Karkówka w pomidorach z pieczarkami i papryką 200Dziś zapraszam do przygotowania karkówki w warzywach. Wychodzi przepyszna, soczysta i po prostu rozpływa się w ustach. Ze względu na dużą ilość mięsa jest to danie
upichcic
Racuchy na jogurcie 220To chyba najprostszy przepis na szybką przekąskę na przykład dla dziecka, zresztą któż z nas nie lubi racuchów. Dziś przedstawiam jedną z receptur, którą wykonuję, a
upichcic
Kruchy z jabłkami 225Kruchy z jabłkami, czyli szarlotka...ja jem taką wersję odkąd pamiętam. Uwielbiałam patrzeć jak moja mama je ugniatała i zawsze podkradałam surowe jeszcze ciasto, ale po
upichcic
Chili con carne 151Wcześniej na blogu udostępniłam przepis na chlebki pita. Dziś podam swoją wersję chili con carne, które może być wykorzystane jako nadzienie do wspomnianych chlebków. Można je
upichcic
Crusty Hard Rolls czyli pszenne bułeczki 261Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ciasto podzielić na 8 równych części. Aby bułeczki ładnie rosły w górę należy postępować w następujący sposób: każdą z części rozpłaszczyć na placek, następnie boki ściągnąć do góry (na kształt sakiewki), znowu placek i znowu sakiewka. Dopiero wtedy uformować podłużne bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem
Ala piecze i gotuje
Alma: Roladki z grillowanej cukinii 226Roladki z grillowanej cukiniiSkładniki:cukinia50g sera fetaświeża bazylia50g świeżego szpinakusólpieprznatka pietruszkisok z cytrynySposób przygotowania:Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z
WojnaNaSmaki.pl
Alma: Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym 244Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym (źródło: alma.pl)Składniki:surowa makrelanatka pietruszkikoperekcukiniapaprykamasłokwaśna śmietanapomidorki koktailoweziemniakioliwaSposób przyrządzania:Na wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić
WojnaNaSmaki.pl
Pstrąg łososiowy duszony na maśle z surówką z cykorii i frytkami 251ziemniaki płuczę raz jeszcze. Po odcedzeniu z wody wykładam je na ręcznik papierowy lub czystą ściereczkę i osuszam. Dopiero takie prawie suche wkładam na wrzący olej. Taki sposób pozwala na szybsze usmażenie ich, gdyż wkładając mokre ziemniaki gwałtownie obniżamy temperaturę oleju, a ziemniaki zamiast smażyć duszą się.No to co? Jemy?Smacznego
Codzienna kuchnia niecodzienna
Testuję z Maliną czyli Recenzja: Balsam na zmęczone nogi TOŁPA - Malinowe Rozdanie nr 8 171białym tłem, dół z tłem śliwkowo - brązowym. Zaoszczędzono nam (i bardzo dobrze) wymyślnych rysunków i zdjęć poza jednym, które przedstawia brzuszek. Na opakowaniu sporo informacji podanych w taki sposób, ze chce się to czytać.Otwieramy pudełeczko (zabezpieczone nalepką) i widzimy na wieczku od środka napis: mini poradnik, poznaj skórę od środka i strzałeczka skierowana w dół. Wyjęłam tubkę
Codzienna kuchnia niecodzienna
Gołąbki 211białej kapusty, to musimy ją dobrze wybrać, żeby liście dały się łatwo oddzielić. Najlepsza kapusta to taka bardziej płaska lub wręcz przeciwnie - szpiczasta, z czubkiem. Ja zawsze w ten sposób wybieram i nie zawiodłam się nigdy :)Pierwsze liście odrzucam, a spód kapusty obkrawam wokół głąba nacinając tym samym podstawę liści. Wkładam kapustę do gara w wrzątkiem i delikatnie obgotowuję. Wyjmuję
Codzienna kuchnia niecodzienna
Testuję z Maliną czyli Recenzja: tołpa:® dermo face stimular 40+ maska-koncentrat ujędrniająco-przeciwzmarszczkową na twa 171Dzisiaj mam dla Was recenzję maseczki, jaką otrzymałam od naszej kochanej Malinki w ramach testowania z Malinowym Klubem.Malinko, dziękuję za tę możliwość :)Opakowanie:Z saszetki uśmiecha
Codzienna kuchnia niecodzienna