Szakszuka z cukinią

Szakszuka z cukinią

Szakszuka z cukinią

Przepis na : śniadanie

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szakszuka z cukinią to troszkę zmieniona wersja klasycznej szakszuki z jajek i pomidorów. Aktualnie mam w ogrodzie wysyp cukinii, więc żal było jej nie wykorzystać do szybkiego sobotniego śniadania. Jeśli lubicie śniadania z jajkami na ciepło koniecznie musicie wypróbować je w tej wersji! Szakszuka – co to za danie? Szakszuka (shakshuka) to danie, które pochodzi z Bliskiego Wschodu, najprawdopodobniej powstało w okolicach Jemenu bądź Tunezji. Główne ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To Musisz Wiedzieć

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.