Kuchnia Lidla: Wielkanocna baba ponczowa

Kuchnia Lidla: Wielkanocna baba ponczowa

Przepis na : deser

Wielkanocna baba ponczowa (źródło: kuchnialidla.pl)Poziom trudności: średniIlość porcji: 5Czas przygotowania: 2hSkładniki na ciasto: 25 g drożdży50 ml ciepłego mleka 3,2%350 g mąki pszennej typu 45020 g cukru1 opakowanie cukru wanilinowego4 jaja120 g margarynyotarta skórka z 1 cytryny sparzonej i wyszorowanej50 g namoczonych, rodzynek (posiekanych)szczypta solidżem brzoskwiniowyPoncz:300 ml wody200 g cukru300 ml białego wina wytrawnegootarta skórka z 1 cytrynysparzonej i wyszorowanejKrem cytrynowy typu Lem...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, krem, ciasto, sok, cytryna, babka cytrynowa, deser, desery, wielkanoc, kuchnia lidla, sok cytrynowy, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto ucierane , ciasto cytrynowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, sposoby na jajko, deser z owocami

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.