyptą soli. Wymieszaj do połączenia składników. Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą keksówkę (10x20 cm). Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopniu przez 1 godzinę. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Czy przekąski to ZŁO? 207

miejscu pierwszym, a druga to pieczywo, którego zostało zachowane dość wysoko. Tutaj mogą się posypać na mnie gromy, ale ja jestem i będę zwolenniczką pieczywa. Chleba na zakwasie, bułek z ziarnami. I choć wszyscy krzyczą teraz, że gluten to złoooo, że od pieczywa się tyje, to ja wiem swoje i koniec! Nie zrezygnuję z pieczywa. Nie jem pół bochenka dziennie

bistro mama
Kołaczki rybne 208

pora. Dodać również natkę pietruszki. Wyrośnięte ciasto chwile wyrobić. Podzielić na 6 części. Z każdej uformować placuszek. Na środek nałożyć farsz rybny, skleić ciasto na brzegu, formując kształt bułki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć bułeczki, zostawić do wyrośnięcia na 30 min. Po tym czasie posmarować je rozkłóconym jajkiem oraz posypać sezamem, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg

Moja Galeria Smaku
Pączki 312

podsypany mąką blat i formujemy placek o grubości około 1-1,5cm. Szklanką wykrawamy pączki. Na środek każdego z nich kładziemy kawałek marmolady i zlepiamy dokładnie formując na kształt bułki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte pączki delikatnie spłaszczamy. W garnku roztapiamy smalec. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i wrzucamy pączki do smalcu. Smażymy tak długo, aż będą lekko brązowe

Jacob Tastes
SERNIK WIEDEŃSKI 201

mąkę lub budyń  i jeszcze chwilę ucierać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut

RAROSSA
tort kakaowo-śmietankowy :-) 253

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy żółtka, miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Miksujemy Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy.  Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170-180 stopni, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy biszkopt z tortownicy i studzimy. Zimny przecinamy na trzy blaty. Wracamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Małdrzyki krakowskie 209

Wakacje się skończyły, a zaczęła się ponownie akcja Wypiekania na śniadanie ..no i fajnie jest tak razem wirtualnie coś upiec lub usmażyć..Miałyśmy do wyboru dwie propozycje..bułki lub małdrzyki..Dzień wcześniej przed akcją szukałam sobie przepisu na jakieś racuszki z twarogiem i w oko wpadł mi właśnie przepis na małdrzyki...a tu zdziwienie jak zajrzałam

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z łopatki, w sosie pomidorowo - bazyliowym 559

cukinią jest gęsty i bardzo aromatyczny. Duża porcja zdrowia na talerzu. Składniki na pulpety (wyszło 9 sztuk): 500 g mielonej łopatki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 50 ml bułki tartej 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka bazylii suszonej oliwa do podsmażenia pulpetów Składniki

Smak mojego domu
Baba nie FIT 149

białkami , jak już masa jest gotowa , rozdzielam ją na trzy części , do jednej dodaje kakao , do drugiej barwnik różowy , a trzecią pozostawiam białą , następnie na wysmarowaną tortownicę i posypaną bułką tartą wylewam na zmianę części ciasta , patyczkiem drewnianym delikatnie mieszam aby powstała nam mozaika , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 170 stopni na 45 minut . Po 45 minutach ciasto wykładam

Mój Smak
SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI 263

gniazd nasiennych i kroimy  na małe kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka, cukier i przyprawy. Pod koniec dodajemy rodzynki. Studzimy. Do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, wykładamy ciasto. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na razie na 10 minut. k Po ty czasie wykładamy na podpieczony spód jabłka. Pozostałą częścią ciasta przykrywamy

KuchcikoweLove
Tarta z kremem limonkowym bez pieczenia - "Fit Słodkości" Kinga Paruzel 231

ananasa (pokrojony w kostkę) 1 figa 1/4 szklanki miodu malinowego* szczypta soli PRZYGOTOWANIE: W mikserze, malakserze lub thermomixie należy umieścić orzechy i zmiksować je bardzo drobno, aby konsystencja przypominała bułkę tartą. Dodajemy wiórki kokosowe, daktyle no i szczyptę soli. Wlewamy sok wyciśnięty z jednej limonki. Całość znowu miksujemy. Masa powinna przypominać ciasto tzn. musi być plastyczna. Ja wyłożyłam nią blaszkę

ClauditteMissCooking
Pyszne krokiety z pieczarkami, grzybami i serem żółtym :-) 176

mąka do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Następnie, na naleśnik dajemy farsz, i zwijamy krokiet.  Maczamy go w roztrzepanym jajku (3 jajka) doprawionym solą i pieprzem.  I obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor i gotowe. Są pyszne, zarówno zaraz po usmażeniu, jak i odgrzewane. Ser się rozpuszcza, scala farsz i rewelacyjnie się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto łaciate z masą serową a'la sernik gotowany -piękne i pyszne ciasto :-) 523

pieczenia. Miksujemy delikatnie, na najmniejszych obrotach do połączenia się składników. I nasze drugie ciasto gotowe:-) Teraz przechodzimy do przygotowania naszego łaciatego biszkopta. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Jeśli chcecie możecie wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. I zaczynamy wykładanie ciasta. Kładziemy łyżkę ciasta białego, i następnie ciemnego na przemian.Drugą warstwę tak samo, tylko na białą masę dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne ciasto z colą i masą herbatnikowo-orzechową :-) 735

oraz proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy do masy bardzo delikatnie miksując. Następnie dodajemy olej oraz colę.  Wszystko dokładnie miksujemy.  Biszkopt wylewamy do posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą blaszki.  Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu biszkopt nasączamy colą.  MASA: -150g  zmielonych herbatników np. szkolne -150g zmielonych orzechów

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania