Przepis na : deser
Smaczne, słodkie, lekko kruche, pulchniutkie obwarzanki! Udają się takie bo są pieczone w bardzo ciekawy sposób: najpierw należy je lekko ugotować lub inaczej obwarzyć (stąd właśnie i nazwa), a tylko po tym piec. Dodatkowo lubię je podsuszyć w ciepłym miejscy przez ok. dwa dni, wtedy będą bardzo kruche, a takie dla mnie smakują najlepiej. Lubię obwarzanki niesamowicie, no zresztą wszyscy je uwielbiają! Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 1 kg mąki 250 ml mleka 250 ml wody 14 g drożdży ... czytaj dalej...
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.