Biszkoptowe omleciki

Biszkoptowe omleciki

Biszkoptowe omleciki

Przepis na : śniadanie

Grube, puszyste i pyszne omleciki to idealna propozycja na słodkie śniadanie, zwłaszcza jeśli polejemy syropem z agawy lub miodem i dodamy ulubione owoce. Biszkoptowe omleciki - przepis na 2 porcje Do przygotowania omlecików będziesz potrzebować: 3 żółtka, 35g ksylitolu, 60ml mleka, 3 łyżki oleju rzepakowego, 50g mąki pszennej, łyżeczkę proszku do pieczenia, 5 białek, szczyptę soli, banana, 2 kiwi, miód / syrop z agawy. 1. Żółtka ubij z połową ksylitolu. 2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.