Przepis na : śniadanie
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szakszuka z cukinią to troszkę zmieniona wersja klasycznej szakszuki z jajek i pomidorów. Aktualnie mam w ogrodzie wysyp cukinii, więc żal było jej nie wykorzystać do szybkiego sobotniego śniadania. Jeśli lubicie śniadania z jajkami na ciepło koniecznie musicie wypróbować je w tej wersji! Szakszuka – co to za danie? Szakszuka (shakshuka) to danie, które pochodzi z Bliskiego Wschodu, najprawdopodobniej powstało w okolicach Jemenu bądź Tunezji. Główne ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...