Buraczane kopytka

Buraczane kopytka

Buraczane kopytka

Większość z nas siedzi teraz w domach. I słusznie, nie powinniśmy wychodzić z domu bez potrzeby, aby nie narażać się na potencjalny kontakt z chorymi. To samo tyczy się zakupów - najlepiej pójść do sklepu raz i w miarę możliwości zrobić zakupy na dłuższy okres. Biorąc pod uwagę, że wiele osób robi zapasy nawet na 2 tygodnie, tym ważniejsze staje się zarówno odpowiednie przechowywanie, jak i wykorzystanie zakupionych produktów. Można powiedzieć, że styl zero waste w kuchni jest modny jak nigdy wcześniej. O t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.