Kruchy placek ze szpinakiem i fetą - Turecki Börek
Kruchy placek ze szpinakiem i fetą - Turecki Börek
Börek (nazywany też min. Burek lub Boregi - zależnie od kraju), to rodzaj tureckiego nadziewanego kruchego placka z ciasta filo, który w Turcji można wszędzie kupić. Swego rodzaju turecki fast-food. Przygotowuje się go z ciasta filo jak wspomniałam. To grecka nazwa tego ciasta, (w Turcj to samo ciasto nazywane jest yufka), nie mniej jest to to samo ciast: cieniutkie jak bibułka i po upieczeniu cudownie chrupiące. Nie pokusze się o zrobienie go sama, bo to zbyt pracochłonna czynność. Takie kupne - mrożone jest... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry
Autor
Samira.nl
Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szpinak, ciasto, placki, feta, ser feta, ser, czosnek, pierogi przepis, pierogi, jajko, cebula, fast food, ziemniak, warzywa, mięso, ziemniaki, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z bezami, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem, placek z serem
Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry
Dodaj komentarz