Przepis na : obiad
Każdy kto miał kiedyś do czynienia z grochem wie, że przygotowanie grochówki od podstaw zajmuje sporo czasu. Ale jeśli namoczy się groch dzień wcześniej a w lodówce znajdzie się trochę rosołu z dnia poprzedniego to można zrobić grochówkę w 40 minut. Dodatek kiełbasy sprawia, że grochóweczka jest sycą i smaczna. Składniki na ok 3 litry: 1,5 szkl suchego grochu 1 duży ziemniak 1 litr rosołu wieprzowego + 1 litr wody jedna laska kiełbasy - wiejska albo inna w miarę swojska 1/2 małej cebulki 1 łyżka mąki na za... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)