bułki - 33926 przepisów (strona:1587/2262)

PASZTET 236

marchewki -1 pietruszka -½ małego selera -5 liście laurowe -10 ziaren ziela angielskiego -20 ziaren czarnego pieprzu -15-17 g soli na wagę mięsa i podrobów razem -1/3 szklanki bułki tartej -2-3 jajka -2 g/kg mięsa czarnego pieprzu -2 g/kg mięsa ziołowego pieprzu -0,5 g /kg mięsa majeranku -0,5 g /kg ziół prowansalskich -czosnek wyciśnięty przez praskę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Grzanki z pastą z awokado 190

wprowadzić zamienniki produktów. Składniki: bagietka pszenna 1 dojrzałe awokado 2 ząbki czosnku sok z limonki kilka pomidorków koktajlowych kilka jajek przepiórczych sól Wykonanie: Bagietkę pokroić w skośne kromki. Kromki bułki podpiec na suchej patelni, w tosterze lub w piekarniku. Awokado obrać, wyjąć pestkę. W miseczce umieścić awokado, dodać obrany i roztarty czosnek . Całość dokładnie pognieść widelcem. Doprawić do smaku solą

kolorowotorcikowo
Pulpety cielęce w sosie koperkowym 168

pietruszkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do garnka wlać 1/2 litra wody, włożyć marchewkę i pietruszkę, zagotować.  Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć, odcisnąć i przepuścić przez maszynkę razem z mięsem. Dodać połowę przesmażonej cebuli, jajko, przyprawić. Dokładnie mieszamy naszą masę. Formujemy okrągłe kulki i obtaczamy w mącę.  Do garnka

magiczna kuchnia Kasi
Pączki z ziemniakami i kremem czekoladowym 196

taki dzień nie liczymy kalorii. Smażymy pączki, faworki, karnawałowe róże. Ostatnio widzę przepisy na pączki pieczone ale jak dla mnie to nie są pączki a po prostu drożdżowe bułki. Oczywiście możecie się z tym nie zgodzić ale ja tak uważam. Pączek musi być smażony. Dziś mam pączki z dodatkiem gotowanych ziemniaków z pysznym kremem czekoladowym z kakaowcem. Rozwiń i czytaj

Ewa w kuchni
Ciasto Kinder Pingui 277

mleko. Na samym końcu mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki się połączą przestajemy ubijać. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 25cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą lub mąką. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. masa: Śmietankę schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy serek mascarpone i żelatynę do deserów (rozpuszczoną w wodzie

Aga w kuchni
Ciasto Salceson 212

wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem oraz kakao. Na końcu do masy dodaję jabłka. Delikatnie mieszam ciasto łyżką.  2. Przygotowane ciasto przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Wyrównuję. Ciasto piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Polewa: Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko. Dokładnie mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bruschetta z pomidorami, mozzarellą i prosciutto 276

oliwek Wykonanie : Bagietkę pokroić ukośnie na kromki. Ząbki czosnku rozetrzeć. Roztartym czosnkiem natrzeć kromki pieczywa, następnie skropić je oliwą z oliwek. Mozzarellę pokroić w plasterki, na każdej kromce bułki ułożyć porcję sera. Na ser położyć kawałki prosciutto i połówki pomidorków. Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez kilka minut - do momentu, aż ser się rozpuści. Smacznego

kolorowotorcikowo
Kluski leniwe z serem białym 1297

wodę z odrobiną soli i delikatnie wkładaj na wrzątek porcję klusek. Gotuj ok. 2 min. aż wypłyną, i wyjmuj na półmisek łyżką cedzakową. Polej roztopionym masłem,lub masłem z bułką tartą i posyp cukrem i cynamonem. kluski leniwe przepis kopytka z serem bez mąki

Calzonella.com
Uśmiech teściowej - czyli kruche ciasto z jabłkami i budyniem 370

typu 500) ¾ szkl cukru pudru 2 łyżki śmietany 1 masła bądź margaryny ( ja zawsze używam masła) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szkl. mleka DODATKOWO: masło do wysmarowania formy bułka tarta do posypania formy cukier puder do posypania gotowego ciasta Zagniatamy mąkę, żółtka, jajko, cukier puder, śmietanę, masło i proszek do pieczenia. Jak już uzyskamy jednolitą masę, ciasto dzielimy

Calzonella.com
Szarlotka 188

dodajemy do jabłek i mieszamy. Ciasto zagniatamy z mąki, żółtek, margaryny i szczypty soli.  Dzielimy je na dwie części i schładzamy w lodówce.  Blaszkę smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą.  Na dno blaszki ścieramy na tarce pierwszą część ciasto,  wykładamy jabłka i ścieramy drugą część ciasta.  Szarlotkę pieczemy ok. godziny w temperaturze 180 stopni

Pyszności Słodkości
Tarta z gruszkami 288

pozostała zwarta. Zmrożone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na formę. Teoretycznie do ciasta kruchego i półkruchego nie musimy smarować formy tłuszczem. Ja jednak lekko smaruję formę i wysypuję ją bułką tartą. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni i pieczemy około 30 minut, aż do jego zrumienienia. W trakcie pieczenia ciasta do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i ubijamy

Jacob Tastes
BABKA POMARAŃCZOWA 180

olejek pomarańczowy. Dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Na koniec dodać skórkę z pomarańczy i wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą formy o wymiarach średnicy 24 z tulejką. Ciasto można piec w klasycznej keksówce. Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Wystudzoną babką polać roztopioną w kąpieli wodnej

Ciastka - domowe słodkości
Schabowy w panierce 234

schab,polędwica panier do mięsa Skworcu Zioła Małgorzaty Skworcu jajka Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać zioła i  wymieszać.Kotlety  maczać w jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiano

Moje domowe kucharzenie
Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym 204

Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 h (ciasto powinno podwoić objętość). Uformować kulki, ułożyć na desce posypanej mąką. Odstawić na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki gotować na parze (umieściłam je na durszlaku nałożonym na garnek z gotującą się wodą) przez około 10-12 minut. Pampuchy gotowałam partiami. Jeszcze szybciej pójdzie jeżeli dysponujecie piecem parowym

Moja Galeria Smaku
Faszerowany kalafior 201

wody. Włożyć go tak żeby góra kalafiora była u góry. Następnie zahartować zimną wodą i odsączyć. Przygotować mięso mielone – posiekać cebulkę, ząbek czosnku i dodać do mięsa. Jajko, bułkę tartą, słodką paprykę, majeranek również wrzucamy do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dokładnie wymieszać masę. Można dodać do mięsa łyżeczkę vegety, ale to już tylko jak ktoś chce

Kuchnia Pokoleń