Makaron konjac, zwany także makaronem shirataki, to stosunkowo nowe odkrycie z kuchni azjatyckiej w Europie. Szczególnie popularny jest on w Chinach i Japonii. Co to jest makaron konjac? Makaron konjac pochodzi z Indochin, gdzie znany jest już od VI wieku. W 97% składa się on z wody, a pozostałą część stanowi mąka wytwarzana z bulwy dziwidła Riviera, która z wyglądu przypomina połączenie ziemniaka i buraka. Na Dalekim Wschodzi konjac cieszy się ogromną popularnością zarówno ze względu na jego walory zdrowo... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Czy można połączyć dobrą zabawę z utratą nadmiarowych kilogramów? Oczywiście, że tak!
Czytaj dalej...Dieta Dukana to bogata w białko dieta odchudzająca. Została stworzona przez francuza dr. Pierre Dukana.
Czytaj dalej...