bułki - 33426 przepisów (strona:1548/2229)

Sakiewki ze schabu z młodymi ziemniaczkami- Kto pokona Mistrza ?? 261

środka naszą fasolkę z ogórkiem i serem. Końcówkę schabu możemy spiąć wykałaczkami choć ja nie miałam takiej potrzeby. Krok 4 Sakiewkę obsypujemy mąką, maczamy w jaju i obsypujemy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,a następnie dusimy przez chwilę i dalej smażymy na rumiany kolor. Krok 5 Ziemniaki obieramy, kroimy w pół księżyce i gotujemy w osolonej

Różowa kuchnia
Kotlety mielone z papryką i szczypiorem 162

ryżu, różnych kasz. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 jajko połowa czerwonej papryki pęczek szczypioru 1/3 szklanki wody gazowanej 4 łyżki bulionu warzywnego bułka tarta sól, pieprz, mielona kolendra, suszony czosnek masło klarowane do smażenia Wykonanie: Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na maśle. W misce ułóż mięso, dodaj cebulkę, pokrojoną w kostkę paprykę, jajko oraz posiekany

Zasmakuj Kuchni
BABKA MARMURKOWA 159

mieszamy, po chwili wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.  Z ciasta odlewamy mniejszą część, którą mieszamy z kakao.  Keksówkę o wym. 36/10 smarujemy masłem i sypiemy bułką tartą. Wylewamy ciasto jasne a na to ciasto kakaowe, wyrównujemy wierzch. Figi kroimy na plastry i układamy na cieście.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około

Kulinarne Fantazje Marioli
KROKIETY BURACZKOWE Z BROKUŁEM I FETĄ 154

Dodatkowo :  bułka tarta do panierowania  1 jajko sos pieczarkowy do polania                                                              Przygotowanie :  Brokuł gotujemy na parze lub w wodzie, odcedzamy i studzimy. Przekładamy go do miski

Kulinarne Fantazje Marioli
TORT RÓŻANO - TRUSKAWKOWY 128

czas ubijając dolewamy olej, chwilkę mieszamy, zmniejszamy obroty i wsypujemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Lekko mieszamy aby składniki się wymieszały i wlewamy do wysmarowanej oliwą i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piekarnik wcześniej nagrzewamy do 180 *C,wkładamy ciasto i pieczemy około 40 minut. Po upływie tego czasu sprawdzamy patyczkiem do szaszłyków (patyczek musi być  suchy

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO CAPPUCCINO 148

olej, wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cappuccinem, ubić robotem. Ciasto przełożyć do keksówki posmarowanej i obsypanej bułką tarta. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Mini galette z truskawkami 152

mąki ryżowej 200 g masła 80 g brązowego cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany  szczypta soli kruszonka (do środka): 3 łyżeczki mielonych orzechów lub migdałów 3 łyżeczki tartej bułki 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu 1/2 kg truskawek (ub innych sezonowych owoców) mleko lub białko - do posmarowania przed pieczeniem brązowy cukier do posypania Przygotowanie

bistro mama
Kopiec kreta w wersji truskawkowej 230

rondelka. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm, natłuścić i posypać tartą bułką. Przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 30 minut, funkcja góra-dół. Upieczone ciasto wystudzić. Z ciasta ściąć wierzch pozostawiając spód o wysokości

Monia miesza i gotuje
Terrina z łososia w maku 163

Łososia i cebulę kroimy w dużą kostkę. Odkładamy trochę ładnych „kostek” do ułożenia w całości. Pozostałą rybę, z cebulą przekładamy do malaksera. Dodajemy startą skórkę z wyparzonej cytryny, odciśnięte bułki, całe jajka i sól – miksujemy pulsacyjnie. Dodajemy zielony pieprz marynowany – mieszamy łyżką (pieprz ma pozostać w całości). Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia (łatwiej będzie wyciągnąć gotową terrinę), smarujemy masłem

mojewypiekiinietylko
Naturalne śniadanie dla biegaczy! Energia i zdrowie! 174

czczo. Po tym czasie już coś wiem, i wiem też co mój organizm najlepiej toleruje, co najszybciej przyswaja, i co daje mu kopa, że mogę biec dłużej. Słynna bułka z dżemem lub bananem przed startem to już chyba legenda wśród biegaczy. Co raz więcej z nas przykłada gigantyczną uwagę do tego co je, kiedy i jak. I do tych osób

SMYKWKUCHNI
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami i kukurydzą 129

może stanowić danie obiadowe (do tego jakiś sos i sałatka), czy też dodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej 5-6 łyżek bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku Pozostałe: 80g kaszy jęczmiennej (waga przed

Kolorowy Przepisownik
Pieczone pieczarki z wołowiną i boczkiem 305

wniósł dodatkowy smak wędzonki. ok 5-7 pieczarek królewskich 500 g mielonej wołowiny 1/2 szklanki kukurydzy 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 jajko 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia ok 200 g boczku mocno wędzonego Mięso zmielić w maszynce do mielenia

https:KKuchniaMniam
Cygara schabowe z jarmużem 223

Roladki z zielono-czerwonym wnętrzem Składniki ok 1/2 kg schabu 3 liście jarmużu 3-5 suszonych pomidorów 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz   do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Cygara schabowe z jarmużem

czarrna od kuchni
Ciasto ucierane z rabarbarem na kremówce 252

łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml śmietany 30% 1 kg rabarbaru pokrojonego w 2 cm kawałki Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Formę do pieczenia wysmarować masłem, posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem. W misie miksera utrzeć masło z cukrem na jasny puch. Dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Mąkę z proszkiem wymieszać, przesiać, dodawać w 3 turach

moj przepis na
Kruche babeczki z masą budyniową, bitą śmietaną i jagodami! 182

osobiście bardzo nie lubię, tj. zakup śmietany cukierniczej, czyli produktu który nie jest śmietaną, ale w smaku i wyglądzie taki jest. Jest stosowany w  90% masach, ciastach, bułkach jakie kupujecie w sklepie. Jest to śmietana roślinna (rozwiązanie dla tych, co uczuleni na laktozę), która w swoim składzie ma dość sporo substancji, które powodują, że co byś nie robił źle

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania