prostu pyszne i stanowią świetny zastrzyk energii na melancholijne, jesienne popołudnie, więc jeśli dopadło Was znużenie przygotujcie ciasteczka owsiane z ich dodatkiem. Jest to szybki i banalnie prosty sposób na wyczarowanie lekkiej przekąski, bo potrzebujemy tylko trzech bazowych składników. Jedno takie ciastko(ok.20g) to zaledwie niecałe 60kcal w tym 1,8g białka, 1,5g tłuszczu, 10,5g węglowodanów
peanutbuttermonsterurozmaicenie- dżem! Nie byle jaki, ale dżem porzeczkowy 100% owoców firmy Łowicz. Od dłuższego czasu planowałam jego zakup, ale zazwyczaj rezygnowałam w ostatniej chwili nie wiedząc, w jaki sposób go wykorzystam. W końcu się zdecydowałam i... już wiem, że bardzo dobrze zrobiłam. Lekko kwaskowaty smak porzeczki świetnie skomponował się ze słodkimi malinami, a dodatek mleka sojowego zmienił moją tradycyjną
peanutbuttermonsterwyczarować. Obecnie przemycam go prawie do wszystkiego- zdarza się, że nie ominę nawet kurczaka... nie ma dla mnie kuchni bez cynamonu! Dodawanie do potraw tej korzennej przyprawy to świetny sposób na wzmocnienie odporności, poprawienie pamięci, obniżenie poziomu złego cholesterolu i regulację poziomu cukru we krwi. Ponadto to doskonały sprzymierzeniec wszystkich odchudzających się- usprawnia trawienie i oczyszcza organizm pomagając w pozbyciu
peanutbuttermonsterprzed cukrzycą i obniżają poziom złego cholesterolu. Ponadto wspomagają odchudzanie, wpływają na stan włosów, skóry i paznokci, a to tylko kilka z zalet tych pysznych orzechów bo nie sposób wymienić wszystkie. Wniosek jest więc prosty: jedzmy migdały dla zdrowia i urody! Źródłem cukru w cieście nie musi być tylko tradycyjny cukier biały czy też miód. Doskonale potwierdza to drugi
peanutbuttermonsterPodczas pieczenia najlepiej przykryć górę folią aluminiową . Ciasto po tych 65 min powinno być upieczone. Sprawdzić środek dotykając delikatnie opuszkiem palca. Powinno być ścięte na środku.Drugi sposób pieczenia jest tradycyjny wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy przez 30 min po czym zmniejszamy temperaturę na 160 stopni. Przykrywamy wierzch folią aluminiową . (Nie zapominajmy, że temperatura pieczenia może się
Wypieki UliPolecam ją wszystkim zabieganym i nie mającym na nic czasu, bo jej przyrządzenie to tylko chwilka, a później nie trzeba się martwić o prowiant. Sałatkę można przygotować na dwa sposoby, jeden z nich jest szybki (wersja z nawiasów), drugi wręcz ekspresowy ;) Polecam ją też na wszystkie rodzinne uroczystości zamiast tradycyjnej, ociekającej majonezem sałatki warzywnej. Zaręczam, że zniknie ze stołu równie
Ratunku obiadSkładniki: 2 szklanki ziaren orkiszu wywar warzywny (marchew, pietruszka, seler) 100 g mięsa z kością lub bulion drobiowy cebula seler naciowy koperek sok z ogórków kiszonych sól, pieprz Sposób wykonania
w kuchni i w ogrodzieWitajcie, w nocy była burza. Teraz jest ciemno i ciągle pada. Nie lubię takiej pogody i staram się wywołać w jakiś sposób słońce..choćby na talerzu. Tęsknota za przyjemnym ciepłem przeniosła mnie w tropiki.. I tak powstało pozytywne ,pełne slońca i białych plaż śniadanko! Na bilet w jedną stronę potrzebujemy -prażone ziarna Cynamonowy Raj od ZIARENKOWO -granola Sante
Z Kuchni Do Kuchniłyżeczkę czosnku granulowanego 1 łyżeczkę lubczyku suszonego można dodać 1 łyżeczkę suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki soli (najlepiej morskiej lub himalajskiej) kilka ziaren pieprzu czarnego Sposób wykonania: Por drobniutko kroimy, resztę warzyw ścieramy na tarce o dużych oczkach, rozkładamy na papierze śniadaniowym, ściereczce czy talerzyku i suszymy. Co jakiś czas należy zamieszać. Gdy już są suche
chwile dla mnieSkładniki: 0,5 l. wody 3 średnie jabłka 12 goździków Sposób wykonania: Z jabłek usuwamy gniazda nasienne, kroimy na cząstki, a potem na plasterki. Nie trzeba obierać ze skórki. Ja obrałam, bo skórki były mi potrzebne do produkcji octu jabłkowego. Wrzucamy razem z goździkami do zimnej wody i gotujemy do miękkości. Smacznego
chwile dla mniesurówki przygotowałam marchewkę gotowaną. Będąc na diecie często przygotowywaliśmy gotowane warzywa. Początkowo nie miałam na nie pomysłu, a gotowane w osolonej wodzie nie smakowały zbyt dobrze. Pokombinowałam i wymyśliłam sposób na smaczne warzywa z wody :) Tak samo jak marchewkę można ugotować każde inne warzywo. Składniki: marchew trochę wody kilka ząbków czosnku sól domowa"kostka rosołowa" warzywna Marchew obieramy i kroimy
chwile dla mnieTeraz jest czas robienia weków na zimę. Sama od niedawna zaczęłam przerabiać rożne warzywa, na tysiąc sposobów :). Najbardziej uwielbiam tytułowe ogórki w musztardzie, mają one oryginalny, słodko-ostry posmak z nutą kwaskowego smaku octu. Trudno opisać jest dokładnie ich smak, trzeba spróbować samemu :). Polecam bardzo gorąca, są w sam raz do kanapek jak i do obiadu. Bardzo łatwe
Zainspiruj się kuchniąfirmy Richmont do przetestowania paczuczkę, w ktorej znajdowała się herbata w różnych smakach. herbatki, która by mi nie smakowała. Każda ma coś takiego w sobie, że jest na swój sposób wyjątkowa ;) Saszetki tych herbatek różnią się od tradycyjnych, zawierają od 4 do 6 g, gdzie w zwykłej herbacie mamy saszetkę o masie 2 g. Ponadto z jednej saszetki
Aga w kuchniZiemniaki to jeden z głównych składników do sałatek, a przygotowane w poprawny sposób można powiedzieć, że są królami kuchni i sałatek. Sałatka ziemniaczana, to idealna sałatka z dużą ilością ziemniaków, a w dodatku cebulka i niesamowicie smaczny sos majonezowo-śmietankowy. Bardzo polecam! Składniki: 6 średnich ziemniaków 5 jajek 0,5 cebuli 50 g dymki 6 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany
Kuchnia ŁukaszaSmaczne, słodkie, lekko kruche, pulchniutkie obwarzanki! Udają się takie bo są pieczone w bardzo ciekawy sposób: najpierw należy je lekko ugotować lub inaczej obwarzyć (stąd właśnie i nazwa), a tylko po tym piec. Dodatkowo lubię je podsuszyć w ciepłym miejscy przez ok. dwa dni, wtedy będą bardzo kruche, a takie dla mnie smakują najlepiej. Lubię obwarzanki niesamowicie, no zresztą
Kuchnia Łukasza