Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do utartej margaryny z jajkami. Dokładnie wymieszać. Foremki na tartaletki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Do foremek nakładać po dużej łyżce ciasta, a w środek wcisnąć pokrojony rabarbar. Piec w 180°C około 40 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzeniesłoneczną majową niedzielę idealne!!! SKŁADNIKI: Ciasto: forma 28x20 cm 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki cukru, 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki oleju Mus owocowy: 1 1/2 szkl. soku o smaku mango-pomarańcza, 2 łyżki cukru, 1 budyń waniliowy Masa śmietanowo-kokosowa: 250 ml śmietanki
słodki bratekFast foody nie muszą być tłuste i niezdrowe. Składniki 4 bułki do hot dogów 4 dobre jakości parówki 1 pomidor kilka liści sałaty (u mnie rzymska) 2 dymki 2 łyżki … Czytaj dalej Hot-dogi
czarrna od kuchniGarść truskawek 1-2 pomarańcze Biszkopt: 1. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę wysm. margaryna i wysypana bułką tartą, pieczemy w 200 stop przez 25-30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Masa: 1. Mleko gotujemy z cukrem i margaryną. do zagotowanego mleka wsypujemy kasze mannę
Gotowanie...to proste !mnie po 100 g ryżowej, orkiszowej pełnoziarnistej i zwykłej pszennej) 150 g zimnego masła 1 całe jajko 1 żółtko 1/4 łyżeczki soli Formę do pieczenia wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Mąkę wysypać na stolnicę, masło pokroić na kawałki, posiekać mąkę z masłem, tak aby powstała kruszonka, dodać sól, posiekać, dodać żółtka, jajka, zagnieść. Można również wszystkie składniki umieścić w malakserze
moj przepis nazawsze jadłam szparagi po prostu ugotowane. Bez żadnych dodatków. I takie smakują mi najbardziej. Tak samo jak fasolka szparagowa prosto z wody, bez żadnych bułek i omast, ale człowiekowi zawsze mało i chce spróbować coś innego. Sezon grillowy sprzyja eksperymentom. Jeśli za oknem buro i ponuro, śmiało ugrillujmy coś w piekarniku. Składniki: Szparagi zielone Sól morska Olej rzepakowy Pieczone
Karczma Honoriettybardzo polecam, a wszystko to możecie znaleźć w zakładce mięsa Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 duży por 1 średnie jabłko 1 ząbek czosnku 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz słodka papryka Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić drobno. Mięso włożyć do miski i wymieszać wszystko bardzo dokładnie
O kuchni z uczuciemPrzygotowane bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykryć ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy bułeczki podwoją swą objętość to włączyć piekarnik. Rozgrzać go do 190°C . Bułki mocno spłaszczyć, za pomocą dna literatki (lub szklanki od nutelli) zrobić w nich wgłębienie. Następnie w przygotowane otwory wyłożyć ostudzony budyń. Piec przez około 15-20 minut. Bułeczki powinny się
Ugotowaćpieczenia 200 g malin szczypta soli cukier puder Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, dół tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki dokładnie smarujemy tłuszczem i oprószamy tartą bułką. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy majonez, a potem stopniowo mąki, sól, kakao i proszek do pieczenia. Całość przelewamy do formy, na górze
Kulinarne przygody Gatityjajko, aromat i miksujemy. Dodajemy rozczyn, pozostałe mleko, 25 dkg mąki, szczyptę soli i miksujemy. Dodajmy pozostałą mąkę, wyrabiamy ciasto, wlewamy roztopione masło ( 2 łyżki masła zostawiamy do smarowania bułek ) i wyrabiamy, aż masło się wchłonie. Przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy do wyrośnięcia. Przekładamy na stolnicę formując wałek. Dzielimy na 12 części. Z każdej części formujemy kulkę. Układamy
Maminek kulinarnyProponowane przez nas drożdżówki znakomicie nadają się jako pieczywo do grilla, bądź też jako przegryzka podczas wiosennego pikniku. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz
Jakugotujesz.pldobrze się sprawdza nie tylko przy grillowaniu. Ale gdy mąż wybiera się w całodzienną podróż, to wtedy ratuję się Torebkami na mrożonki z suwakiem Stella. Tam zmieści się wiele bułek i w każdej chwili można woreczek wielokrotnie otworzyć i zamknąć. To bardzo wygodne
Kuchnia co dniaJak Wam minął weekend kochani? Mam nadzieję, że pogoda dopisywała bardziej niż u nas :) Tu niestety wiosna w pełnym odwrocie i już powoli zaczynam tracić nadzieję
brunetkawkuchnizmiksować. Do powstałej masy powoli dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione banany i wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy. Piec w temp. 180 stopni około 45 minut ( najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli jest suchy to znaczy, że ciasto jest upieczone). Smacznego
talerz przyjemnościjędrne i soczyste, a sos mocno pieczarkowy i pachnący papryką. Pyszne! :) Składniki: Klopsiki: 500 g mielonej wieprzowiny 1 średnia cebula - posiekana 2 łyżki posiekanego koperku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maślanki (lub kefiru) 1 łyżeczka mielonej papryki sól i pieprz olej do smażenia Sos: 150 g małych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 łyżki masła
zadanie-gotowanie