Zupa z ryżowymi pulpetami

Zupa z ryżowymi pulpetami

Zupa z ryżowymi pulpetami

Zupa z ryżowymi pulpetami to pyszna, sycąca, a jednocześnie lekka zupa idealna na chłodniejsze dni. Pulpety możecie przyrządzić ze świeżo ugotowanego ryżu, możecie też jednak wykorzystać ryż, który przygotowaliście wcześniej, ale nie wykorzystaliście do końca. Nie zapominajcie jednak o bezpieczeństwie - ugotowany ryż przechowujcie zawsze w lodówce, nie dłużej niż 3-4 dni. Zupa z ryżowymi pulpetami - przepis na 8 porcji Do przygotowania zupy będą Ci potrzebne: 300g białej kapusty, 4 cebule, 5 marchewek, 2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.