bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2840/3453)

Odkurzacz bezprzewodowy Well Q6 Electrolux – czysta przyjemność odkurzania 171

Czy porządki zawsze muszą być uciążliwe? Nie. Choć czasem chciałabym by choć przez kilka dni nic nie trzeba było sprzątać. Jest to oczywiście niemożliwe. Zawsze coś

Słodkie okruszki
Wege ciato a’la miodownik (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 233

Oprócz fazy na różne wydania karpatki/tortów, mamy też pomysły na ciasta z kruchych blatów przekładane kremem budyniowym. Zaczęło się od chęci spróbowania stworzenia swojej nieco

Candy Pandas
Jesienne śniadanie: domowa granola jabłkowa oraz warstwowy deser-szarlotka 195

wszystkim w dwóch rejonach: Grójecko-Wareckim na Mazowszu oraz w okolicach Sandomierza. Ten pierwszy znam bardzo dobrze. Gdy jadę do domu moich rodziców pod Grójcem, mijam ciągnące się bez końca sady jabłkowe. Sadownicy z okolic Grójca w 2011 r. doczekali się nawet wpisania ich jabłek do unijnego rejestru jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, z uwagi na wyższą niż(...)Dodaj cynamon, syrop z agawy oraz olej i dokładnie wymieszaj.  Papkę jabłkową dodaj do miski z suchymi składnikami i wszystko dokładnie wymieszaj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadź równą warstwą.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na środkową półkę na ok. 20-25 minut, mieszając granole co 10 minut, aby równo się przyrumieniła

Chilli Czosnek i Oliwa
Naleśniki z cukinią, cheddarem i pancettą zapiekane pod beszamelem 171

dżemem, drugie dziecię w fazie próbowania chyba najlepiej same, bez niczego, a Smakosz tylko wytrawne z warzywami albo mięsem, bo co on będzie się dżemem zapychał. W przypływie dobroci (ładny prezent dostałam, i to bez okazji :D )zrobiłam dla każdego. Były naleśniki i z dżemem, i bez dżemu i z warzywnym farszem i to pod beszamelem zapieczone(...)trójkąty, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem beszamelowym i posypujemy pozostałym startym serem. Tak przygotowane naleśniki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 15 minut (aż wierzch lekko się zarumieni). Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Pączki z czarną porzeczką 139

Postarajcie się więc o termometr, który pomoże w idealnej sztuce smażenia, szczególnie na początku zabawy z pączkami. Po upieczeniu kilku porcji pączków człowiek nabiera wprawy i może poradzić sobie bez dodatkowego wyposażenia. Termometr to niewielki wydatek można kupić go już za kilkanaście złotych. Życzę smacznego! Print Pączki z czarą porzeczką .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill(...)wyjdzie 14 sztuk, a 50 g, to mały pączek i można upiec ich aż 19 szt. Odmierzone porcje ciasta formować w zgrabne kulki , układać je na naoliwiony papier do pieczenia lub blat zachowując odstępy między nimi, pączki przykryć folią spożywczą wcześniej powierzchnię foli spryskać olejem, aby ciasto nie przykleiło się do niej, pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut

SprawdzonaKuchnia.pl
Świąteczne ciasto z miasta Ferrara Panpepato 160

Ten przepis pochodzi z miasta Ferrara w Emilia-Romania, choć podobne, ale różne wersje istnieją pod tą samą nazwą również w Toskani i Kampanii. Nazwa Panpepato

RafalCook
Jesienne menu – przepisy na jesienny obiad 165

warzywami i tahini Składniki: cebula – obrana i pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku – obranego pół kilo marchewki – obranej i pokrojonej w talarki kilo dyni hokkaido – bez pestek, pokrojonej na kawałki 1,5 litra bulionu (lub woda + ekologiczna kostka bulionowa) po pół łyżeczki mielonego kuminu i słodkiej papryki duża szczypta cynamonu, soli i pieprzu 3 łyżki(...)bobem Na talerzu ułożyć ziemniaki. Polać sosem. Posypać je rzodkiewką, porem, rzepą i bobem. Ciasto pomarańczowe z tahiną Składniki: 1,5 szklanki mąki pół szklanki cukru łyżka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu łyżeczka kurkumy szczypta soli 50 g orzechów włoskich 50 g suszonych moreli pokrojonych w paski pół kostki masła – roztopionego w dużym garnku sok wyciśnięty i skórka

