bułki - 33426 przepisów (strona:1552/2229)

Ciasto truskawkowe na maślance z kokosową kruszonką 419

Jajka ubijamy z cukrami. Miksując, stopniowo dokładamy wszystkie składniki, oprócz, truskawek. Składniki nie muszą być połączone bardzo dokładnie, wystarczy konsystencja jak na muffiny. Ciasto wylewamy na natłuszczoną i oprószoną bułką tartą blaszkę. Na wierzch wykładamy truskawki i posypujemy kruszonką. Pieczemy ciasto w 180 stopniach około 45 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.   Kategoria: żarło powszednie Tagged: ciasto , maślanka , truskawki

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Ciasto bananowe 162

obrać i roznieść widelcem, wrzucić do masy maślanej, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rodzynki i dokładnie wyrobić wszystko razem. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tara formy i piec około 70 minut w nagrzanym piekarniku

Camilla w kuchni
Szybkie "powidła" rabarbarowo truskawkowe 150

ksylitolu, raptem 3 łyżki, tak więc powidła są dosyć kwaśne. Ale o takie właśnie mi chodziło. Spokojnie możecie dosłodzić je zgodnie ze swoimi upodobaniami. Są świetnym dodatkiem do śniadaniowej bułki, będą pyszne z owsianką czy jogurtem. Z tej ilości owoców wyjdzie nam ok 350 ml powideł. Nie pasteryzowałam ich, po ostudzeniu słoik wstawiłam do lodówki i zjadaliśmy owoce na bieżąco

Stare Gary
Hamburger z orzeszkami pini w bekonie 147

Zdjęcie w prasie wyglądało apetycznie i nigdy wcześniej nie łączyłam drobiowego mięsa mielonego z orzeszkami pini. Efekt końcowy mile każdego zaskoczył. Może być składnikiem tradycyjnego hamburgera, tzn. podanego w bułce z ketchupem, […] The post Hamburger z orzeszkami pini w bekonie appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Konfitura owocowa z nutą miodowo-cytrynową w kardamonie 168

tygodni. Moja rada: Jeśli chcesz możesz na koniec przed włożeniem do słoika zmiksować konfiturę na gładką masę. Ja tego nie robię, bo wolę czuć kawałki owoców. Jedz na bułce, samą lub z dodatkiem jogurtu czy serka wiejskiego. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
PIECZONE BAGIETKI Z JAJECZNYM FARSZEM (wersja II) 143

sól Wykonanie: Z bagietek wyciąć środki. Jajka rozklepać dodają ser, majonez i sól. Kiełbasę, oczyszczone pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do jajek, wymieszać. Nałożyć farsz do bułek, ułożyć je na blaszce i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 15-20 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, polane ketchupem. Można też takie bagietki podać jako

Zrób to smacznie
Grzanki w jajku z olejem i nasionami konopi 140

będzie temu obojętny! Co do smaku... Olej ma delikatny, lekko korzenny i orzechowy smak. Nadaje charakteru nie tylko sałatkom, dlatego też proponuję pyszne grzanki!   kromki chleba lub bułki (najlepiej minimum z dnia poprzedniego; użyłam bułeczek żytnich) jajka  sól Dodatkowo: olej z nasion konopi nasiona konopi (łuskane) Kromki chleba/bułeczek lekko skropić olejem i zarumienić na suchej patelni. Następnie

Di gotuje
knedle z truskawkami 424

każdego umieszczamy po jednej truskawce i zlepiamy w kulkę. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 min. od wypłynięcia na wierzch wody. Podajemy z roztopionym masłem i podsmażoną bułką tartą, cukrem pudrem lub śmietaną

Domowy Smak Jedzenia
Filolożkowy Zestaw Obiadowy II 134

gotujemy ją wg przepisu na opakowaniu. Kotlet z piersi kurczaka 2 piersi z kurczaka - myjemy, rozcinamy na kawałki, tłuczemy tłuczkiem, posypujemy pieprzem i solą, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z dodatkiem plastrów cebuli. Gotowe! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Ps. Dziękuję Monice za użyczenie aparatu

Kuchnia smaków
Śniadania Mistrzów - płatki owsiane z truskawkami 148

kilku minutach przemyślenia tematu. Ale, jak zrobić rano (!) ciepłe śniadanie, kiedy to człowiek wcześnie wstać musi, i dzieci trzeba jeszcze obudzić, i makijaż zrobić i kota nakarmić, i po bułki do piekarni skoczyć, i....i...i.... Nie mówiąc już o porządnym, ciepłym śniadaniu. No bo jak? No po prostu się nie da! Nie ma takiej opcji! - słucham i słyszę

Kuchnia smaków
Quarkauflauf, czyli zapiekanka serowa 201

Piekarnik rozgrzać w temperaturze 180 st. --> Naczynie żaroodporne natłuścić masłem. --> Całość wlać do naczynia. --> Na wierzch ułożyć świeże maliny (opcjonalnie mogą być mrożone). --> Wierzch posypać bułką tartą i wyłożyć cieniutko ukrojone płatki masła. Piec w temperaturze 180 stopni, około 1 godzinę. fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
Fale Dunaju z Wiśniami 121

masę. Dodawać po jednym jajku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Mieszamy. Następnie dodajemy 5 łyżek mleka. Miksujemy. . Połowę ciasta wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę. Rozprowadzamy je w miarę równomiernie po całości. Do drugiej połowy ciasta dodajemy kakao. Miksujemy i gładką masę rozprowadzamy po tej jasnej. Lub robimy esy floresy. Bawcie się

Kuchnia smaków
Sernik z brzoskwiniami 138

Beza:   7 białek + 1 szklanka cukru Brzoskwinie z puszki Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem. Zagnieść z pozostałymi składnikami na ciasto.     Blachę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Część ciasta rozłożyć na blaszce.     Nakłuć tu i ówdzie nożem. 2. Składniki na masę serową zmiksować, aż do połączenia i powstania gładkiej masy. 3. Brzoskwinie wyjąć

Kuchnia smaków
Ciasto jabłkowo - żurawinowe 191

leje, to dosypcie trochę mąki. Ciasto musi mieć gęstą konsystencję. Tak powstałą masę wykładamy na tortownicę (śr. 25cm), wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy w plastry. Obsypujemy bułką tartą, żeby wchłonęła sok w trakcie pieczenia. Jabłka wykładamy na masę, na to żurawinę tu i ówdzie. Całość można oprószyć cynamonem i brązowym cukrem. Piec w temperaturze

Kuchnia smaków
Burgery musztardowo-pieczarkowe ze świeżym szczypiorem 180

samym początku więcej masła klarowanego, później nie będziesz musiał dodawać, co jest lepsze, bo mięso nie będzie tak chłonąć tłuszczu. Odsącz na papierowym ręczniku, podawaj z kapustą pekińską i bułką. Choć ja podałam je obok maślanego ryżu;) Smacznego

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania