Przepis na : obiad
Południowe kraje Europy mają szczególne upodobania do pomidorów. Mam wrażenie, że w Grecji i we Włoszech pełnią podobną rolę jak u nas ziemniaki. A już tomatokeftedes najdobitniej o tym świadczą :) - robi się je podobnie do polskich placków ziemniaczanych . Składniki (na ok. 10-12 placków): 3 duże, soczyste i miękkie pomidory (ok. 500 g) czerwona cebul jajko kilka liści świeżej bazylii 3-4 natki pietruszki łyżeczka suszonego oregano ok. 100 g mąki sól, pieprz olej do smażenia Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)