Ugotowane pozamiatane
Zakładanie zielnika w kuchni – porady i inspiracje 195

zamontować półki, na których ustawimy pojemniki z roślinami. Ciekawym rozwiązaniem jest uprawa w ziół w specjalnych donicach, które można zawiesić do góry nogami np. nad blatem kuchennym lub wyspą, bez obawy o sypiącą się z nich ziemię. Zioła najlepiej umieścić w nieco głębszych pojemnikach niż te, w których zazwyczaj są sprzedawane. Będą mieć dzięki temu lepsze warunki do wzrostu(...)jest ziołem o mocnym, zdecydowanym aromacie, dlatego najczęściej używa się go do różnego rodzaju mięs – wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, ale także drobiu czy ryb. Świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami, szczególnie ziemniakami. Zawiera w sobie sporo antyoksydantów, które są podstawą zdrowego układu krążenia. Bazylia Podstawowa przyprawa do sporządzenia większości dań kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej. Doskonale łączy się z dojrzałymi

Rozdomowiona
ROLADA SZPINAKOWA Z SAŁATKĄ CHRZANOWĄ Z JAJKAMI 226

Rolada szpinakowa to bardzo efektowna przystawka na świąteczny stół. Jednak u mnie nie będzie to rolada z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, która jest wszystkim bardzo

Kuchnia MagdaLeny
Odrywane bułki dyniowe 224

również eksperymentować dodając odrobinę korzennych przypraw lub rodzynki. Mój dwuletni syn je uwielbia. Był w stanie zjeść całą bułkę na kolację. Osobiście ja i moja rodzina jemy bułki dyniowe bez dodatków, ale z powodzeniem można je podawać z dżemem i innymi dodatkami. Duża porcja na około 21 bułek (można przygotować w mniejszej formie do ciasta z połowy porcji) SKŁADNIKI(...)wyrośniętymi bułkami. Piekarnik zaparować poprzez spryskanie go przez uchylone drzwiczki piekarnika wodą (np. spryskiwaczem do kwiatów). Bułki piec około 35 minut. Aby bułki nie przypaliły się od góry, gdy już się ładnie zarumienią, należy położyć na nich papier do pieczenia (po czym ponownie zaparować piekarnik). Upieczone bułki przełożyć na kratkę do ostudzenia (najlepiej obrócić blaszkę do góry dnem

Passions hobbies life
Pulpeciki z ciecierzycy i buraka (Polpettine con barbabietola e ceci) 224

Zapraszam Was na wegetariańskie pulpeciki, do których przygotowania wykorzystałam ciecierzycę i buraka. Smak pulpecików wzbogaciłam dodatkiem kolendry, kuminu rzymskiego, słodkiej 

La grande e la piccola cuoca
CIASTO WIELU SMAKÓW – z jabłkami, pomelo i kajmakiem! 299

Próbowałeś kiedyś połączyć jabłka z kajmakiem? Nie? Żałuj! Przedstawiam Ci pomysł na świetne ciasto – składające się z wielu tekstur i smaków. Znajdziesz w nim ciasto

Via Gusto
Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem 227

Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem to pyszny obiad z piekarnika lub przekąska na imprezę. [wp-svg-iconsicon=”stopwatch”

KuchniaWeDwoje.pl
KRUCHE CIASTECZKA CYNAMONOWE 213

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
Biszkopt gryczany z owocami 345

Ostatnio nie miałam za dużo czasu na pichcenie (a może raczej na wrzucanie nowych przepisów, bo gotować na co dzień trzeba) – nawał pracy, sesja, zajęcia dodatkowe

Jak gotować i nie zwariować