Większość z nas siedzi teraz w domach. I słusznie, nie powinniśmy wychodzić z domu bez potrzeby, aby nie narażać się na potencjalny kontakt z chorymi. To samo tyczy się zakupów - najlepiej pójść do sklepu raz i w miarę możliwości zrobić zakupy na dłuższy okres. Biorąc pod uwagę, że wiele osób robi zapasy nawet na 2 tygodnie, tym ważniejsze staje się zarówno odpowiednie przechowywanie, jak i wykorzystanie zakupionych produktów. Można powiedzieć, że styl zero waste w kuchni jest modny jak nigdy wcześniej. O t... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...